Sunday, October 4, 2015

Bila Ibu Boleh Berhenti Ambil Iron ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Zat besi atau iron biasa memang tak lekang untuk ibu hamil. Paling ibu-ibu tahu ia membantu mereka untuk mendapatkan hb darah yang cantik. 

Namun selepas bersalin, ia menjadi satu keberatan untuk ramai ibu untuk terus mengamalkan zat besi sebagai suplemen harian berbanding suplemen untuk kembali langsing atau untuk kekal jelita.

Jadi, bila sebenarnya waktu yang tepat untuk seseorang ibu tu berhenti dari ambil Zat Besi ? 

Barangkali artikel di bawah ini boleh menjawab persoalan di atas.


Namun tidak salah jika terus ambil sebagai suplemen harian walau telah melepasi tempoh tersebut. Sebab fungsi zat besi ni ada banyak, antaranya untuk menghasilkan sel darah merah yang sihat dan ia merupakan komponen utama dalam sel darah merah yang menghantar oksigen keseluruh badan untuk kelangsungan hidup. Jika tubuh kekurangannya, kita akan jadi mudah letih dan tidak bertenaga. Malah kekurangannya buat wajah jadi pucat.

Dalam suplemen Shaklee, zat besi terkandung dalam Vitalea iaitu multivitamin
yang sangat penting kepada tubuh badan kita sebab ia menyumbang kepada keperluan vitamin dan mineral yang seimbang kepada tubuh badan kita. Tanpa vitamin dan mineral yang mencukupi, kita akan mendedahkan diri kita kepada penyakit disebabkan kekurangannya.

Bulan ini bulan terakhir promosi mendapatkan Vitalea percuma !


Berminat ? Hubungi saya di wassapp 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...