Sunday, August 30, 2015

Nak Dapatkan Tidur Yang Berkualiti !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Tidur yang berkualiti tak semestinya tidur yang lama, tetapi biar tidur yang sekejap, tetapi nyenyak.

Apa kata anda minum susu sebelum tidur, sebab susu mengandungi tryptophan yang menimbulkan rasa mengantuk dan membantu tidur yang nyenyak.

Tak lalu minum susu ?

Ok, sebelum tidur telan 4 biji Osteomatrix untuk kesan yang sama dengan minum susu. Nak lagi bagus, ambil juga sebiji Vitamin B Complex sebelum tidur.

Bangun tidur akan rasa lebih bertenaga dan cergas.

Gandingan kedua-dua ni juga bagus di amalkan mereka yang alami migrain, sebab penghidap migrain memerlukan tidur yang nyenyak untuk cepat sembuh.

Lagi ? Ia juga bagus di amalkan untuk mereka yang kerap memakai kasut tumit tinggi, apatah lagi jika bekerja memerlukan berdiri terlalu lama.

Nak cuba ?

Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Friday, August 28, 2015

Jom Baca Surah Al-Waqiah

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Nak dapatkan Shaklee hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
 

Thursday, August 27, 2015

Mari Kita berselawat Kepada Rasullah S.A.W

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Nak dapatkan Shaklee ? Hubungi saya ditalian 012-6816979

Wednesday, August 26, 2015

NutriWhite - Lelaki Perempuan Boleh Guna !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Gentle Deep Foaming Cleanser ni dah lama saya pakai, tak ingat bila mula, 2013 rasanya. Gentle Action Makeup Remover ni pula baru sebulan saya cuba.

Satu yang saya perasan bila pakai Gentle Action Makeup Remover ni, blackhead kat hidung semakin berkurangan. Kawan saya pesan, kena pakai setiap hari baru kalau betul-betul nak berkesan. Bukan itu aje, kalau pakai hari-hari, ia bantu kecilkan liang roma. Kena rajin-rajinlah ye, jangan malas-malas.
 

Lagi satu, Gentle Action Makeup Remover ni bantu atasi kulit berminyak dari luaran. Biasakan lelaki hadapi kulit berminyak - jadi leaki dan perempuan boleh pakai.

Caranya, picit sikit dan sapu kat seluruh muka, pastikan muka tak kita basahkan dengan air. Urut dalam beberapa minit, lepas tu, cucilah dengan Gentle Deep Foaming. Tapi kalau time kulit berjerawat, AWAS tak boleh cuci dengan Gentle Deep Foaming Cleanser, memadai dengan Gentle Action Makeup Remover aje. 

Eh ! Lagi satu, Gentle Action Makeup Remover ni bagus tau nak bantutkan pertumbuhan jerawat baru, caranya cuci lama-lama sikit kat kawasan itu.

Selain penjagaan luaran, penjagaan dalaman juga penting. Antara suplemen yang baik di amalkan untuk dapatkan kulit yang sihat dengan pengambilan ESP, Vitamin B, Vitamin C, Vitamin E dan GLA.

Nak cuba tak ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Tuesday, August 25, 2015

Apa Sebab Rambut Gugur Selepas Melahirkan ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Orang tua kata bila baby mula pandai main bubble guna air liur, maka si iu bersedialah unuk gugur rambut. Biasa dengarkan ?


Keguguran rambut selepas bersalin biasa berlaku pada bulan keempat selepas bersalin. rambut gugur dengan banyaknya kira-kira 200 hingga 300 helai sehari dan rambut kelihatan jarang pada puncak kepala.

Faktor utama ibu-ibu ini keguguran rambut adalah disebabkan perubahan hormon estrogen dan progesteron. Semasa mengandung kedua-dua hormon ini meningkat dengan tinggi bagi melindungi dan membolehkan bayi membesar.

Peningkatan hormon ini menyebabkan rambut ibu-ibu masuk ke fasa anegen iaitu rambut tidak akan gugur dan sebaliknya tumbuh dengan sihat. Tetapi kedua-dua hormon ini akan menurun dengan mendadak selepas bersalin. Penurunan hormon ini menyebabkan rambut bertukar ke fasa telogen yang menyebabkan gugur dengan banyak. Rambut akan kelihatan jarang apabila rambut gugur dengan banyak dan tak sempat tumbuh, tu yang nampak rambut kelihatan jarang.

