Thursday, July 2, 2015

Lelaki Pun Perlukan Asid Folik


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bila sebut Asid Folik mesti terfikir ia ditujukan untuk mereka yang merancang nak hamil atau 'khas' untuk ibu hamil !

Tau tak, mereka yang tak hamil dan lelaki juga memerlukan Asid Folik ?!
Ini kerana fungsi utama asid folik adalah untuk menghasilkan sel baru, terutama sel darah merah. Manakala sel darah merah bertugas membekalkan oksigen kepada tisu dalam badan manusia. Kekurangan sel darah merah untuk membekalkan oksigen akan mengakibatkan kita berasa lesu, tidak bermaya, dan mungkin sesak nafas. 

Selain dari kesan kekurangan asid folik di atas ia boleh menyebabkan kita kurang daya tumpuan, cepat marah, kerap pening atau migrain dan jantung sering berdebar.

Asid Folik ni adalah dalam keluarga Vitamin B, cuma kadang-kadang bila kita beli Vitamin B, perlu beli Vitamin B dan Asid Folik sebab ia diasingkan. Jadi, istimewanya Vitamin B Complex Shaklee ini  tak payah di ambil berasingan. Ambil sebiji Vitamin B Complex Shaklee lengkap dengan 8 lagi keluarga vitamin B yang penting termasuk Asid Folik.

Shaklee di Muar azrinna-kiosk

Lagi satu keistimewaan itu vitamin B complex Shaklee ia mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif kerana Asid Folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap.  Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee.

Anda lelaki ? Tak payah takut dengan kata-kata Asid Folik hanya untuk wanita hamil, okey !Untuk pertanyaan, hubungi saya di talian noorazrinnapalil@yahoo.com.my atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...