Sunday, July 30, 2017

Mencari Suplemen Untuk Ibu Hamil ?

Suplemen ini sesuai di ambil oleh ibu yang merancang untuk hamil hingga melahir.

Malah sangat bagus di amalkan sepanjang tempoh penyusuan.

Berminat?

Hubungi saya di 012-6816979

Thursday, July 27, 2017

Kenapa Mesti Omega Guard ?

Menurut artikel itu, minyak ikan adalah tidak selamat di ambil berdasarkan ada bersamanya pencemaran yang amat berbahaya.

Bagaimana ambil suplemen untuk tambahbaik kesihatan, jadi masalah pada kesihatan pada masa depan pula!?

Jadi, salah satu sebab mengapa minyak ikan Shaklee yang bernama Omega Guard perlu menjalani proses penyulingan proprietary tiga molekul , iaitu untuk menyingkirkan bahan-bahan bahaya yang ada dalam minyak ikan itu.

Sudah menjadi prinsip Shaklee untuk memastikan produk yang dihasilkan adalah sentiasa selamat untuk jangkamasa pendek hingga panjang.

Berminat dengan minyak ikan Shaklee?

Boleh wassapp saya di 012-6816979

Sunday, July 23, 2017

Suka Berlari ?

Bagusnya kalau dapat berlari setiap hari kan ? Apatah lagi kalau dapat berlari pada waktu pagi, Vitamin D pun dapat sama.

Saturday, July 22, 2017

Sedap Di Tapak Kaki

Mencari sabun untuk mop atau basuh lantai, apabila selepas cucian kering tak rasa melekit-lekit di kaki, walau tanpa membilasnya?

Saya suka Basic H. Memang ia tidak berbau harum seperti sabun cuci yang lain kerana tiada bahan kimia yang perlu disembunyikan disebalik haruman wangi.

Diperbuat daripada bahan super organic yang ditambah buih-buih ringan. Itu yang membuatkan ia tidak melekit di tapak kaki bila kering.

Paling pasti ia selamat sekiranya ada anak-anak yang baru belajar merangkak atau ada alah dengan cucian.

Berminat? Hubungi saya di 012-6816979

Thursday, July 20, 2017

Makanan Mengatasi Ketagihan Gula

Saya tertarik dengan satu idea yang dicetuskan oleh pengkaji mengenali makanan untuk memerangi ketagihan gula.

Bukan dadah sahaja perlu diperangi!

Jika anda rasa anda sangat ketagih dengan gula, amalkan 3 jenis makanan ni, iaitu kurma, serbuk kayu manis dan makanan yang mengandungi kromium.

Makanan yang mengandungi kromium contohnya adalah roti gandum penuh, daging tanpa lemak, epal, organ dalaman haiwan, keju, cendawan, asparagus dan kacang hijau.

Jadi, siapa yang memang ambil Vitalea setiap hari, memang bertuahlah sebab ia lengkap mengandungi Kromium.

Anda rasa anda ketagihan gula?

Nak dapatkan Vitalea, boleh dihubungi di 012-6816979

Friday, July 14, 2017

Membantu Ketidakhadaman

Masih lagi berhari raya berkunjung ke sana sini.

Makan di sana makan di sini. Walau pada hakikatnya kita tak berhajat makan sampai kenyang. Tapi, makan di rumah ini sikit, di rumah sana sikit, dah rasa kenyang sangat.

Bagi nak atasi rasa yang macam tu, bagus ambil 2 ulas bawang putih mentah-mentah tau!

Fungsinya membantu meningkatkan ketidakhadaman perut.

Sanggup ke nak kunyah-kunyah bawang putih tu? Sedangkan yang ada dalam makanan pun kita ketepikan?

Sebab tu saya suka aje nak telan Garlic Shaklee ni.

Berminat ke dengan Garlic Shaklee ni?

Boleh wassapp saya di 012-6816979.

Tuesday, July 11, 2017

Ibu Hamil, Bila Boleh Berhenti Ambil Iron?

HB rendah selalu dikaitkan dengan kekurangan iron dalam darah. Iron pula mesti berkait rapat dengan ibu hamil.

Walau pada hakikatnya semua orang pun perlukan iron.

Eh! Kita cerita dulu bila seorang ibu tu boleh berhenti ambil iron.

Satu artikel di akhbar hasil wawancara dengan seorang Pakar Obstetrik dan Ginekologi Hospital Pantai Kuala Lumpur, Dr Premitha Damodaran mengatakan, wanita perlu terus mengambil makanan kaya dengan zat besi dan pemakanan tambahan sehingga mereka berhenti menyusukan bayi atau selama enam bulan selepas melahirkan anak.