Faktor sampingan juga penyumbang kepada kguguran rambut ni, antaranya kurang tidur sebab baby kan kerap bangun tengah malam. Tekanan terutama ibu yang baru pertama kali menimang anak. Ditambah lagi bila mula bekerja pasti akan ada tekanan.Malah ada ibu yang start diet untuk kurangkan berat badan juga penyumbang sampingan kepada keguguran rambut.

Bagi ibu-ibu yang mahu atasi masalah ini dengan pengambilan suplemen, apa kata  amalkan vitamin yang membantu menambah darah.

Antaranya :

Protein ESP
Protein adalah asas kepada semua sel termasuk sel rambut dan 90 peratus komponen di dalam rambut daripada protein 

Vitalea
Pemakanan yg lengkap dengan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh sel.

Vitamin C
Membantu sel rambut yang sihat dan anjal.

Vitamin B complex
Membantu rambut yang sihat dan akar yang kuat.

Zinc
Membantu pertumbuhan rambut dengan lebih baik dan menyihatkan rambut yang sedia ada supaya mudah diurus.

Nak cuba ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Monday, August 24, 2015

Saat Semuanya Perlu Bersukat!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Dewasa ini ramai yang memberi cadangan kurangkan perbelanjaan tapi tingkatkan usaha untuk tambah pendapatan. Kerana tiada yang percuma dalam hidup ini. Semua perlu berbayar, waima mahu mahu masuk ke toilet.

Namun saat itu, masih ada orang yang mahu memberi sesuatu secara percuma. Shaklee bagi percuma Vitalea yang telah 100 tahun dalam pasaran kepada mereka yang menjadi ahlinya. 


Malah Shaklee juga memberi separuh harga kepada sebahagian ahlinya yang terpilih untuk pembelian ESP dan Vitamin C. Menarik kan ?ada sesuatu yang kita lupa - jaga juga kesihatan sebab tanpanya gagallah usaha untuk tambah pendapatan.

Ada apa dengan vitamin percuma ? Kalau kita sakit, kita sanggup keluarkan duit yang banyak demi dapatkan rawatan terbaik walau hati tak rela. Takkan orang nak bagi vitamin percuma, kita tolak dengan alasan belum sakit tak perlu suplemen atau ubat. Mencegah kan lebih baik dari merawat.

Nak vitamin percuma tak ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my


Sunday, August 23, 2015

Tip Atasi Kulit Muka Kering Dan Mengelupas

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Ramaikan alami masalah kulit macam ni.



Kulit jenis kering dan bersisik ni biasanya memiliki kadar minyak (sebum) yang sangat rendah. Oleh kerana tidak dapat mempertahankan kelembapannya, kulit akan terlihat kusam. 

Tanda yang mudah kita nak tahu adakah kulit kita jenis kering dengan cara bila kita cuci muka, kulit akan terasa kaku, bila dioles pelembab baru okay.

Untuk mencegah kulit kering, boleh guna tip-tip yang kat bawah ni ;-

Gunakan pelembab setiap hari, pilih yang menggunakan dasar air dan mengandungi nutrisi agar kulit tidak kering. Boleh cuba rangkaian produk kulit dari Shaklee. Perlukan konsaltansi dulu ye!



Kurangkan aktiviti kita ditempat yang terlalu sejuk kerana ia akan buat kulit bertambah kering. Kalau tak boleh elak minum banyak sikit air.





Lagi satu, jangan lupa bersukan. Ada banyak pilihan. Berzumba, ke gim, jogging - macam-macam ada. Pilih yang berkenan di hati. Kenapa pentingnya bersukan ? Sukan ni bantu tingkatkan kompleksi kulit. Apabila dilakukan secara konsisten, ia akan melancarkan pengaliran darah, meningkatkan paras oksigen dalam tubuh - kesannya kulit kekal sihat dan cantik. 


Kalau anda beraktiviti di luar dengan cuaca negara kita yang panas, pakailah pelindung matahari, paling tidak ia memiliki SPF minimum 15. Boleh pilih pelindung matahari Shaklee.

Lagi satu, ambil makanan berkhasiat yang bagus untuk kulit. Kalau rasa tak cukup pengambilan makanan berkhasiat, ambillah suplemen sebagai topup mana yang kurang tu. Paling basic - ni mereka berempat ni.


