Tuesday, May 31, 2016

Untung Ape, Dapat Kurangkan Berat Badan, Dapat Kulit Cantik !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Orang kata  2 in 1. Siapa tak nak kan ? 




Tajuk di atas adalah untuk LECITHIN

Lecithin bagus diamalkan jika anda memang bersungguh dan mengurangkan berat badan. Sebab Lecithin ni sifatnya adalah memecah serta mencairkan lemak. Ramai yang kata badan terasa lebih ringan bila ambil Lecithin walau ada yang kata belum mengubah jarum timbang - sebab lemak tak terjadi dalam sehari kan ? Jadi nak hilangkan kan pun bukan dalam sehari.

Apa kaitan dengan kulit yang cantik pula ? Lecithin ni mengandungi asid lemak yang membantu agar kulit kekal hidrat, halus dan memperbaiki kelembapan pada kulit kerana sifatnya sebagai pelembab semulajadi pada kulit. 

Lecithin juga punya untuk menembusi epidermis dan membawa bahan-bahan ke tahap sel yang betul. Dan, kandungan choline dan inositol, yang merupakan komponen penting dalam semua membran sel, dan memainkan peranan penting dalam pertumbuhan dan fungsi sel - jadi ia bagi membantu melambatkan proses penuaan.


Jadi kalau anda dalam kategori mereka yang nak kurus dan kulit cantik, boleh amalkan Lecithin. Tambah dalam diet anda sayuran, buah-buahan dan minum air masak yang banyak untuk nampak kesannya.

Saya memang pengamal Lecithin, anda nak cuba ?

Wassapp saya di 012-6816979

Sunday, May 29, 2016

Tawaran Istimewa Sempena Shaklee National Conference 2016

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 





 

Hubungi saya di wassapp 012-6816979 sebelum 11:59 malam ini untuk pembelian !

Friday, May 27, 2016

Set Suplemen Ramadhan Paling Sempoi!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Adakah anda sedang tercari-cari suplemen bercirikan di bawah ini untuk menunaikan puasa Ramadhan ini ?


  • Mudah di ambil, hanya perlu bancuh dalam satu bekas dan goncang ?
  • Lengkap dengan vitamin, mineral, protein, fiber, air pemberi tenaga dan membantu daya ingatan?
  • Membantu mencegah penyahhidratan pada badan dan kurangkan rasa haus yang melampau ?
  • Membantu mengatasi sukar buang air besar ketika berpuasa
  • Suplemen yang seisi keluarga boleh ambil, dari kanak-kanak hinggga dewasa - sebab nak jimat dan berbaloikan ?
  • Kerap kali alami kekeringan disekitar mulut bila berpuasa masuk minggu ketiga - set ni boleh membantu mengatasinya.

Ambillah suplemen ini sepanjang berpuasa dan tingkatkan dengan pengambilan makanan seimbang supaya berpuasa dapat memberi kesihatan kepada fizikal, mental dan spiritual kita.

Nak dapatkan ?

Wassapp saya di 012-6816979 !

Terima kasih sudi membaca entry ini.

Tuesday, May 24, 2016

Nak Cepat Atasi Masalah Rambut Gugur ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Kita bila hadapi masalah yang berkaitan kesihatan dan kecantikan mesti nak cepat-cepat sembuh dan kembali ke sedia kala bukan ?

Termasuk kalau kita hadapi masalah rambut gugur yang disebabkan pelbagai sebab, antaranya selepas kelahiran dan makanan yang tidak sihat.

Ada beberpa suplemen yang bagus untuk mempercepatkan pemulihan rambut gugur ini, antaranya alah kologen.

Boleh pilih salah satu tak ?
 
Nak cepat pulih memang kena ambil semua sekali, bukan pilih-pilih !

Pertama ambil Shaklee Collagen Powder ia membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan rambut

Kedua ambil ESP. Sebab protein adalah asas kepada semua sel termasuk sel rambut dan 90 peratus komponen di dalam rambut daripada protein. lagi satu pengambilan protein membantu penyerapan suplemen yang kita ambil dapat diserap dengan lebih baik.

Ketiga ambil zink yang berperanan menstimulasi pertumbuhan rambut

Keempat ambil Vitamin B Complex yang membantu pembentukan sel darah merah yang sihat, secara tak langsung ia membantu merangsang pertumbuhan rambut.






Anda alami rambut gugur ? Nak cepat pulih ?

WA saya di 012-6816979 atau email saya di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Sunday, May 22, 2016

Ketuk Pintu Pagar Tanpa Mangga

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Ketika mesyuarat di adakan untuk melaksanakan satu majlis berunsur keagamaan di kawasan kejiranan saya, ditanya apakah objektif majlis berkenaan.

Lalu dijawab oleh pengerusi kejiranan yang telah pun bersara dari sebuah syarikat milik kerajaan memberitahu ia bukanlah sekadar nak baca tahlil, dengar ceramah agama dan makan-makan. Sebab semua tu boleh didapati dalam rumahtangga sendiri. Malah ceramah agama pun boleh di tonton dari Youtube.

