Thursday, February 4, 2016

Tumbuhan Yang Boleh Sebabkan Cirit Birit Jadi Suplemen Mujarab ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Tumbuhan yang saya maksudkan adalah Polygonum Cuspidatum. Ia adalah tumbuhan menjalar yang banyak tumbuh di Jepun. Tumbuhan ini, memang tak sesuai di makan untuk buat ulam ke sayur ke, sebab tak kena gaya boleh sebabkan cirit birit.


Tapi, masyarakat Jepun menggunakan tumbuhan ini sebagai 'pewarna' untuk hitamkan rambut beruban. Tapi, mereka memang 'tak suka' dengan tumbuhan ini kerana senang membiak. Dalam masyarakat kita kira ia macam lalang ler.

Lagi satu pokok ni bila dimusnahkan, dibakar, akar yang tertinggal walau sikit tetap membolehkan ia tumbuh semula dengan cepat dan kembali subur kerana pokok ini mengandungi anti penuaan atau resveratrol yang tinggi bagi membolehkan sel pokok ini boleh memulihkan dirinya sendiri.

Sebenarnya nak cerita apa ni ?

Nak cerita, tumbuhan ini adalah di antara ramuan utama dalam Vivix. SEBAB TU VIVIX SUPLEMEN SHAKLEE YANG CEPAT NAMPAK KESAN !

Apalagi keistimewaan tumbuhan ini selain anti penuaan sel ?  Ia sangat bagus untuk merendahkan kolestrol dan tekanan darah.

Lagi satu, kita kembali pada Masyarakat Jepun yang menggunakan tumbuhan ini untuk menghitamkan rambut. Jadi, bagi anda yang alami masalah rambut beruban pada usianya boleh amalkan Vivix untuk mengembalikan warna hitam rambut anda. 

Ini bukan kes tua nak jadi muda tau ! sebab rambut beruban sebelum waktunya ada banyak sebab, antaranya keturunan dan jangan lupa, cara hidup yang tidak sihat dengan cara pengambilan makanan, merokok, tertekan  dan persekitaran kita yang kian tercemar boleh jadi punca.

Nak, dapatkan Vivix ? Wassapp saya di 012-6816979Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...