Saturday, April 18, 2015

Kalau Saya Ambil Vitalea Aje Ok tak ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Vitalea atau multivitamin memang vitamin yang boleh dianggap 'legend'. Sebab ia multivitamin yang pertama didunia yang dicipta oleh Dr Forrest C. Shaklee. Malah ciptaan ini mencetuskan perkataan VITAMIN pada hari ini yang diambil dari nama asal Vitalea iaitu Vitalized Minerals.

Shaklee Di Muar

Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

Kandungan setiap vitamin dan galian itu ditetapkan hanya mengikut keperluan dan tidak berlebih-lebihan. Kerana sesetengah multivitamin yang berada dalam pasaran mengandungi kuantiti setiap vitamin pada kadar yang banyak dan ini akan menyebabkan badan merasa panas dan dehydrate.

VITALEA sejenis multivitamin dan mineral yang dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai The Best Multi-vitamin dalam Public Interest pada tahun 2000.

Cukup tak kalau setiap hari cuma ambil Vitalea ?

Sangat bagus jika kita dah jadi pengamal Vitalea. Tapi, sebenarnya dalam situasi kehidupan kita padahari ini pengambilan Vitalea sahaja pada hari ini boleh dianggap terlalu nominal. Hari ini kita mudah terdedah pada persekitaran yang mudah buat kita stress. Stress ini buat terhakisnya Vitamin C dan Vitamin B yang kita ambil daripada makanan atau Vitalea tadi. Sebab tu kita perlukan lebih Vitamin C dan Vitamin B dalam suplemen berasingan.

Itu belum lagi makanan kita hari ini yang tak lepas dari proses GMO, banyak makanan segera, bahan perasa. Belum lagi ada antara kita yang menjadi perokok aktif dan pasif.  Malah perokok pasif iaitu mereka tinggal dengan perokok lebih berisiko dari perokok sendiri.

Kalau anda dah mulakan mengamalkan Vitalea setiap hari, apakata tambah Vitamin B dan Vitamin C bagi mendapatkan kesihatan optima.

Vitamin C ni bukan sahaja untuk mendapatkan kulit yang cantik tapi ia bersifat sebagai 'kuasa penyembuh'. Kekurangannya akan buat sistem imun menjadi rendah, demam luka lambat sembuh. Gusi mudah berdarah. 

Vitamin B pula mudah hilang dari badan bukan sahaja sebab stress, tapi pengambilan makanan manis, pengambilan ubat-ubatan tertentu termasuk pil perancang membuatkan badan memerlukan lebih Vitamin B.

Vitamin B ini fungsi utamanya adalah menukarkan karbohidrat, lemak dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan, tak bertenaga. Sebab tu mereka yang suka makan manis-manis (walau memang tau tak bagus untuk kesihatan) perlukan lebih Vitamin B.

Vitamin B ini juga bantu melawan tekanan dengan memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan dan insomnia.
Jadi, pengambilan Vitalea bersama Vitamin B Dan Vitamin C adalah bagus untuk kesihatan optima.

Jomlah jadi pengamal 3 suplemen hebat ini.

Hubungi Cik Rintz di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnaplail@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...