Monday, September 14, 2015

Serbagunanya Multivitamin

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Bila sebut multivitamin ; maka akan tergambar kat minda tanda soal. Apa fungsi multivitamin ini kepada kesihatan dan kecantikan ? Sebab ada banyak dalam senarai suplemen yang menjurus kepada permasaalahan kepada kesihatan dan kecantikan.

Tahukah kita, multivitamin ni sangat penting kepada tubuh badan kita sebab ia menyumbang kepada keperluan vitamin dan mineral yang seimbang kepada tubuh badan kita. Tanpa vitamin dan mineral yang mencukupi, kita akan mendedahkan diri kita kepada penyakit disebabkan kekurangannya.

Adakah mencukupi sekadar ambil multivitamin ?

Kandungan setiap multivitamin adalah telah lengkap dan seimbang dengan vitamin dan mineral, tetapi ia adalah pada tahap minimum, jadi tubuh perlukan vitamin yang khusus untuk kesan lebih baik.

Selain itu, pengambilan multivitamin membantu dalam proses penyerapan vitamin lain yang kita ambil untuk kesan yang lebih baik.

Shaklee juga punya multivitamin yang diberi nama Vitalea. Pengambilan 2 biji sehari bersamaan dengan 40 jenis hidangan lauk pauk yang berkhasiat. Serta ia juga adalah asli, tiada bahan pewarna walaupun warnanya hijau gah . Warna hijau yang menyeliputi Vitalea ini adalah Alfalfa. Tak percaya ? Cuba gengam Vitalea ini pada suhu bilik. Tidak akan luntur warnanya dan tidak akan melekit.


Apa lagi serbagunanya multivitamin/Vitalea ni ?

* Ia adalah suplemen basic bagi mengatasi masalah rambut gugur selain ESP dan Zink.

* Multivitamin ini juga mengandungi kromium yang amat berguna bagi pesakit Diabetis supaya mereka rasa lebih bertenaga.

* Jika anda nak kurangkan berat badan, adalah sangat bagus mengambil multivitamin setiap hari tanpa culas, kerana ia membantu kurangkan rasa lapar seterusnya dapat kawal nafsu makan.

* Dalam multivitamin terkandung Boron, pengambilan yang mencukupi mengurangkan risiko sebanyak 96% kanser prostat di kalangan lelaki. Selain Boron membantu meningkatkan keupayaan daya ingatan dan tumpuan.

Nak tak sertai kami dan anda akan dapat Vitalea ini secara percuma ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my untuk buat pembelian, pertanyaan atau keahlian. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...