Tuesday, June 30, 2015

Tak Mengantuk Walaupun Bersahur Makan Nasi Banyak !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saya bila bersahur suka makan nasi. Biasalah tekak Asia. 

Tapi bila dah makan nasi lepas Subuh mulalah rasa mengantuk.Sebab nasi ni mampu mengubah tahap 'serotonin' yang akan memberikan rasa tenang dan boleh menyebabkan rasa mengantuk. Takkan pagi-pagi nak tidur. Mahal rezeki nanti tau !Kalau tidur pukul 12 tengahari tu okey lah - memang waktu merehatkan badan.

Tak bestlah bila lepas Subuh kita kena keluar bekerja, tapi mengantuk pulak. Di tambah lagi jika pekerjaan kita sebagai pemandu atau perlu memandu untuk ke tempat kerja dalam jarak yang jauh.

Ok, sejak kenal Cinch Tea ni, yang mula-mula dapat percuma 3 peket masa kelas Master norita tahun lepas (benda percuma memang best apa !) memang best. Cerah bijik mata walau lepas makan nasi.

Lepas makan berat, tak kiralah bersahur atau makan tengahari - mood mesti masuk laut kan ?! Ambil Cinch Tea, Insyallah tak mengantuk. Dengan syarat, kena makan baru ambil Cinch Tea.

Cinch Tea ni adalah penggalak tenaga dan ia juga bukan teh biasa sebab ia berperanan kurangkan lemak visceral dlm badan yg membuatkan body age kita lebih tua dari usia sebenar. Tiada kafein yang buat air dalam badan jadi kering.

Saya cuka bancuh Cinch Tea dengan Performance Drink. Nak-nak bulan puasa.




Nak cuba Cinch Tea ?

Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
 


Monday, June 29, 2015

Bagaimana Vitamin C dan Vitamin E Atasi Kemandulan

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Vitamin C dan Vitamin E bukan sahaja baik untuk kulit, tetapi ia juga bagus atasi kemandulan.


Saya tertarik dengan tulisan N dalam anakkuwiraku ni sebenarnya mengenai fungsi Vitamin C dan Vitamin E dalam usaha untuk atasi kemandulan.Jadi, point penting di bawah.





Selain dari itu, Vitamin E ini membantu penghasilan hormon estrogen untuk lelaki dan keseimbangan progesteron untuk wanita yang berfungsi dalam mengawal keinginan, tarikan dan mood.

Sesungguhnya rezeki anak itu adalah dari Allah. Cepat atau lambat itu adalah aturannya yang tak terjangkau akal kita untuk mengetahuinya sehingga suatu saat nanti baru kita tahu kenapa dan mengapa. Jangan pernah jauh dari usaha dan doa.
 

Saya untuk dihubungi ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my



Mencegah Abnormal Sel Dengan Vitamin E

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Apa itu Abnormal sel ?
Ia adalah sel yg tak sepatutnya tubuh pada atau dalam organ kita contohnya jerawat, bisul, ketumbuhan, cyst dan sebagainya.

Nak tau tak, selain buat kita jadi awet muda, kulit bersih tanpa jerawat,Vitamin E Shaklee yang mengandungi Selenium ini adalah vitamin yang tinggi kandungan antioksidannya dan salah satu fungsinya adalah mencegah abnormal sel macam cerita di atas. Namun pengambilan perlulah secara konsisten.
 

Dalam apa situasi pun, mencegah lebih baik dari merawat dari segi kos perubatan, mental, fizikal dan emosi.

Anda nak dapatkan Vit E ? 

Hubungi saya di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Sunday, June 28, 2015

Osteomatrix Bantu Mudahkan Bangun Sahur

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Dulu-dulu masa kita kanak-kanak selalu ler mak kita pesan, nak tidur jangan lupa minum susu. Seingat saya, masa saya umur 7 - 8 tahun masih minum susu pagi nak pergi sekolah dengan nak tidur. Bukan susu pekat manis tau, tapi susu tepung penuh krim.
Tapi dah dewasa ni memang le malas nak bancuh-bancuh. Semua nak segera. Sebab tu lebih suka minum susu segar dalam kotak tu. Tapi cuma sekali sehari. Makanan lain yang punya kalsium tinggi macam keju pula cuma ambil sekali sekala. Memang tak cukuplah dengan keperluan kalsium badan kita. Sebab bila pada usia macam ni, kita perlukan 1000mg - 1200mg kalsium sehari. Kalau tak cukup, darah  akan ambil sumber kalsium dari tulang dan gigi. Maka mudahlah kita mendapat sakit-sakit belakang dan gigi mudah rosak dan mudah luruh pada usia muda.