Sebenarnya objektifnya adalah lebih kepada untuk membantu memasyarakatkan masyarakat bandar, yang masing-masing kebanyakkannya pagar rumah pun tak ada mangga. Lalu tak payah susah-susah nak keluar dari kereta untuk buka pintu pagar. Sudahnya jiran sebelah pun tak kenal !

Juga, memuliakan kanak-kanak, tengoklah dalam apa jua majlis kanak-kanak yang meriah bermain sesama mereka, makan sama-sama, suruh marhaban mereka yang over walaupun tak kenal nama pun kawan-kawan. Main belasah aje ! Sekurang-kurangnya mereka tahu ia adalah budaya Melayu bukan budaya kampung ! 

Comelkan objektifnya ! Memasyarakatkan masyarakat bandar dan ketuk pintu tanpa mangga !

Salam Nisfu Saaban !

Nak beli Shaklee boleh wassapp saya di 012-6816979

Saturday, May 21, 2016

Perlu Ke Lecithin Ketika Ramadhan ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Ramai orang yang tahu Lecithin ni sifatnya pengemulsi atau pemecah lemak dan menjadi suplemen 'perlu' bagi mereka yang nak mengurangkan berat badan.


Bulan puasa ramai yang 'mengabaikan' suplemen pecah lemak ni. Maklumlah bila kita berbuka dan bersahur, berapa banyak aje makanan yang mampu kita makan. Berbeza ketika hari hari raya kan ?!

Tetapi perasan tak ketika bulan puasa kita kerap sukar nak buang air besar ? 

Biasanya pada awal puasa tak de masalah untuk buang air besar, tapi ia jadi masalah pada pertengahan berpuasa. Sebab kebanyakkan kita kurang ambil serat, buah-buahan dan kurang minum air. Kat sinilah bermulanya fungsi Lecithin ni. Lecithin membantu meringankan sembelit sebab Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus.

Lagi satu yang saya pelajari dari kawan-kawan Shaklee, Lecithin membantu mengurangkan stress, dan mampu meningkatkan daya ingatan. Bila kita berpuasa memang badan akan kekurangan karbohidrat, otak kita akan "slow down". Jadi Lecithin membantu meningkatkan kecekapan otak kita walau sedang berpuasa.

Jadi, walaupun berpuasa jangan lupa Lecithin. Hanya RM53 sahaja ! 

Nak dapatkan, boleh wassapp saya di 012-6816979

Thursday, May 12, 2016

Surah Al- Mulk Dalam Sebagai Pelindung Dalam Kehidupan Harian Kita

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Biasa saya membaca dan mendengar Surah Al-Mulk ini adalah surah berkaitan dengan keamanan dan keselamatan kerana ia akan menjadi penyelamat dan pendiding dari seksa kubur kepada pengamalnya.

Walaupun ia berkisar kepada kehidupan di alam satu lagi, namun cikgu saya yang berpesan amalkan setiap hari selepas Magrib atau Insyak sebab ia juga melindungi diri kita, apa-apa sahaja yang kita ada termasuk perniagaan kita. Ya, umpama bodyguard yang tidak kelihatan ! iyelah musuh kita pun bukan semua kelihatan depan mata.

Malah saya terbaca dalam satu laman web mengenai istimewanya surah ini.




Sesungguhnya manusia tak pernah jauh dari isu peribadi, jadi mengadulah segala isu peribadi kepada pemilik peribadi kita sendiri.

Waallahualam.

Thursday, May 5, 2016

Penapis Air Mampu Milik

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Setiap kali kita pulas paip di dalamnya mengandungi logam berat, pencemaran industri dan racun perosak. Sebab tu bila ada kawasan perumahan yang baru dihuni maka banyaklah pamplet penapis air. 

Namun, jika baru berpindah tak semua orang akan masukkan dalam penapis air dalam 'list' keperluan, sebab faktor harganya yang bukan murah.

So, saya nak share tentang Get Clean Water dari Shaklee.


Get Clean Water ni telah disahkan oleh Persatuan Kualiti Air (WQA) dapat mengurangkan pencemaran air.

Apa keistimewaannya ?

  • Ia juga mudah di bawa jika anda nak travel sebab saiznya yang kecil, ringan dan mudah dikendalikan - tak perlu letak ia kat sinki.Kalau anda penuntut kolej dan tiada kemudahan penapis air di kolej kediaman anda, Get Clean Water ni sangat sesuai.
  • Kalau tekanan air di kawasan kediaman anda tiba-tiba menjadi rendah, penapis air lain mungkin tak berfungsi, tapi Get Clean Water masih dapat digunakan dengan baik. 
  • Kita selalu lupa nak bersihkan waterfilter kita kan ? Jadi dengan Get Clean Water ni, mudah - cara saya, bila alirannya menjadi lambat, itu tanda kena tukar terus. Tak payah cuci-cuci.

Berapa harganya ? Harganya tak sampai RM500. Tapi jika anda jadi ahli lagi best harganya.

Nak dapatkan ?

Boleh wassapp saya di 012-6816979
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...