Friday, October 30, 2015

Bagaimana Vitamin E dan Lecithin Membantu Proses penyusuan Susuibu ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Kedua-dua vitamin ini bukanlah bersifat milk booster, tetapi secara tak langsung ia membantu melancarkan proses penyusuan.

Kedua-dua suplemen ini membantu mengatasi bengkak susu atau blocked duct ? Biasa di alami pada hari-hari pertama penyusuan. Lecithin membantu pengaliran susu menjadi lebih lancar dan Vitamin E membantu mengatasi bengkak.

Oh ye! Suplemen penyusuan Shaklee yang istimewa ada kat bawah ni.
 
 
Nak dapatkan suplemen2 ini ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Monday, October 26, 2015

Bila WaktuTerbaik Nak Ambil Sesuatu Vitamin ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Akhir-akhir ini badan saya lebih serasi bila ambil Vitalea dan Vitamin B ketika hendak tidur - badan lebih bertenaga bila bangun tidur berbanding dulu yang saya ambil keduanya pada waktu pagi.


Adakah biasa ?

Tentulah. Faktor usia, corak perubahan gaya kehidupan merubah semua tu.

Sebab makan vitamin ni kena try and error, tak boleh bergantung kepada jadual, sebab keperluan tubuh setiap orang tak sama dan boleh berubah-rubah.

Nak cuba vitamin ?

Hubungi saya diwassap 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Saturday, October 24, 2015

Vitamin E Hilangkan Sakit Tumit !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Suatu masa dulu saya mengalami sakit tumit. Setiap kali bangun tidur atau bila bangun setelah duduk lama, maklumlah kerja banyak duduk ! Bila berjalan siap terjengkit-jengkit menahan sakit.


Lalu saya borak-borak dengan N, lalu bertanya ada ke vitamin yang boleh hilangkan sakit tumit ? Lalu jawab N ambil Vitamin E dan Osteomatrix dengan konsisten. Maksud konsisten tu adalah setiap hari, bukan makan ikut suka hati ! Lagi satu pesannya kalau kita suka minum ais, ambil sekali Omega Guard.

Saya teragak-agak nak cuba sebab Vitamin E ni macam mahal harganya pada saya masa tu. Apatah lagi perlu tambah dengan Osteomatrix yang memang sebotol tu cukup-cukup aje untuk sebulan. Tapi, bila fikir-fikir balik wang boleh cari, tapi bila dah sakit nak berjalan pun macam apa - apa salahnya keluarkan sedikit.

Ok, saya cuba. Minggu pertama tak de perubahan. Tanya N lagi, dia cakap cuba at least sebulan. Oh! Lama tu ! Sebab vitamin bukan ubat yang hari ni ambil esok sembuh ! ha3! terkena sebijik ! Masa tu baru kenal Shaklee. Jadi ahli pun tidak lagi. Memang semua blur !

Bila sebulan nampak mula berkurangan kesakitan itu. Masuk bulan ketiga Alhamdulillah hilang kesakitan itu. Bukan aje sakit tumit hilang. Kulit pula menjadi semakin lembab. Parut jerawat dan jerawat semakin kurang. So, masa tu terus jadi ahli Shaklee bawah N.

Ada mengalaminya tak ? Nak cuba cara Shaklee ?

Sementara Vitamin E masih ada offer ni, beli 1 percuma 1 disepanjang Oktober 2015 ni dapatlah !



Saya untuk dihubungi di wassapp 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Thursday, October 22, 2015

Nak Tau Keahlian Anda Masih Aktif Atau Tidak ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Bila ada yang datang bertanya, macamana nak tau mereka masih keahlian aktif atau tidak sebab dah sangat lama tak aktif.

Ada beberapa cara untuk anda mengetahuinya.
1)     Telefon Shaklee induk atau HQ atau di mana-mana branch Shaklee
2) Kalau anda seorang yang pemalu, boleh email di customerinquiry@shaklee.com.my

Jangan lupa tanya sekali dengan siapa untuk rujuk iaitu upline atau super upline untuk kita rujuk jika ada pertanyaan.

Jangan lupa special offer bulan ni !



Hubungi saya di wassapp 012-6816979 atau emailkan kepada saya di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Wednesday, October 21, 2015

Senyum Selalu !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 




Nak beli Shaklee ? 

Hubungi saya di wassap 012-6816979 aau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Tuesday, October 20, 2015

Testimoni GLA Complex

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saya tertarik dengan testimoni ni. Period tak tetap dan keputihan. 





