Monday, February 29, 2016

Vitamin B Ekslusif Hanya Untuk Ibu Hamil, Sebab Ada Asid Folik !?


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Masa mula-mula kenal Shaklee kan, saya adalah antara orang yang pelik apabila disarankan ambil Vitamin B Complex sepanjang tempoh penyusuan. Eh! Bukan Vitamin B untuk ibu hamil aje ke ?

Lagi pelik bila penuntut universiti dicadangkan ambil Vitamin B bersama Lecithin supaya dapat memberi tumpuan ketika belajar !

Pelik! Pelik !

Lama-lama baru saya tahu yang Vitamin B ini bukan EKSLUSIF untuk ibu hamil sahaja. Memang betul bagi wanita yang ingin hamil, asid folik ini membantu untuk meningkatkan kesuburan. Bagi yang telah hamil ia membantu mencegah kecacatan pada bayi. Malah ada kajian yang menunjukkan pengambilan asid folik juga boleh membantu mencegah kecacatan jantung pada bayi dan kelhiran kecacatan di dalam mulut yang dikenali sebagai sumbing.

Tapi sebenarnya nilai Vitamin B Complex dari Shaklee ini memang mengandungi Asid Folik yang amat berharga untuk kita semua. Tak kira lelaki atau perempuan.

Asid folik ini sangat penting dalam membantu tubuh menghasilkan sel-sel darah merah yang baru. Sel-sel darah merah ini penting untuk membawa oksigen dari paru-paru ke seluruh bahagian badan.

Tanpa sel-sel darah merah ini, seseorang individu itu mungkin mengalami rasa cepat penat apabila membuat kerja, cepat merasa mengah apabila berjalan jauh, mudah mengantuk dan tiada tenaga.Anda alami tanda-tanda di atas ? Ambillah Vitamin B beserta Asid Folik untuk mengatasinya.

Nak dapatkan Vitamin B Shaklee ? 

Hubungi saya di wassapp 012-6816979Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...