Sunday, September 13, 2015

Kalau Nak Kurus, Kena Kurangkan Juga Gula Dan Kaffein

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Daripada laman sosial rakan Shaklee saya telah memberitahu bahawa seseorang telah hilang banyak berat badan apabila mengambil suplemen Shaklee dan menjauhkan kaffein.Kenapa kaffein ye ? Sebab kaffein ini dikatakan menimbulkan hormon stress kortisol yang meningkatkan denyutan jantung dan tekanan darah dan memberitahu tubuh untuk tingkatkan penggunaan tenaga. Bila dah banyak tenaga keluar, maka kita akan rasa nak makan dan nak makan lagi. Lagi satu, dikatakan pengambilan kaffein akan meningkatkan selera kita kepada makanan bergula pula.

Lagi satu GULA, ilmu ni saya dapat masa kelas nutrisi Shaklee, gula ini juga penyebab kepada peningkatan selera makan kita, selain jika kita ambil secara berlebihan akan membentuk lemak jika kita tak singkirkan selalui senaman. Satu lagi pendapat daripada jurulatih kecergasan yang mengatakan pipi tembam adalah akibat banyak mengambil makanan atau minuman manis.Jadi, paling penting, kalau kita nak kurus bukan ambil masa yang singkat, sebab lemak tak terbentuk dalam sehari, jadi nak kurus bukan sehari. lagi satu, walau kita ambil suplemen Shaklee untuk kurangkan berat badan, (suplemen yang popular adalah Lecithin, Alfalfa dan Herbalax) kita kena juga amal pemakanan yang seimbang dan lakukan aktiviti riada supaya dapat kurus dengan sihat.

Anda antara yang sedang dalam proses nak kurangkan berat badan ? Boleh cuba tip di atas.

Nak dapatkan suplemen, hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...