Saturday, November 14, 2015

Bagaimana Omega Guard Mencegah Amputasi Bagi Pesakit Diabetis !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Macam saya katalah pada entry sebelum ni, kelas nutrisi Shaklee tentang Diabetis umpama kelas ulangkaji yang tetap akan ada ilmu baru yang saya perolehi.


Satu ilmu yang saya dapat, betapa pentingnya Omega Guard dalam diet pesakit Diabetis ni. Selalu kita dengar suplemen yang baik untuk pesakit Diabetis ni adalah Vivix, Vitamin B, Vitamin C, ESP, Zink, GLA complex, tapi mengapa Omega Guard ?


Saya suka cara Nutrition Shaklee memberi penerangan, mudah untuk orang macam saya dan saya percaya untuk anda yang sampai ke blog saya ni faham.

Jadi, saya terangkan balik macamana Nutrition Shaklee terangkanlah ye!

Begini, bagi mereka yang menghadapi Diabetis kandungan gula dalam darah buat darah jadi lebih pekat dari orang yang sihat,darah yang pekat ini akan buat pengaliran darah tak lancar yang akan menyebabkan darah tak dapat mengalir dihujung-hujung jari.

Apa kesannya jika darah tak dapat mengalir dihujung-hujung jari ?
Pertama, mereka akan alami kebas-kebas dihujung-hujung jari yang buat kadang-kadang tak rasa apa-apa sebab saraf tak lagi peka.

Bila saraf tak lagi peka, bila terpijak sesuatu kita tak rasa yang sepatutnya bagi orang yang sihat rasa sakit ler, tapi bagi pesakit Diabetis tak rasa sakit langsung ! Begitu juga kadang-kadang peluh kat kaki sebab pakai stokin buat kita orang yang sihat rasa gatal-gatal tapi bagi pesakit Diabetis tak rasa apa-apa. Kesannya akan sebabkan bakteria masuk kat tempat-tempat yang luka tu dan boleh sebabkan amputasi.

Jadi,  Omega Guard ini membantu melancarkan peredaran darah bagi pesakit Diabetis supaya pengaliran darah baik termasuk dihujung-hujung jari untuk mencegah kebas dan masalah saraf tak peka.

Apa istimewanya minyak ikan Shaklee yang diberi nama Omega Guard ni yang menjalani proses penyulingan 3 molekul ?

* untuk mengekstrak asid lemak Omega-3 yg paling tulen dan pekat supaya kita sebagai pengamal dapat manfaat pada tahap optima.

* untuk singkirkan bahan-bahan bahaya yg terkandung dlm minyak ikan, contohnya plumbum, merkuri etc 

* kalau minyak ikan tu pekat jadi bau dan rasa ikan tu pun kuat, jadi melalui proses ini bau & rasa ikan jadi kurang berbanding dengan kepekatannya.

Nak beri Omega Guard pada yang tersayang ?

Hubungi saya ditalian di wassapp 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...