Mana yang ada keputihan, saya syorkan tambah dengan Alfalfa dan Garlic. Walaubagaimanapun, GLA, Alfalfa dan Garlic tak sesuai di ambil oleh ibu hamil yang hadapi keputihan. 

Anda hadapi masalah di atas ? Nak cuba cara suplemen ?

Hubungi saya di wassapp 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Monday, October 19, 2015

Kromium Halang Keinginan Untuk Makan ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Selalu bila dapat ilmu baru saya akan cepat-cepat updates kat blog sebab takut lupa. Ada yang saya publish ada yang saya private kan sebab bahasa ke laut !

Hari ni saya dapat lagi tentang pentingnya Kromium ni. Nama yang agak asing, tapi tetap bermanfaat untuk kita. Sedikit perkongsian saya tentang Kromium ni.

* Meningkat dan membaikpulih insulin (yang ni saya percaya ramai yang 
   dah tau!)
*  Membantu metabolisme sugar, fat dan protein
*  Menghalang salur darah daripada keras
*  Mencegah obesiti
*  Meningkatkan tenaga dan menghalang keinginan makan gula dan kanji 
    berlebihan
*  Menjauhkan katarak

Oh ye ! Kromium ni ada dalam Vitalea. Bulan ini adalah bulan terakhir Vitalea percuma dengan setiap keahlian baru. 


Nak dapatkan manfaat Kromium ?

Hubungi saya di wassapp 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Sunday, October 18, 2015

3 Fakta Terbaru Mengenai Kelebihan Minyak Ikan !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Saya terbaca kat sebuah majalah tentang minyak ikan ni. Saya baru tau. Awak-awak semua dah tau belum ? Ke saya aje yang belum tahu. Ok saya kongsi !
1- meningkatkan kemampuan anak membaca

2-menyhatkan gigi dan gusi

3-mengurangkan keinginan makan junk food dengan memainkan peranan 
   penting dalam merendahkan kemampuan karbohidrat dan lemak tepu  
   dengan menghalang kawalan otak terhadap keinginan untuk makan. 

Dah tau belum ?

Nak dapatkan minyak ikan Shaklee ? 

Hubungi saya di wassapp 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Thursday, October 15, 2015

Vivix Bantu Elak Dari Sun Burn

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Anda kerja di bawah terik matahari ? Dalam masa yang sama anda seorang yang amat prihatin terhadap kulit ? Sun burn adalah kesan yang akan diterima oleh kulit akibat terdedah kepada matahari.

Cara nak elak ? Sapukan sub block. Adakah sun block itu dapat bertahan lama, bukan ke kena sapu balik setiap beberapa jam. Bila sibuk bekerja, sempat ke nak sapu sun block ?

Apa kata, ambil sesudu kecil Vivix setiap hari untuk elak dari sun burn. Sebab Vivix mengandungi resveratrol. Resveratrol ada keupayaan untuk protect kulit daripada kerosakan akibat pancaran matahari. Jadi, bagus di amal oleh mereka yang bekerja dan terdedah dengan matahari!

Nak amalkan juga ?

Hubungi saya di wassapp 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my









Monday, October 12, 2015

Vitamin E Mencegah Sel Abnormal

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak tau tak apa itu Sel Abnormal ?
Ia adalah sel yg tak sepatutnya tumbuh pada atau dalam organ kita contohnya jerawat, bisul, ketumbuhan, cyst dan sebagainya.

Nak tau tak, selain Vitamin E terkenal dengan 'vitamin cinta', Vitamin awet muda, kandungan Vitamin E yang mengandungi Selenium yang bertindak membantu penyerapan vitamin E dengan lebih baik ini jika pengambilan secara konsisten ia juga membantu mencegah sel abnormal.

Dalam apa hal sekalipun, mencegah adalah lebih baik, lebih selamat, lebih murah dari merawat.

Jangan lupa, bulan ni ada sesuatu yang istimewa untuk pengamal Vitamin E. Kalau selalu makan Vitamin E ni sorang-sorang, bulan ni bolehlah berkongsi dengan yang tersayang.

Nak dapatkan ? Wassapp saya di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
 




Sunday, October 11, 2015

Hari Kanak-Kanak Kami

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Semalam sekolah anak saya meraikan hari kanak-kanak. Dapat hadiah dapat makanan dari sebuah restoren makanan segera popular. Tapi memang penat 'menjaga' kami mak-mak jaga 33 orang kanak-kanak riang. Rata-rata mak-mak cakap balik rumah semua pengsan !