Zat besi atau iron ni antara fungsinya menghantar oksigen ke sel di seluruh badan.

Kekurangannya iron akan menyebabkan kekurangan oksigen ke sel otak dan ini boleh menyebabkan seseorang itu merasa lesu, pucat, sesak nafas dan sentiasa beras penat.

Jadi, samada anda hamil atau tidak. Lelaki atau perempuan memang amat memerlukan iron.

Pastikan hidangan kita setiap hari ada sumber iron, kalau rasa tak cukup wajib topup dengan suplemen.

Nak beli iron Shaklee? Iron Shaklee ni dah berusia 100 tahun.

Berminat? Wassapp saya di 012-6816979

Monday, July 10, 2017

Baik Untuk Otak, Baik Untuk Badan !

Satu status yang di muatnaik oleh Dr Rizal Abu Bakar menyebut, nutrisi yang bagus untuk otak, bagus untuk jantung, bagus untuk seluruh badan.

Mengapa? Mengapa ? Dan mengapa ?

Kalau difikir-fikir betul juga. Okay, kalau dalam Shaklee, vitamin yang bagus untuk otak tu contohnya Lecithin, Omega Guard antara yang bagus juga untuk jantung kita.

Bagusnya untuk badan kita kerana fungsinya menyingkirkan kolestrol, melembabkan kulit.

Kan, kira satu badan tu!

Satu buku yang di tulis oleh Dr Tuah Iskandar menyebut, kajian sains mengakui kebanyakkan penyakit berkait rapat dengan otak.

Otak bekerja tanpa rehat, menyebabkan fikiran dan sistem tubuh menjadi lemah lalu jemput macam-macam penyakit termasuk berkaitan jantung.

Jadi, makanan yang bagus untuk otak akan buat otak dapat berfikir dengan baik, bertenang, cepat membuat keputusan - jadi tubuh pun dapat rehat.

Jadi, jangan fikir makanan yang kaya dengan nutrisi untuk otak hanya untuk otak cergas, bijak. Tapi ia bagus untuk kesihatan seluruh badan.

Berminat untuk dapatkan vitamin untuk otak ?

Sunday, July 9, 2017

Idea memvariasi Minuman Untuk Tetamu!

Aidilfitri dan budaya kunjung mengunjungi sesuatu amalan yang sangat elok diteruskan dari zaman ke zaman.

Tetamu yang berkunjung pasti akan dihidang dengan juadah yang menyelerakan ikut kemampuan tuan rumah.

Selalu benar kita dihidang dengan minuman manis lagi bergas. Mungkin kita selaku tuan rumah boleh mengubah tradisi itu. Supaya minuman yang terhidang lebih sihat, menyegarkan dan sedap itu dah tentu!

Boleh cuba buat teh dengan mencampurkan serai, lemon dan daun pudina. Boleh dihidangkan panas atau sejuk.

Jika teh biasa, lebih sedap jika guna sedikit gula putih. Pasti lebih menyihatkan.

Jika gunakan Cinch Tea sebagai hidangan tersebut harus tanpa gula, tetapi boleh di ganti dengan madu.

Cinch Tea membantu mengurangkan rasa mengantuk lepas makan berat-berat, singkirkan sedikit sebanyak lemak, hilangkan angin yang buat sendawa tak habis-habis tu.

Mudah-mudahan entry ini bagi idea nak variasikan minuman untuk tetamu.

Berminat dengan Cinch Tea, boleh hubungi saya di 012-6816979

Wednesday, July 5, 2017

Bandar 'Vantage'!

Muar Bandar Vantage. Ye betul! Sebab banyak bangunan lama yang dipulihara dan kekal masih berfungsi, termasuk rumah kedai ini.

Sesuatu yang dah lama kewujudannya dan masih berfungsi sampai hari ini sesuatu yang bernilai.

Begitu juga dengan kewujudan Shaklee. Bermula pada tahun 1915 Dr C. Shaklee mencipta multivitamin pertama dalam dunia dengan nama Vitalized Minerals.

Sehingga hari ini multivitamin tersebut masih ada dalam pasaran dengan nama Vitalea.

Jika ia bukan multivitamin yang baik, mustahil ia masih ada dalam pasaran.

Melalui lebih 83,000 kali ujian kualiti setiap tahun untuk setiap produknya.

Menjalankan 350 ujian ke atas setiap bahan baru untuk memastikan ia selamat digunakan dalam jangkamasa panjang.

Itu antara untuk kekal relevan dan 'vantage' pada kelas yang tersendiri.

Berminat dengan produk Shaklee? Boleh hubungi saya di 012-6816979

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...