Nak cuba ?

Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Thursday, August 20, 2015

Penapis Air Mampu Milik


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Setiap kali kita pulas paip di dalamnya mengandungi logam berat, pencemaran industri dan racun perosak. Sebab tu bila ada kawasan perumahan yang baru dihuni maka banyaklah pamplet penapis air. 

Namun, jika baru berpindah tak semua orang akan masukkan dalam penapis air dalam 'list' keperluan, sebab faktor harganya yang bukan murah.

So, saya nak share tentang Get Clean Water dari Shaklee.

Get Clean Water ni telah disahkan oleh Persatuan Kualiti Air (WQA) dapat mengurangkan pencemaran air.

Apa keistimewaannya ?

  • Ia juga mudah di bawa jika anda nak travel sebab saiznya yang kecil, ringan dan mudah dikendalikan - tak perlu letak ia kat sinki.Kalau anda penuntut kolej dan tiada kemudahan penapis air di kolej kediaman anda, Get Clean Water ni sangat sesuai.
  • Kalau tekanan air di kawasan kediaman anda tiba-tiba menjadi rendah, penapis air lain mungkin tak berfungsi, tapi Get Clean Water masih dapat digunakan dengan baik. 
  • Kita selalu lupa nak bersihkan waterfilter kita kan ? Jadi dengan Get Clean Water ni, mudah - cara saya, bila alirannya menjadi lambat, itu tanda kena tukar terus. Tak payah cuci-cuci.

Berapa harganya ? Harganya tak sampai RM500. Tapi jika anda jadi ahli lagi best harganya.

Hubungi saya untuk pembelian di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Tuesday, August 18, 2015

Hari ini Untuk Esok

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Monday, August 17, 2015

Set Asas Berpantang

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Selain mengamalkan pantang cara tradisional yang memang bagus untuk ibu baru lepas bersalin, tambah dengan pengambilan suplemen basic untuk ibu baru lepas bersalin.

Mudah-mudahan ibu-ibu dikurniakan kesihatan yang baik, kesabaran dan keselamatan dalam semasa berpantang.

a) Vita-Lea Iron Formula/ Multivitamin
  • Ia mengandungi 12 vitamin dan 7 galian penting termasuk iron yang diperlukan untuk membina darah.
  • Membantu proses metabolisme yang dilakukan oleh vitamin B yang membuatkan tubuh sentiasa berada dalam keadaan hangat. 
  • Sesetengah doktor menggalakkan pengambilan zat besi bagi ibu yang menyusukan bayi bagi menggelak dari mudah pitam.
b) B Complex
  • Fungsi utama b complex adalah 'memetabolismekan' atau dalam erti kata lain menukarkan karbohidrat, lemak dan protein kepada tenaga - kesannya badan akan sentiasa rasa hangat kerana proses tersebut. Bukankah ibu-ibu dalam pantang memerlukan keadaan yang sentiasa hangat?
  • Selain itu kesan dari metabolisme ini akan menyebabkan ibu merasa lebih bertenaga bagi menghindari kemurungan yang kerap berlaku kepada ibu yang baru lepas bersalin.
  • Rasa bertenaga ini mampu memudahkan proses penyusuan ibu kerana ada sesetengah bayi yang ketika baru lahir tidak pandai menyusu dan ia menuntut kesungguhan ibu untuk mengajar bayi menyusu.
  • Vitamin b compleks juga akan membuatkan wajah ibu nampak cantik berseri dan tidak kusam.
  • Selain itu sesetengah ibu baru lepas bersalin menghadapi masalah rambut gugur, vitamin B ini mampu menjadi penawar sebagai sebahagian usaha untuk mengelak dan mengatasi rambut gugur kerana 5 daripada 8 kandungan vitamin B ini adalah untuk rambut.
c) Vitamin C
  • Penting sebagai antioksidan dan meningkatkan kandungan antibodi dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu.
  • Selain itu ia juga membantu untuk menyelesaikan masalah puting melecet, luka berdarah teruma bayi yang baru lahir kerana ketidakbolehan bayi untu menyusu dengan betul.
  • Vitamin C juga dapat membantu pembentukan kolagen yang lebih baik seperti yang kita tahu ia berfungsi untuk memastikan kulit tidak mengelabir.
  • Selain memberi kesan kulit semakin berih, cerah dan cantik.
d) Zink
  • Ia berfungsi untuk mempercepatkan baiknya luka bersalin.
  • Tahukah anda, 'gabungan padu' di antara zink dan B compleks membantu menggelakkan dari keguguran rambut selepas bersalin?

