Saturday, November 26, 2016

Tagline Geng-Geng Shaklee !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

"Shaklee ada ujian klinikal supaya sentiasa berkesan dan selamat"

Itu dah macam tagline geng-geng Shaklee kan ?
 Penting sangat ke ujian klinikal ni ?
Shaklee Di Muar

Apa dia UJIAN KILINIKAL tu ?
Ada beberapa yang kita perlu tahu tentang ujian klinikal ni.

* Kajian suplemen tu betul-betul ke atas manusia untuk menjamin keberkesanannya dan keselamatannya. Ujian klinikal  ini adalah sesuatu yang wajib untuk farmaseutikal seperti ubat-ubatan tetapi tidak wajib untuk nutraseutikal iaitu suplemen kerana ia dalam kategori makanan dan ia sebenarnya tidak perlu dibuat ujian klinikal sebelum dipasarkan. 

* Ujian klinikal ini memerlukan perbelanjaan besar. Bukan perbelanjaan besar untuk lantik artis sebagai duta atau taja program bernilai jutaan ringgit. Bukan ! 
* Ujian klinikal memerlukan perbelanjaan besar ia juga perlukan masa yang panjang untuk memastikan ia benar-benar selamat dan berkesan sebelum di pasarkan - Dan Shaklee melakukan ujian ini.

* Malah laporan ujian ini boleh didapati samaada okey ke tak okey, dan  untuk lebih berauthurative setiap laporan ujiannya akan disiarkan di dalam journal perubatan.

Dan, kebanyakkan syarikat suplemen hanya melakukan Literature search  iaitu penyelidikan asa yang melibatkan penyelidikan melalui pembacaan bahan selidik (scientic literutare) ke atas sesuatu perkara/isu termasuk buku-buku, journal, menghadiri persidangan, mendengar kuliah dan menyoal ahli-ahli pakar dalam bidang berkenaan. lalu memasarkan produknya.
Selain Literature Search mereka melakukan laboratry Reasearch iaitu ujian ke atas binatang. Jika tidak mati binatang itu, maka tidak matilah manusia.

Sebab tu, bila pengedar Shaklee katakan produk Shaklee melalui ujian klinikal ia membawa erti ia Sentiasa Selamat, Berkesan, Mesra Alam dan terbukti telah lebih 50 tahun dalam pasaran.

Nak cuba produk Shaklee ? 

Hubungi saya di wassapp 012-6816979
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...