Sunday, January 17, 2016

Macamana Vivix Membantu Menguatkan Daya Ingatan ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Adalah lumrah semakin kita berusia, ingatan kita semakin berkurangan. Kata orang-orang kita' otak dah berkarat' ! Tapi ramai je golongan profesional atau bekas pemimpin yang masih bekerja dalam memberi idea yang bernas, contohnya Tun Dr Mahathir. Jadi, adalah kurang benar, tua dikaitkan dengan lupa dan tumpul ingatan.


Macamana kita nak miliki ingatan yang bagus macam muda-muda dulu walaupun telah meniti usia emas ?
Pengambilan suplemen untuk otak ketika usia muda sangatlah perlu, macam Omega Guard dan Lecithin supaya dapat mengingat dengan baik sehingga ke hari tua bagi memudahkan kita dapat hidup dengan sihat dan dapat beribadah dengan mudah, Insyallah.

Lagi satu yang perlu kita ambil berat adalah perlunya mengurangkan penyebab utama yang menjadikan ingatan semakin tumpul dan antara penyebab datangnya penyakit Alzheimer yang biasa menyerang warga emas pada usia 60 tahun ke atas, namun ada juga kes yang merekodkan ia telah menyerang mereka yang berusia 50 tahun.

Secara semulajadi, otak kita akan mengumpul plak yang diberi nama Amylood-B Peptides setiap hari. Plak ini terkumpul hasil daripada gaya hidup kita juga, contohnya tak cukup tidur, stress dan pengambilan makanan yang tinggi kolestrol. 

Dan cara 'membersihkannya' adalah dengan tidur berkualiti. Tapi, andai kita setiap hari lalui hidup dengan stress, makan makanan kaya kolestrol dan tidur tak kualiti adalah sukar plak ini untuk bersih, sebaliknya terus terkumpul dan terkumpul.

Apa jadi kalau plak ni dah banyak sangat ? Tentulah buat ingatan kita tumpul dan lama-kelamaan muncul penyakit Alzheimer yang boleh menyebabkan kematian apabila plak ni telah memasuki kawalan pernafasan dalam otak kita.

Jadi, fungsi Vivix ini adalah membantu mengelakkan pengumpulan dengan banyaknya Plak Amylood-B Peptides ini dalam otak. Sesuailah dengan fungsi utama bahan dalam Vivix yang mengandungi Resveratrol dan Polifenols iaitu untuk anti oksida dan awet muda termasuk dalam fungsi otak.


Lagi satu, sebagai seorang yang beragama Islam, tambah dengan amalan berzikir kerana ia juga elemen yang dapat menguatkan daya ingatan, kemampuan berfikir dan kekuatan jiwa kita.

Nak cuba Vivix untuk kesihatan tubuh badan dan otak ? Hubungi saya di wassapp 012-6816979
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...