Sebab tu saya memilih untuk top-up dengan Osteomatrix iaitu suplemen kalsium dari Shaklee. Satu benda yang saya perasan dan diakui oleh ramai peminat Osteomatrix adalah bila ambil 4 biji Osteomatrix sebelum tidur, ia membantu untuk mudah bangun pagi. Tak kiralah samada untuk bersahur atau pada hari-hari biasa.

Sebab, Osteomatrix ni bantu badan kita rileks ketika tidur. Dapat tidur dengan berkualiti yang merujuk pada tidur yang nyenyak walau sekejap, bukan tidur yang lama tapi asyik terjaga. Sebab tu bila bangun tidur jadi lebih bertenaga dan tak de rasa sakit belakang.
Osteomatrix ni lagilah sangat penting tau pada mereka yang bergelar ibu, sudahlah ibu kehilangan 50% kalsium dalam badan pada setiap kelahiran, kalau ramai kelahiran ? Ditambah lagi jika ibu menyusukan bayi, di tambah lagi dengan tugas-tugas rumahtangga yang memerlukan ibu bangun awal dengan penuh penuh tenaga.

Nak cuba Osteomatrix ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my. dan COD adalah di Muar dan Pagoh.

Thursday, June 25, 2015

Vitamin C Berikan Tenaga Dan Kawal Stress

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Biasa kita baca vitamin C untuk kulit yang tampil mulus.


Tetapi ada banyak lagi manfaat Vitamin C ni yang boleh kita selongkar. Antaranya ia membantu memberi tenaga pada badan kita. Sedikit pembacaan saya mengenainya mengatakan Vitamin C akan mensintesis bahan yang dipanggil L-Carnitine yang bertanggungjawab memindahkan molekul lemak ke dalam sel-sel yang lain untuk menjana tenaga tubuh dan pembinaan otot-otot badan. Jadi, kesannya ia buat kita rasa lebih bertenaga setiap hari.

Lagi satu, ia membantu kita mengurangkan stress, iyelah kehidupan hari ini mana yang tak stress. Kalau tak banyak sedikit mesti ada. Ada kalanya baik stress tu, sebab ia macam satu booster untuk kita buat sesuatu, tapi yang tak bestnya kita gagal kawal stress tu. Sudahnya jadi murung dan buat perangai pelik-pelik. Vitamin C membantu badan mengatasi tekanan dengan mengawal paras tekanan, hormon dan kortisol iaitu sejenis hormon yang mengawal stress.

Selain itu jangan bergantung pada suplemen sahaja, perlu juga makanan seimbang, jalani kehidupan yang sihat dan selalu kembali kepadaNya ketika melalui waktu sukar atau senang.

Jumpa lagi !


Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Wednesday, June 24, 2015

Selenium Bagus Untuk Penghidap Jerawat

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Selain Vitamin C dan Vitamin B, Vitamin E adalah vitamin asas untuk kulit termasuk mereka yang menghidap jerawat.




Istimewanya Vitamin E Shaklee ini mengandungi Selenium yang bersifat sinergistik iaitu ia sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti vitamin E. 

Selenium itu jugalah yang membantu mengatasi jerawat, sebab dalam satu kajian yang diterbitan dalam Jurnal Klinikal & Dermalogika, United Kingdom menyatakan pengambilan selenium bersama vitamin E dapat memulihkan jerawat secara semulajadi. Gabungan hebat keduanya bukan sahaja di akui oleh Profesor Marmur, tapi turut diakui oleh Pakar Dermatologi Dr. Francesca Fusco. 

