Sunday, April 30, 2017

9 Asid Amino Perlu Untuk Secangkir Insulin.

Insulin ini adalah hormon yang dihasilkan oleh sel beta di pankreas. Insulin dihasilkan dengan banyak selepas makan. Fungsi insulin ini untuk memudahkan glukos memasuki sel hati.

Ketika menghadiri bengkel Shaklee, satu yang saya baru tau adalah insulin adalah sejenis protein. Maksudnya insulin yang memang dihasilkan oleh pankreas tau, bukan yang digunakan oleh pesakit Diabetis.

Insulin ini dihasilkan hasil gabungan 9 asid amino perlu yang memang kita boleh dapat dalam makanan harian, jika kita makan ayam, ikan, daging mentah. Insyallah akan dapat 9 asid amino perlu.

Tetapi 9 asid amino itu memang akan berkurang jika kita ambil sumber protein yang telah dimasak. Sebab protein sangat sensitif dengan haba panas, apatah lagi jika kita masak sampai mendidih.

Adakah pesakit Diabetis jenis 1 bermula dengan kekurangan 9 asid amino perlu apabila pankreas tak boleh buat insulin ?

Waallahualam.

Anda nak tak protein Shaklee yang diberi nama ESP. Ia mengandungi lengkap dengan 9 asid amino perlu. Di samping kita nikmati pelbagai jua dah dari sumber protein harian, kita tambah dengan protein ESP untuk memastikan tubuh dapat 9 asid amino perlu setiap hari.

Boleh wassapp saya di 012-6816979

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...