Thursday, June 9, 2016

Atasi Kekeringan Disekitar Mulut Ketika Berpuasa

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pada awal puasa biasa kita jarang alami kejadian macam ni. Tapi masuk minggu kedua berpuasa atau minggu akhir berpuasa mulalah keliling mulut kering, bibir pecah-pecah malah berdarah lagi.

 
Sakit. Tak selesa. Nak buka mulut pun terasa pedih.

Tip paling mudah adalah ambil air masak secukupnya semasa berbuka dan bersahur. Tapi, bagi saya sendiri nak minum air di antara waktu selepas berbuka hingga sahur nak dapat 2 litter pun payah sebenarnya. Makan sikit, minum sikit dah kenyang. Jadi jangankan 2 litter, 1 litter pun azab jugaklah !

Jadi cara saya nak atasi masalah itu adalah dengan mengambil Performance Drink yang berfungsi untuk menjaga keseimbangan air dalam badan kita ni.
Memanglah bila kita berpuasa badan rasa macam kurang air, tetapi dengan ambil Performance Drink, Insyallah takdelah kulit disekeliling mulut kering dan bibir pecah-pecah berdarah.

Saya pastikan ambil Performance Drink ketika berbuka, bersahur. Jika anda tinggal bersama keluarga bancuh satu jug dan nikmati bersama keluarga.

Nak dapatkan Performance Drink sekarang tak ?

Kalau anda tinggal di Bandar Muar, Pekan Pagoh ke, boleh hubungi saya di wassapp 012-6816979Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...