Sunday, February 14, 2016

Jom Gugirl Cegah Osteoprorosis !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Osteoporosis adalah penyakit yang dikaitkan dengan kerapuhan/patah tulang. Lelaki dan perempuan terdedah pada risiko ini, jadi ia bukan ekslusif. Cuma lelaki berada dalam kategori lebih lambat berisiko berbanding perempuan.
Ialah sebab kita perempuan lebih banyak terdedah kepada kehilangan kalsium sebab kita melalui kehamilan demi kehamilan dan menyusukan bayi.

Osteoporosis adalah penyakit sistamik yang bererti ia melibatkan semua tulang dalam badan kita ni, walaupun ada bahagian tulang yang lebih cepat reput atau patah dulu berbanding tulang yg lain. Kebiasaannya tulang yg patah atau reput dahulu adalah pergelangan tangan, belakang dan paha.

Osteoporosis ni adalah penyakit senyap yang hanya akan disedari bila berlaku kepatahan tulang.

Cara mencegahnya perlulah mengambil kalsium yang mencukupi dengan keperluan tubuh kita, juga lakukan senaman berkala supaya tulang kita mendapat 'tenaga'.

Adakalanya kita ambil makanan bersumberkan kalsium, tapi tak mencukupi, jadi topuplah dengan suplemen.

Apa istimewanya suplemen kasium dari Shaklee ni ?

Istimewanya Osteomatrix Shaklee ia umpama dinding simen yang kukuh kerana ia turut mengandungi magnesium yang berfungsi untuk menghantar kalsium untuk diserap oleh Vitamin D, 

Manakala Boron berperanan untuk membuat tulang, Mangan, tembaga dan zink untuk kuatkan tulang. 

Selain itu gabungan vitamin dan mineral ini membantu penyerapan yang hampir 100% selepas diambil selama 12 jam. Jadi tak timbul kesan sampingan seperti batu karang dan sebagainya.

Nak cuba Osteomatrix ? Hubungi saya di wassapp 012-6816979


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...