    Nak dapatkan ?

    Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnaplail@yahoo.com.my


Thursday, August 13, 2015

Sakit Kepala Lah Sangat !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Pernah tak, pada suatu hari korang diserang migrain. Memang betul-betul sakit. Tiba-tiba kawan kita cakap, "sakitlah sangat kepala tu, mengapa-ngapa !" Dia ingat kita main-main. Rasa nak hempuk pun ada. Sakit kepala dan sakit gigi - jangan buat main-main 'auranya', sebab ada harapan ada yang kena lempang free !

Biasa kalau kita sakit kepala or migrain, benda pertama yang kita carik adalah pil penahan sakit yang berfungsi menahan sakit hanya kala itu. dan migrain akan berulang-ulang serangannya pada masa akan datang. 

Pertama sekali kena periksa apa sebab kita kena migrain. Setiap orang tak sama. Ada yang ada kaitan dengan makanan berkaffein, ada yang sensitif dengan panas, stress atau barangkali yang masih dalam pantang tu disebabkan kerap tengok media sosial dan tension sendiri !

Sebab saya ni memang dulu kerap kena migrain. seminggu sampai 3 hingga 4 kali kena migrain. Tapi sejak saya kenal benda Shaklee, saya paling teruja dengan Vitamin B dan Osteomatrix.

Kalau kena migrain saya akan ambil Osteomatrix dan Vitamin B serentak sebelum tidur. Kalau tak, saya asingkan pengambilannya.

Nak dapat kesan yang bagus ambil kedua suplemen ini untuk 3 hingga 6 bulan secara konsisten. Insyallah, akan dapat kesan yang bagus dalam mengurangkan kekerapan kena migrain dan menghilangkan terus migrain dari kamus hidup anda.

Mengapa Osteomatrix dan Vitamin B ?

Ostematrix ini mengandungi kalsium yang berfungsi untuk mengawal degupan jantung sebab biasanya bila migrain menyerang degupan jantung menjadi terlalu cepat. Dup Dap ! Dup Dap!


Osteomatrix juga membantu saraf berfungsi dengan baik sebab bila migrain menyerang kita kerap rasa saraf jadi tegang.

Kajian ke atas Magnesium dalam Ostematrix dikatakan dapat membantu mengurangkan frekuensi kesakitan migrain.

Vitamin B Complex yang mengandungi Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Malah pengambilan Vitamin B membantu kita jadi kurang stress - yang menjadi punca datangnya migrain.


Lagi satu, pengambilan keduanya buat kita rasa nyenyak dan dapat tidur berkualiti walaupun sekejap. Senang bangun pagi, melawaskan urusan toilet, bagus untuk yang selalu travel sbb kurangkan sakit belakang.

Anda kerap diserang migrain ? Nak cuba ubah daripada pil penahan sakit ke suplemen ?

Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my


Wednesday, August 12, 2015

Atasi Alahan Dengan Perasa Makanan ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Sesetengah orang okay aje bila makan makanan yang banyak bahan perasanya. Ada orang akan alami pening kepala seharian bila ambil makanan yang tinggi kandungan bahan perasanya walaupun sedikit. 



Musim perayaan masih ada lagi, jadi kita dijamu dengan macam-macam, yang kadang-kadang diletak banyak bahan perasa untuk tambah umpp dalam masakan.

Saya pun  kadang-kadang alami, memang seharianlah pening kepala. Cara saya ambil 2 biji Vitamin B dan minum air kosong lebih-lebih sikit, lepas tu cuba tidur sekejap. Bila bangun, akan rasa kurang pening tu dan akan lebih bertenaga.
Anda pun sering alami situasi yang sama macam saya, apakata sediakan Vitamin B untuk saat-saat macam ni.

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Tuesday, August 11, 2015

Teh Kurus Shaklee !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Jangan tak tau, Shaklee pun ada teh kurus. Opp! Itu yang ramai kawan-kawan Shaklee gelarkan.  Sekarang ni masih mood raya. Sukar nak tolak makanan yang sedap-sedap.



