Tuesday, December 15, 2015

Resepi Dari AGE, Nak Cuba ? Tak Payahlah !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Masa kat kelas HW Shaklee bulan Oktober 2015, Nutritionist Shaklee cerita, setiap kali kita buat kek, buat donut, buat biskut atau apa-apa yang manis-manis tu, secara tak langsung kita dah masukkan Advanced Glycation Ends Product atau AGE protein sebagai antara bahan utama dalam makanan tu !



Macamana tu ? Apa itu AGE protein ? AGE ni adalah gabungan protein dan gula yang berlebihan dalam tubuh kita bergabung menjadi satu. Jadi, makanan yang manis-manis tu kalau kita ambil berlebihan ia akan menyebabkan AGE protein dalam badan kita meningkat.

Apa jadi kalau banyak sangat AGE ni dalam badan kita ? Antaranya :-
  • Kita akan kelihatan tua sebelum waktunya.
  • Satu yang saya pelajari adalah sel mati kat saluran darah yang boleh menyebabkan kita mendapat sakit jantung.
  • AGE juga boleh sebabkan sel tidak lagi peka terhadap gula dalam darah lalu menyebabkan Diabetis yang memungkinkan sakit buah pinggang, kerosakan mata dan amputasi.

Jadi, macamana nak kurangkan peningkatan AGE protein ni dalam badan? Tentulah amalkan cara hidup yang sihat. Kurangkan kekerapan makanan atau minum manis-manis. Begitu juga kita ciptalah resepi yang kurang manis-manis. Jadikan bersenam sebagai rutin kita.

Tapi kalau nak kurangkan AGE protein dalam badan kita ni, suplemen yang terbaik adalah VIVIX.
 
 

Mencegah lebih baik dari merawat ! Nak cuba untuk tambah nilai kesihatan anda ? Hubungi saya di WA 012-6816979

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...