Monday, March 6, 2017

Nak Tak Umur Lebih 60 Tahun Berbasikal Mengelilingi Dunia?

Pagi tadi lepas hantar anak pergi sekolah, saya minum pagi dengan seorang kawan. Lalu di depan kami sepasang suami isteri berbangsa Inggeris dalam lingkungan umur lebih 60 tahun berbasikal. Saya kira mereka adalah pelancong.

Ketika sebahagian daripada kita mengeluh dah sakit-sakit badan, belum lagi di diagnosis dengan macam-macam penyakit padahal belum masuk 40an pun, pasangan Inggeris warga emas tu gigih melancong dan berbasikal lagi!

Saya tak tau pelancong tu ada penyakit apa, cuma kalau ada pun mereka nampak sihat hingga boleh melancong dan berbasikal lagi!

Nak tak kita macam pelancong tu, pada usia emas boleh berbasikal, dan saya percaya mereka masih boleh bermain kejar-kejar dengan cucu-cucu.

Biarkan tua pada usia yang semakin bertambah setiap tahun, bukan sebab sel tua sebelum waktunya hingga sel tu 'nyanyuk' bagi kerusi kepada macam-macam penyakit 'duduk' dalam badan padahal usia masih muda.

Ada banyak sebab sel ni tua dan 'nyanyuk' selain dari faktor usia. Antaranya stress, makanan semakin kurang nutrisi, faktor persekitaran yang semakin tercemar.

So, salah satu sebab kena ambil Vivix adalah untuk pastikan sel tua dan mati pada waktunya. Bukan sel tua dan mati sebelum waktunya yang mengundang macam-macam penyakit yang sepatutnya hanya orang-orang tua alami. Sekarang orang-orang muda alami, sebut aje penyakit jantung, darah tinggi, diabetis - ramai muda-muda dah kena.

Masih rasa sayang lagi nak berbelanja lebih sedikit untuk beli Vivix?

Berapa harga Vivix ? RM503.

Berminat? Wassapp saya di 012-6816979

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...