Sunday, August 23, 2015

Tip Atasi Kulit Muka Kering Dan Mengelupas

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Ramaikan alami masalah kulit macam ni.Kulit jenis kering dan bersisik ni biasanya memiliki kadar minyak (sebum) yang sangat rendah. Oleh kerana tidak dapat mempertahankan kelembapannya, kulit akan terlihat kusam. 

Tanda yang mudah kita nak tahu adakah kulit kita jenis kering dengan cara bila kita cuci muka, kulit akan terasa kaku, bila dioles pelembab baru okay.

Untuk mencegah kulit kering, boleh guna tip-tip yang kat bawah ni ;-

Gunakan pelembab setiap hari, pilih yang menggunakan dasar air dan mengandungi nutrisi agar kulit tidak kering. Boleh cuba rangkaian produk kulit dari Shaklee. Perlukan konsaltansi dulu ye!Kurangkan aktiviti kita ditempat yang terlalu sejuk kerana ia akan buat kulit bertambah kering. Kalau tak boleh elak minum banyak sikit air.

Lagi satu, jangan lupa bersukan. Ada banyak pilihan. Berzumba, ke gim, jogging - macam-macam ada. Pilih yang berkenan di hati. Kenapa pentingnya bersukan ? Sukan ni bantu tingkatkan kompleksi kulit. Apabila dilakukan secara konsisten, ia akan melancarkan pengaliran darah, meningkatkan paras oksigen dalam tubuh - kesannya kulit kekal sihat dan cantik. 


Kalau anda beraktiviti di luar dengan cuaca negara kita yang panas, pakailah pelindung matahari, paling tidak ia memiliki SPF minimum 15. Boleh pilih pelindung matahari Shaklee.

Lagi satu, ambil makanan berkhasiat yang bagus untuk kulit. Kalau rasa tak cukup pengambilan makanan berkhasiat, ambillah suplemen sebagai topup mana yang kurang tu. Paling basic - ni mereka berempat ni.


Nak cuba ?

Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...