Sunday, February 21, 2016

Macamana Vivix Membantu Menjaga Kesihatan Mata Kita ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Saya nak share apa yang saya dapat dalam kelas Shaklee tentang macamana Vivix membantu menjaga kesihatan mata kita. Tentulah dari apa yang saya hadam dan faham dari kelas tu.Vivix menjaga kesihatan mata kita dengan 2 cara.

PERTAMA oleh kerana ia mengandungi tinggi kandungan antioksida yang tinggi, jadi Vivix melambatkan penuaan urat saraf kat mata kita ni. Apatah lagi pada hari ini penggunaan telefon, tablet dan sewaktu dengannya menyebabkan radikal bebas yang merosakkan mata lebih cepat berlaku.

KEDUA, bila gula banyak sangat dalam badan kita, (ini bukan hanya untuk pesakit Diabetis aje tau, tapi untuk kita yang sihat juga!) mata dan buah pinggang kita ni akan ambil gula yang ia perlukan daripada insulin dalam badan, tetapi bila badan kita dah banyak sangat gula, secara automatik gula akan masuk sendiri ke buah pinggang dan mata walaupun keduanya tidak memerlukan.

Bila gula dah memasuki mata dan buah pinggang ia akan bertukar menjadi komponen lain yang besar dan tak boleh keluar. Tentulah ia tak elok untuk mata dan buah pinggang. Gula itu umpama kristal yang tajam yang akan merosakkan urat saraf yang halus pada mata dan buah pinggang yang boleh menyebabkan kebutaan dan masalah buah pinggang.

Jadi, Vivix berperanan dengan ni akan memasuki saraf terutama yang dipenuhi oleh gula itu dengan menukarkan gula yang telah menjadi komponen besar itu kepada molekul kecil supaya ia boleh keluar dari saraf.

Bukan bererti mengambil Vivix boleh hadap komputer, tablet, telefon berjam-jam, atau makan makanan manis terlalu banyak, tetapi ia sebagai menyokong kepada cara kita jaga kesihatan. 

Nak dapatkan Vivix ? Wassapp saya di 012-6816979


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...