Monday, July 25, 2016

Nak Hadiah Dari Shaklee Japan


Saya sertai peraduan daripada #anakkuwirakushaklee sebab nak hadiah dari Shaklee Japan.

Mengapa Saya Jadi Ahli Shaklee ?

1) Masa mula-mula jadi ahli, saya rasa teruja nak jadi antara orang pertama yang tahu offer yang Shaklee tawarkan untuk sesuatu bulan. Ni memang kelakar, sebab nak kumpul duit dari awal bulan nak beli apa yang Shaklee offer. Padahal masa tu takde pembeli pun ! Sebab boleh update kat FB dapat beli offer dari Shaklee. Nanti adalah yang berminat !

2) Pada saya kalau kita jadi ahli kita akan rasa ada hati nak tahu lebih lanjut tentang sesuatu produk tu. Kalau kita cuma makan, bila baca viral jadi macam tak yakin walaupun bukan betul pun ! Bila jadi ahli kita boleh tanya Nutritionist Shaklee ketika hadiri kelas. Boleh tanya Upline. Kalau kita cuma pengamal atau pembeli bukan ahli bila kita tanya penjual mesti terdetik kat hati, "memanglah gitu, sebab dia penjual!" Bila jadi ahli kita sendiri nak tau lebih !

3) Kalau jadi ahli, kita tak malu nak buat sharing dengan kawan-kawan. Sebab rasa macam kelakar, makan tak jadi ahli tapi sibuk sharing. Bila orang tanya "jadi ahli ke ?' kita pun jawab," taklah saje sharing". macam tak confident gitu ! Jadi kalau jadi ahli, kita buat sharing tentu lebih yakin kita jawab "Sebab tu saya jadi ahli!" Kan lain confident tu !

4) Bila kita dah jadi pengamal, jadi ahli, kita sharing tentulah kita upah dari apa yang kita lalui !


Bagaimana pembelian secara online dapat membantu untuk kembangkan bisness ?

1) Menggunakan Esell sebagai medium pengiklanan di blog, dari situ pelanggan yang berminat boleh tau harga dan terus beli melalui ID kita.

2) Kalau kita belikan customer melalui Shaklee2u pelanggan akan rasa bangga dapat barangan tersebut, sebab ada kotak yang ada tulis Shaklee dan di packing cantik kat dalam tu, ia buat pelanggan teruja dan rasa ia benar-benar syarikat yang mementingkan kualiti. Berbanding kalau kita sendiri courier, tentu lain ! Alah macam masa mula-mula saya beli barang Shaklee bila Shaklee sendiri courier ! Teruja nak buka kotak !

3) Kalau customer bukan mahu COD dan barang yang dibeli dalam jumlah yang banyak lebih baik beli melalui Shaklee2u sebab jika kita kos postage lebih murah berbanding jika kita sendiri pos dan lebih selamat, contohnya kalau kita beli Vivix untuk customer guna Shaklee2u kat kotak siap-siap tulis ia kena sampai kepada customer sebelum pukul berapa, lagi ia dilindungi oleh insurans jika berlaku sesuatu yang tidak diingini pada belian tersebut.
4) Kita boleh buat belian untuk customer walau ketika itu kita sedang bercuti. Kena berdoa banyak-banyak dapat customer yang sabar !



#anakkuwirakushaklee
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...