Selain mengambil suplemen untuk kulit jangan lupa makan makanan seimbang, jauhi makanan yang membuatkan jerawat semakin bermaharajalela, jaga kebersihan kulit dan pakai skincare yang bersesuaian barulah sesuai sebagai tugas kita dalam berusaha.

So, nak cuba tak Vitamin E ni ?


Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Tuesday, June 23, 2015

Betul Ke Performance Drink Booster Penyusuan ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Performance Drink (PD) adalah minuman popular setiap kali Ramadhan. Tapi betul ke PD ni booster kepada penyusuan susuibu ?

 
Bukan secara langsung. Tapi PD membantu dengan memberi tenaga segera dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh, jadi taklah rasa dahaga melampau. Pernah terjadi pada saya dulu, selepas menyusukan bayi RASA DAHAGA yang amat, padahal cuaca kat luar tak lah panas, hujan lagi ! Berbeza jika saya ambil PD pada waktu sahur, tekak taklah terlalu dahaga, nak kata tak dahaga langsung - itu memang bohonglah kan ! Itu dah macam tak kena dengan konsep berpuasa yang bermakna menahan diri dari lapar dan dahaga. 

Sebenarnya PD ni memberi sedikit ketahanan pada badan ibu. Supaya ibu tak rasa letih sangat. Dapat menyusukan bayi dan dapat bekerja macam biasa.

Walaupun ada keringanan dalam menunaikan ibadah berpuasa bagi ibu yang menyusu atau hamil, tapi tak salah untuk ibu berusaha mencuba !

Selamat berpuasa !

Nak cuba Performance Drink ?

Hubungi saya di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my


Monday, June 22, 2015

Mana Lagi Best Untuk Kulit, Vitamin E atau Vitamin C ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Mana lagi bagus, Vitamin C atau Vitamin E untuk kulit ?

Ummpp... Saya ibaratkan Vitamin C dan Vitamin E ni macam kaki kanan dan kaki kiri. Andai kita cuba berjalan dengan kaki kanan atau kiri sahaja, kira macam kita main teng teng lah gamaknya.


Tapi sebelum tu kita tengok fungsi Vitamin C dan Vitamin E ini.

Vitamin C ini untuk bina kologen. Sebab Vitamin C ni mampu mengaktifkan fibroblast iaitu sejenis sel yang menghasilkan kologen. Semakin bagus kologen yang dihasilkan dalam tubuh, maka semakin anjal dan cerahlah kulit. Kekurangan kologen buat kulit nampak kendur sana kendur sini.

Lagi satu, Vitamin C membantu sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang baik. Sebab kalau kurang zat besi dalam badan maka pucat lesilah muka walau cuba disorok dengan warna-warni mekap.

Vitamin C ini juga membantu mengurangkan masalah stress yang biasa kita alami. Stress ni buat kita selalu berwajah ketat. Bila muka dah ketat maka cepatlah nampak tua. Kan kata orang lama, marah-marah cepat tua.

Vitamin E ini bertindak macam 'pelindung' kepada kulit kerana sifatnya yang tinggi kandungan anti-oksidan jadi bila kita konsisten amal Vitamin E, ia membantu menghindari kulit dari kerosakan akibat sinaran uv, asap, sinaran UV ni buat jeragat (bila dah ada susah tau nak hilangkan), gelap (tak mau kan), cepat berkedut, kulit kering.

Vitamin E juga berperanan secara langsung dalam membantu hilangkan parut. Macamana ? Kulit kita secara semulajadi boleh hilangkan parut tapi radikal bebas yang berpunca dari sinaran matahari menghalang proses itu dari berlaku. Baru nak hilang parut, rosak balik dek kerana sinaran uv tu.

Jadi, Vitamin C dan E ni sama-sama penting untuk kulit sebab masing-masing ada peranannya. Nak lagi best tambah dengan Vitamin B dan ESP.

Nak cuba Suplemen untuk kulit ni ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Wednesday, June 17, 2015

Health & Wellness Di Muar

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Bulan puasa pun kelas-kelas Shaklee anjuran Shaklee Malaysia tetap berjalan macam biasa. 