Kelas anak saya buat persembahan tarian. Mak-mak yang berdebar takut anak-anak berada dalam situasi luar jangkaan. tiba-tiba lupa step, takut planning tak jadi. biasalah mak-mak ni. Tu yang Vitamin B Complex cepat habis. he3!

Tapi gambar-gambar kat belakang stage pada saya paling best nak kongsi. Selalu tak reti diam budak-budak ni. hari ni mereka betul-betul dengar kata. ha3! Duduk setempat tak main lari-lari dan mulut senyap. Kalau tak.......

Mesti ada benda yang memotivasikan mereka untuk betul-betul behave hari tu ! He3!





 Tapi macam biasa paling over adalah mak-maklah possing ! 



Anda nak dapatkan Vitamin Shaklee ? Boleh wassapp saya di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

 

Friday, October 9, 2015

5 Signal Kita Dah Tak Berapa Nak Muda Lagi

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Satu artikel kat majalah bat saya tergelak sorang-sorang. Terasalah tu ! Sebab tak berapa nak muda lagi !


Tentang 5 tanda kita tak berapa muda.
  • Anda merasa letih saat menaiki tangga, bahkan sebelum mencapai 30 anak tangga.
  • Lambat sembuh daripada demam dan selsema
  • Merasa sukar untuk mengangkat beban yang ringan
  • Rasa letih di tempat kerja
  • Rambut gugur

Korang ada tak tanda-tanda kat atas tu ? Menurut artikel tu, jika keadaan ini berlaku usahakan untuk kerap bersenam agar tubuh lebih fit.

Barangkali perlu juga ambil sedikit suplemen yang basic untuk beri tenaga walaupun sebiji multivitamin.

Oh ye! Masih lagi berlangsung beli sebotol Vitamin E, anda akan dapat sebotol lagi Vitamin E.

 

Salam Jumaat !

Hubungi saya jika anda nak beli vitamin atau nak jadi ahli Shaklee. Wassapp saya di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Thursday, October 8, 2015

Minyak Ikan Bantu Kurangkan Selulit !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Selulit  ni ada beza tau dengan strech mark ! Selulit ni salah satunya bila bahagian kulit kita cubit atau picit terbentuk orange peel-look ! Ada tak ?


Puncanya ada banyak dan salah satunya adalah daripada makanan yang berlemak, karbohidrat, mempunyai kandungan garam atau gula yang berlebihan akan mudah dapat selulit. Juga cara hidup yang kurang bersenam, merokok, tekanan yang tinggi.

Ada banyak cara nak kurangkan selulit ni selain mengawal pemakanan yang menjadi punca, contohnya berurut sebab ia membantu melancarkan perjalanan darah di kawasan yang terdapat selulit di samping menghancurkan jaringan lemak di bawah kulit. Selain itu melakukan senaman, yang ni boleh google, paling senang berjalan 10000 langkah sehari.  , bersenam, mengawal pemakanan yang menjadi punca tapi tau tak salah satunya adalah dengan mengamalkan minyak ikan ?

Lagi satu nak share, pengambilan minyak ikan dalam diet seharian membantu mengurangkan selulit sebab ia kaya dengan antioksidan yang mampu menghilangkan sel lemak dalam selulit. Selain ia membantu mengurangkan selera makan dan meningkatkan peredaran darah.

Shaklee pun ada minyak ikan yang diberi nama OMEGA GUARD !

 

Nak cuba ? Bulan ni beli 2 Omega Guard diskaun 5 % !

Wassapp saya Noor Azrinna di 012-6816979 atau email saya di noorazrinnapalil@yahoo.com.my


Wednesday, October 7, 2015

Kata Sara Ali ...

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Eh! Kenapa tiba-tiba saya sebut Sara Ali ni pulak ?! Mahu gossip artiskah ? Bukanlah !


Saya cuma nak share yang Sara Ali ni juga adalah pengguna tegar Vitamin E dan pendapatnya selepas menjadikan Vitamin E sebagai suplemen rutinnya kepada kulit wajahnya.


Anda nak cuba Vitamin E juga ? Bulan ni beli sebotol anda akan dapat lagi sebotol.

Hubungi saya di wassap 012-6816979




Tuesday, October 6, 2015

Bayar Untuk Sebotol Vitamin E Tapi Dapat Dua Botol !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Kalau selama ni ada antara kita yang berjimat bila nak makan Vitamin E, terasa sayang sebab nak ia tahan lama, bulan ni (sehingga stok habis ye) tak perlulah berjimat. 

Boleh ambil mengikut dos yang diberikan supaya kesannya nampak lebih cepat.