Teh ni istimewa tau, nama aje teh kurus, tapi ia tidak akan beri kesan cirit birit macam teh kurus lain. Sebaliknya ia beri badan lebih bertenaga sebab mengandungi Taurina dan membantu hilangkan rasa mengantuk lepas makan. Biasalahkan lepas makan berat-berat mood pun masuk Laut Hindi !

Lagi satu, teh ni bantu tingkatkan metabolisme badan sebab semakin kita berusia semakin rendah metabolisme kita.

Selain tu, ia bantu kurangkan lemak visceral yg buatkan body age kita lebih tua dari usia sebenar.

Kan ? Banyak kan keistimewaan teh kurus Shaklee ni ?
 
Jadi, cubalah sekotak, rasa kesedapan teh ini dan keistimewaan teh ini.

Nak cuba ?

Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Saturday, August 8, 2015

Berita Untuk SID Senyap

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Kalau anda pernah mendaftar sebagai Shaklee Independent Shaklee Distributor (SID). Tetapi tidak aktif. Bulan ni Vitamin Shaklee di bawah adalah offer Shaklee khas untuk mereka ini, sekiranya anda kembali aktif. Dengan syarat, anda menjadi SID sebelum Ogos 2015.

Saya untuk dihubungi ditalian 012-6816979.

Thursday, August 6, 2015

Anda Sedang Mencari Krim Mata Yang Sesuai ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Mencari krim mata yang tak berminyak ?
Tak meleket ?
Mudah diserap oleh kulit ?
Miliki ujian klinikal ?
Selamat untuk pengguna kanta tekap ?

Boleh cuba krim mata ni.




Ujian klinikal untuk dirujuk.


Saya suka krim mata ni, sebab ia tak berminyak yang akan buat timbulnya biji-biji putih (selain ia tanda kolestrol dalam badan yang tinggi, ia juga berpunca dari krim atau kosmetik mata yang tak sesuai dengan kulit). Selain tu, ia buat kulit mata saya tak pedih. Sebab sesetengah krim mata buat mata saya gatal dan kulit keliling mata pedih. 

Nak cuba tak ?

Hubungi saya di noorazrinnapalil@yahoo.com.my atau 012-6816979


Wednesday, August 5, 2015

Anda Alami Alahan Pada Tangan Akibat Bahan Cuci ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Salah satu puncanya adalah akibat bahan pencuci yang kita gunakan setiap hari. Paling mudah dalam satu hari entah berapa kali kita cuci pinggan mangkuk. Nak-nak pada musim perayaan macam sekarang ni.

Alahan pada tangan ni buat kulit tangan kita ni macam semakin menipis, mudah terluka kan ?

Cara yang paling mudah, tukar sabun cuci pinggan kita, supaya ia alahan kulit tak berulang-ulang. Saya suka pencuci pinggan ni. Buihnya ringan. Tuang sedikit dah mencukupi. Kalau tak kita membazir airlah, sebab buihnya banyak.
Untuk atasi kulit yang alah tu, sapu losyen ni. Ia cepat menyerap pada kulit, tak meninggalkan kesan berminyak-minyak pada tangan. Losyen ni pun bagus jika disapu ditumit.

Nak cuba ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Tuesday, August 4, 2015

Tawaran Menarik Shaklee Sepanjang Ogos 2015

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Apa yang best sepanjang Ogos 2015 ni ?
Pertamanya, tawaran ini khusus untuk ahli Shaklee yang berdaftar sebelum Ogos 2015. Tak kira anda aktif atau tidak, sekiranya anda gandakan pembelian bermakna ada suplemen percuma yang anda akan dapat.

Ok, anak-anak Shaklee saya, akan saya cari seorang demi seorang tau ! 

Bagi yang baru nak jadi ahli janganlah rasa kecewa, program YES masih lagi berjalan. 

Apa dia PROGRAM YES ? Meh tengok sini !

PROGRAM YES

Nak join Shaklee, hubungi saya di talian 012-6816979


Sunday, August 2, 2015

Tip Tidur Nyenyak Paling Mudah

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Bahayakan jika kita kurang tidur ?


Ada antara kita, jangankan nak dapatkan tidur berkualiti, nak tidur pun sukar. 

Ok, telan 4 biji Osteomatrix dan sebiji Vitamin B. Jangan lupa bersihkan diri dan berselawat. Osteomatrix bantu tubuh untuk rehat ketika tidur dan Vitamin B bantu tidur nyenyak.

Nak cuba ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...