Saturday, May 21, 2016

Perlu Ke Lecithin Ketika Ramadhan ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Ramai orang yang tahu Lecithin ni sifatnya pengemulsi atau pemecah lemak dan menjadi suplemen 'perlu' bagi mereka yang nak mengurangkan berat badan.


Bulan puasa ramai yang 'mengabaikan' suplemen pecah lemak ni. Maklumlah bila kita berbuka dan bersahur, berapa banyak aje makanan yang mampu kita makan. Berbeza ketika hari hari raya kan ?!

Tetapi perasan tak ketika bulan puasa kita kerap sukar nak buang air besar ? 

Biasanya pada awal puasa tak de masalah untuk buang air besar, tapi ia jadi masalah pada pertengahan berpuasa. Sebab kebanyakkan kita kurang ambil serat, buah-buahan dan kurang minum air. Kat sinilah bermulanya fungsi Lecithin ni. Lecithin membantu meringankan sembelit sebab Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus.

Lagi satu yang saya pelajari dari kawan-kawan Shaklee, Lecithin membantu mengurangkan stress, dan mampu meningkatkan daya ingatan. Bila kita berpuasa memang badan akan kekurangan karbohidrat, otak kita akan "slow down". Jadi Lecithin membantu meningkatkan kecekapan otak kita walau sedang berpuasa.

Jadi, walaupun berpuasa jangan lupa Lecithin. Hanya RM53 sahaja ! 

Nak dapatkan, boleh wassapp saya di 012-6816979
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...