Sunday, September 6, 2015

Cerita Si Pencuci Bangunan !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Ketika menghadiri Kelas Shaklee minggu lepas, saya berkenalan dengan sepasang suami isteri yang menjalankan perniagaan membersihkan rumah kediaman.


Menariknya mereka menggunakan Basic H sebagai bahan untuk mencuci kediaman pelanggan. Menurutnya ia adalah salah satu daripada amal jariahnya sambil cari rezeki, sambil mereka bersedekah dengan cara kurangkan kesan toksin yang pelanggan dapat.

Selain itu, usaha mereka itu juga untuk membantu supaya mereka lebih sihat, dengan kurangkan pendedahan diri mereka bahan bahan-bahan kimia yang boleh diserap melalui kulit. Antara kesan-kesan yang akan mereka yang bekerja dalam persekitaran bahan kimia ini adalah mudah terasa sangat letih, mengantuk, urine yang sangat kotor dan ada banyak lagi tanda.
 
Mereka hadir ke kelas ini untuk tambah ilmu, supaya dapat berkongsi lebih banyak dengan pelanggan. Sebab sesetengah pelanggan akan komplen mengapa kediaman mereka tak wangi walau setelah dibersihkan ? Kerana pada pandangan mereka, wangi bermakna bersih. 

Dari jauh tau mereka berdua ni datang menuntut ilmu !

Sebenarnya kehidupan kita hari ini memang kaya dengan toksin. Jangan kata kita tak kerja dalam persekitaran kimia tak perlu risau, sebab bahan cuci kita, kosmetik, makanan kita yang kaya bahan perasa dan pewarna pendek kata hampir semuanya bertoksin.

Jadi, kita cuba kurangkan dan pastikan mana yang terserap dalam badan kita keluar.

Salah satu untuk kurangkan toksin adalah menggunakan alat cuci yang selamat.

Shaklee bukan sahaja mengeluarkan suplemen, tapi ada bahan cuci yang terjamin selamat, tidak bertoksin, bukan daripada bahan kimia tetapi daripada ekstrak jagung dan kepala, bebas bauan, lembut pada tangan, bukan klorin, hipoalergenik, tiada fosfat, tiada nitrat, tiada borat dan tidak diuji pada haiwan.


Bagi anda yang ada anak-anak kecil alami masalah kesihatan seperti alahan, astma menukar alat cuci kepada yang selamat adalah amat perlu. Bukan perlu bersih tetapi selamat.

Nak cuba ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...