Sebab bulan ni jika anda beli atau bayar untuk sebotol, anda akan dapat lagi sebotol, kalau anda beli 2 botol, anda akan dapat lagi 2 botol secara percuma.



Jadi, selain ia menjadi stok simpanan anda hingga tak perlu berjimat, anda juga boleh berkongsi dengan yang tersayang, samada ibu bapa atau pasangan anda.

Berminat ?

Hubungi saya di wassapp 012-6816979 !

Sunday, October 4, 2015

Bila Ibu Boleh Berhenti Ambil Iron ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Zat besi atau iron biasa memang tak lekang untuk ibu hamil. Paling ibu-ibu tahu ia membantu mereka untuk mendapatkan hb darah yang cantik. 

Namun selepas bersalin, ia menjadi satu keberatan untuk ramai ibu untuk terus mengamalkan zat besi sebagai suplemen harian berbanding suplemen untuk kembali langsing atau untuk kekal jelita.

Jadi, bila sebenarnya waktu yang tepat untuk seseorang ibu tu berhenti dari ambil Zat Besi ? 

Barangkali artikel di bawah ini boleh menjawab persoalan di atas.


Namun tidak salah jika terus ambil sebagai suplemen harian walau telah melepasi tempoh tersebut. Sebab fungsi zat besi ni ada banyak, antaranya untuk menghasilkan sel darah merah yang sihat dan ia merupakan komponen utama dalam sel darah merah yang menghantar oksigen keseluruh badan untuk kelangsungan hidup. Jika tubuh kekurangannya, kita akan jadi mudah letih dan tidak bertenaga. Malah kekurangannya buat wajah jadi pucat.

Dalam suplemen Shaklee, zat besi terkandung dalam Vitalea iaitu multivitamin
yang sangat penting kepada tubuh badan kita sebab ia menyumbang kepada keperluan vitamin dan mineral yang seimbang kepada tubuh badan kita. Tanpa vitamin dan mineral yang mencukupi, kita akan mendedahkan diri kita kepada penyakit disebabkan kekurangannya.

Bulan ini bulan terakhir promosi mendapatkan Vitalea percuma !


Berminat ? Hubungi saya di wassapp 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Saturday, October 3, 2015

Mak Cun ! Mak Cun ! Pusing Dunia !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Siapa yang mengikuti kisah Mak Cun yang bermula dengan tajuk Spain Uoolss pada  musim Aidilfitri 2 tahun lepas bersamaan dengan meletupnya drama Rindu Awak 200 % ?




Kemudian ada lagi drama yang membabitkan Mak Cun sebagai watak sampingan, tapi yang paling meletup bila ia menjadi drama rantaian sekitar Ogos lalu.

Walaupun cerita tu hanya tentang mak cik kampung yang jual bedak sejuk. Sekolah tak tinggi. Tak boleh berbahasa Inggeris. Tapi ada sesuatu yang kita boleh belajar melaluinya siri-siri drama ini.

Perasan tak ? Dia sangat yakin bahawa produk dia adalah terbaik.

Kalau kita perasan Mak Cun ni dari drama Spain Uoolss dia dah mempromosikan bedak sejuknya kepada rakan-rakan sekuliah anak-anaknya di bumi Sepanyol. Dan, ketika alamat anaknya hilang, mak cun duduk di kaki lima dan buka bekalan bedak sejuknya dan jual kepada penduduk Sepanyol yang lalu lalang guna bahasa tangan sebelum dijumpai oleh teman sekuliah anaknya yang kebetulan berjalan-jalan di situ.

Dia juga yakin pada diri dia yang dia boleh pergi jauh hanya dengan bedak sejuknya. Sehingga sanggup ke Bangkok bersama seorang anaknya hanya berdasarkan alamat bakal pelanggannya tanpa kebolehan bahasa. Setelah entah berapa kali sesat dan hilang semua duitnya barulah dia berjaya menemui bakal pelanggannya yang telah menempah 500 botol bedak sejuknya.

Betullah, apa sahaja yang kita buat perlu berbalik pada diri kita sendiri, samada mahu atau tidak, yakin atau tidak !

Selamat berhujung minggu !

Kalau anda nak tahu tentang Shaklee boleh hubungi saya di Wassapp di no ini 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Friday, October 2, 2015

Beli 1 Dapat 2 !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Vitamin E bulan ni ada clearance sale. Beli pada harga sebotol, anda akan dapat lagi sebotol Vitamin E.

Seronok tau, kalau selama ni kita makan sorang-sorang, dengan clearance sale ni kita boleh share dengan parent dan pasangan. 



Bukan selalu tau Shaklee buat  macam ni ?

Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...