Saturday, November 28, 2015

Mengapa Jari Manis ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Bila sebut jari manis tak lepas dengan cincin. 

 
Jari manis juga selalu di syorkan oleh mereka yang terlibat dengan dunia kecantikan sebagai jari yang paling sesuai untuk 'berurusan' dengan kulit disekitar mata. Tak kira mekap untuk mata, atau krim untuk mata. 

Sebab ia paling kurang memberi tekanan, oleh itu sebarang aplikasi pada mata sebaiknya menggunakan jari manis kerana kulit di bahagian mata sangat nipis dan akan cepat berkedut jika diberi tekanan beroebihan.

Mengapa, tak percaya jari manis paling kurang tekanan ?

Cuba letak jari atas meja, biarkan jari anda terangkat satu persatu (angkat kemudian letak). Anda akan dapati jari manis tidak mampu terangkat tinggi berbanding jari-jari yang lain.

Oh ya! Bercakap tentang aplikasi untuk mata, Shaklee pun ada produk special untuk mata selain pengamalan vitamin seperti Vitamin C, Corotomax, Omega Guard tau ! 

Saya suka dengan krim mata ni !



Ia berfungsi untuk kurangkan circle hitam, lambatkan kedutan kat keliling mata. Paling penting yang saya suka ia tak berminyak yang buat kat keliling mata tumbuh bintik-bintik putih. Jangan tak tau selain bermasalah dengan kolestrol yang jadi punca bintik-bintik putih tu, krim mata yang berminyak pun jadi punca.

 
Nak cuba ? 

Boleh wassapp saya di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yaho..com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...