Ia percuma, bawalah siapa-siapa yang nak dengar mengenai kesihatan. Bawa anak-anak sekali pun tak ada. Sebab apa2 sahaja event Shaklee boleh bawa anak2 waima National Conference sekalipun ! Biarlah anak2 nak kuak lentang ke, kuak kupu2 ke, gimrama ke, biarkan sebab biar dia dengan dunia dia !

Segan ?

Tak payahlah segan sangat !

Saya untuk dihubungi di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my




Tuesday, June 16, 2015

Vitamin E Bantu Hilangkan Kedutan Dan Garisan Usia

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Vitamin E ni adalah agen antioksida yang tinggi. Lagi best Vitamin E Shaklee ni dah siap-siap mengandungi selenium. Mengapa pentingnya Vitamin E bersama selenium ? Sebab vitamin E dengan selenium adalah bersifat sinergistik iaitu ia sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti vitamin E. Selain itu vitamin E tanpa selenium akan menyebabkan toksik pada jangka masa panjang. 



Oleh kerana sifatnya yang antioksida, ia membantu menghilangkan kedutan dan garis usia dengan meninggalkan selapisan kelembapan pada kulit. Malah pengambilan suplemen Vitamin E membantu meningkatkan selapisan perlindungan kulit dari cahaya UV.

Menurut kajian yang dijalankan oleh Dr Leslie Packer dari Universiti Carlifonia Berkeley pendedahan kulit pada sinaran matahari menyebabkan kulit kehilangan Vitamin E dalam kulit secara pendadak. Itulah salah satu sebab kulit berkedut dan timbul garis-garis halus walau sesetengahnya pada usia yang muda.

Istimewanya bulan ini Shaklee buat promosi Vitamin E. Beli 2 pada diskaun 5% dan kalau anda jadi ahli, anda akan dapat Vitalea percuma.

Nak cuba amalkan Vitamin E dan dapatkan Vitalea secara percuma ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Monday, June 15, 2015

Minuman Popular Shaklee Sepanjang Ramadhan

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Tinggal 2 hari lagi kita akan menyambut Ramadhan. Sudahkah sediakan minuman popular Shaklee untuk keluarga anda.

Oh ye, minuman Shaklee apa yang popular ketika Ramadhan ? Tentulah Performance Drink.


Apa itu Performance Drink (PD) ?

Ia adalah minuman ISOTONIK tetapi tidak mengandungi gas. Mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan dan tidak menganggu kestabilan gula dalam darah malahan ia bantu stabilkan gula dalam darah, jadi bagi penghidap Diabetis tidak ada masalah untuk mengambil Performance Drink ketika bersahur atau iftar.

Paling utama ia membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan. 

Kalau di tambah dengan Meal Shakes dan ESP ia membantu lebih lama rasa kenyang dan bertenaga. 

Memang sesuai untuk seisi keluarga, dari kanak-kanak sampai dewasa.

Nak dapatkan Performance Drink anda ?

Hubungi saya di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Sunday, June 14, 2015

Tak Perlu Selak Mata Dengan Anak Mancis !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Situasi
Kita selalu berazam pada awal Ramadhan selepas menunaikan Solat Subuh nak mengaji, namun selalu baru baca sikit dah rasa mengantuk. Kalau boleh nak selak mata dengan anak mancis.

Situasi 2
Selepas makan tengahari, mood pun ke laut mata pun layu. Nak-nak bila makan banyak, penuh karbohidrat pulak tu ! Memang eloklah sangat !

Situasi 3
Selepas makan atau bersahur perlu memandu, dengan perut penuh, mata pun.... Tak kiralah anda bertugas sebagai pemandu, atau perlu memandu untuk ke tempat kerja.

Siap ! Kalau boleh nak selak mata dengan anak mancis, biar terjegil aje lah kan ?!


Bukan tak pernah alami situasi macam tu. Bila diperkenalkan dengan Cinch Tea memang sangat-sangat membantu saya menangani mata mengantuk ketika memandu untuk jarak yang jauh setiap hari.

Cara saya ambil adalah dengan bancuh dengan air biasa, atau tambah dengan Performance Drink. Bila berpuasa saya ambil ketika bersahur. Alhamdulillah tiada rasa mengantuk melampau untuk memulakan perjalanan pada waktu pagi atau selepas makan tengahari.


Cinch Tea ni bukan sekadar air teh yang sedap tetapi adalah produk yang terbaik untuk menigkatkan metabolisme badan kita dan menggalakkan tenaga secara semulajadi dan memberi tenaga sepanjang hari (energy booster). 

Bukan itu sahaja, teh istimewa ini bukan macam ini membantu mengurangkan lemak visceral yang membuatkan body age kita lebih tua dari usia sebenar jika terlalu tinggi dalam badan kita.

Tak mau nampak tua kan dari usia sebenar ?

Anda kerap rasa mengantuk terutama selepas mengambil makanan berat ?
Nak cuba Tea Cinch tak ? 

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Saturday, June 13, 2015

Jana Pendapatan Dengan YES Shaklee

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Selesai sudah YES Muar. Serius baru faham YES tu pa. Tapi masih nak tuntut ilmu YES lagi.


 

Kala MAS buang 6000 orang kakitangannya, GST, harga minyak yang kejap turun, kejap naik yang buat harga barang tetap naik tak turun-turun Shaklee menawarkan peluang pendapatan hebat kepada mereka yang serius.

Dahlah dengan pendaftaran, anda akan dapat multivitamin tertua di dunia yang diberi nama Vitalea secara percuma disertakan dengan pembelian mana-mana produk yang punya ganjaran mata.

Shaklee juga beri ganjaran pendapatan sehingga 50% pada yang layak.

Bukan itu sahaja, melalui kempen ini anda dapat membeli dari rangkaian YES Wellness Packs Incentive pada diskaun 5%.



Menarik kan ? Anda nak jana pendapatan hebat dengan Shaklee ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my



Wednesday, June 10, 2015

Mencari Pendapatan Tambahan

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Anda tinggal di Muar ?
Sedang mencari peluang untuk tambah pendapatan ?
Sedang mencari pekerjaa ?

Jemput datang ke program di bawah !


Program YES


Siapa yang boleh join ? Bermula dari mereka yang berumur 18 tahun. Tak kiralah anda masih bergelar pelajar mahupun surirumah.

Saya untuk dihubungi ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Tuesday, June 9, 2015

Cuma Basic Pun Dah Nampak Kesan !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika di tanya suplemen Shaklee untuk kulit ada banyak, tapi yang paling basic adalah Vitamin B, Vitamin C dan Vitamin E. Nak lagi bagus tambah dengan ESP.

Oh ye ! Bulan ni bulan offer best untuk Vitamin C dan Vitamin E. Jadi, kita story sikit tentang benefit Vitamin C dan Vitamin E untuk kulit.

Vitamin C
* Membantu pembentukan kologen
* Membantu memperbaiki kerosakan kulit dari dalam terutama mereka yang alami kulit berjerawat serius
* Mencerahkan kulit
* Buat kulit sihat dan bercahaya
* Kurangkan garis halus dan kedutan

Vitamin E
* Mengandungi pelindung matahari di bawah kulit
* Memperbaiki parut
* Mengatasi masalah pigmentasi




Nak cuba ? Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Sekitar Shaklee National Conference 2014/2015

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Weekend lepas dapat peluang, dapat rezeki untuk menghadiri Shaklee National Conference 2014/2015.


Berjumpa mereka yang cekal, berani mengharungi cabaran, kuat bekerja tanpa kenal putus asa. Dapat berjumpa mereka yang selama ini hanya kenal di muka buku.









Tahun depan nak bergambar dengan Mr Victor kat atas stage.


Wednesday, June 3, 2015

Offer Jun 2015

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Bulan ni bulan antioksida ! Gitu !?



Apakah kepentingan suplemen antioksida ni ?
Salah satu fungsi pentingnya ia membantu penyahradikal bebas, memgeluarkan racun dari dalam tubuh, mengurangkan dan melambatkan kedutan kulit, menghalang kulit dari kerosakan akibat pancaran matahari, malah yang lebih penting suplemen antioksida ini membantu mencegah penyakit jantung, kanser dan tekanan darah tinggi.

Dalam apa jua keadaan, mencegah adalah lebih baik dari merawat ! Nanti saya share lagi manfaat Vitamin antioksida ni ye !

Saya untuk dihubungi di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...