Monday, April 27, 2015

Hanya Allah Pemberi Rezeki

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saturday, April 18, 2015

Kalau Saya Ambil Vitalea Aje Ok tak ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Vitalea atau multivitamin memang vitamin yang boleh dianggap 'legend'. Sebab ia multivitamin yang pertama didunia yang dicipta oleh Dr Forrest C. Shaklee. Malah ciptaan ini mencetuskan perkataan VITAMIN pada hari ini yang diambil dari nama asal Vitalea iaitu Vitalized Minerals.

Shaklee Di Muar

Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

Kandungan setiap vitamin dan galian itu ditetapkan hanya mengikut keperluan dan tidak berlebih-lebihan. Kerana sesetengah multivitamin yang berada dalam pasaran mengandungi kuantiti setiap vitamin pada kadar yang banyak dan ini akan menyebabkan badan merasa panas dan dehydrate.

VITALEA sejenis multivitamin dan mineral yang dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai The Best Multi-vitamin dalam Public Interest pada tahun 2000.

Cukup tak kalau setiap hari cuma ambil Vitalea ?

Sangat bagus jika kita dah jadi pengamal Vitalea. Tapi, sebenarnya dalam situasi kehidupan kita padahari ini pengambilan Vitalea sahaja pada hari ini boleh dianggap terlalu nominal. Hari ini kita mudah terdedah pada persekitaran yang mudah buat kita stress. Stress ini buat terhakisnya Vitamin C dan Vitamin B yang kita ambil daripada makanan atau Vitalea tadi. Sebab tu kita perlukan lebih Vitamin C dan Vitamin B dalam suplemen berasingan.

Itu belum lagi makanan kita hari ini yang tak lepas dari proses GMO, banyak makanan segera, bahan perasa. Belum lagi ada antara kita yang menjadi perokok aktif dan pasif.  Malah perokok pasif iaitu mereka tinggal dengan perokok lebih berisiko dari perokok sendiri.

Kalau anda dah mulakan mengamalkan Vitalea setiap hari, apakata tambah Vitamin B dan Vitamin C bagi mendapatkan kesihatan optima.

Vitamin C ni bukan sahaja untuk mendapatkan kulit yang cantik tapi ia bersifat sebagai 'kuasa penyembuh'. Kekurangannya akan buat sistem imun menjadi rendah, demam luka lambat sembuh. Gusi mudah berdarah. 

Vitamin B pula mudah hilang dari badan bukan sahaja sebab stress, tapi pengambilan makanan manis, pengambilan ubat-ubatan tertentu termasuk pil perancang membuatkan badan memerlukan lebih Vitamin B.

Vitamin B ini fungsi utamanya adalah menukarkan karbohidrat, lemak dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan, tak bertenaga. Sebab tu mereka yang suka makan manis-manis (walau memang tau tak bagus untuk kesihatan) perlukan lebih Vitamin B.

Vitamin B ini juga bantu melawan tekanan dengan memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan dan insomnia.
Jadi, pengambilan Vitalea bersama Vitamin B Dan Vitamin C adalah bagus untuk kesihatan optima.

Jomlah jadi pengamal 3 suplemen hebat ini.

Hubungi Cik Rintz di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnaplail@yahoo.com.my

Thursday, April 16, 2015

Amenda Ujian Klinikal Tu ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Shaklee ada ujian klinikal supaya sentiasa berkesan dan selamat. Tulah dia tagline 'budak-budak Shaklee'. Kan ? Banyak sangat perkataan UJIAN KLINIKAL yang digunakan oleh pengedar Shaklee ? Penting sangat ke ujian klinikal ni ?
Shaklee Di Muar
Apa dia UJIAN KILINIKAL tu ?
Ujian Klinikal adalah kajian suplemen tu betul-betul ke atas manusia untuk menjamin keberkesanannya dan keselamatannya. Ujian klinikal  ini adalah sesuatu yang wajib untuk farmaseutikal seperti ubat-ubatan tetapi tidak wajib untuk nutraseutikal iaitu suplemen kerana ia dalam kategori makanan dan ia sebenarnya tidak perlu dibuat ujian klinikal sebelum dipasarkan. 

Lagi satu ujian klinikal ini memerlukan perbelanjaan besar. Bukan perbelanjaan besar untuk lantik artis sebagai duta atau taja program bernilai jutaan ringgit. Bukan ! Selain perbelanjaan besar ia juga perlukan masa yang panjang untuk memastikan ia benar-benar selamat dan berkesan sebelum di pasarkan - Dan Shaklee melakukan ujian ini. Malah laporan ujian ini boleh didapati, dan  dan untuk lebih berauthurative setiap laporan ujiannya akan disiarkan di dalam journal perubatan.

Dan, kebanyakkan syarikat suplemen hanya melakukan Literature search  iaitu penyelidikan asa yang melibatkan penyelidikan melalui pembacaan bahan selidik (scientic literutare) ke atas sesuatu perkara/isu termasuk buku-buku, journal, menghadiri persidangan, mendengar kuliah dan menyoal ahli-ahli pakar dalam bidang berkenaan. lalu memasarkan produknya.
Selain Literature Search mereka melakukan laboratry Reasearch iaitu ujian ke atas binatang. Jika tidak mati binatang itu, maka tidak matilah manusia.

Sebab tu, bila pengedar Shaklee katakan produk Shaklee melalui ujian klinikal ia membawa erti ia Sentiasa Selamat, Berkesan, Mesra Alam dan terbukti telah lebih 50 tahun dalam pasaran.

Nak cuba produk Shaklee ? 

Hubungi saya di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Monday, April 13, 2015

Skincare Shaklee

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Biasa saya bercerita tentang set suplemen untuk kulit, tapi sebenarnya Shaklee pun ada skincare ni. Kat bawah ni skincare Shaklee yang saya pakai. Saya gabungkan dari Set NutriWhite dan Enfullse. Cleanser saya guna Nutriwhite manakala toner dan pelembab saya guna Enfullse.


Pelembab dan skincare rasa-rasanya saya guna sampai 6 bulan baru habis. Tapi toner rasanya dah lebih 6 bulan tapi tak habis-habis. Sebab guna sikit aje dah mencukupi. 

Ketiga-tiga ni buat kulit tak rasa pedih atau tegang. Tip saya bila guna pelembab ni guna sedikit aje, sebab dah namanya pelembab kalau guna banyak-banyak takut terasa berminyak.

Kat bawah ni adalah keistimewaan skincare yang saya ambil dari web Shaklee.

NutriWhite Gentle Deep Foaming Cleanser
  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit
  • Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan meratakan tona kulit

Hydrating Toner
  • membersihkan dan melegakan kulit, serta menyediakannya untuk rawatan Enfuselle.
  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kemudaratan kulit akibat tindak balas dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Rumusan tanpa alkohol menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
  • Melindungi lapisan minyak semula jadi kulit, membersihkan dan melembutkan kulit dengan ekstrak witch hazel dan kamomil

Hydrating Moisturizer

  • Krim yang kaya dengan pelembap, tanpa minyak dan tidak melekit ini bertindak pantas untuk menghidratkan kulit serta menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit.
  • Terbukti secara klinikal
  • 102% peningkatan keanjalan kulit dalam tempoh 28 hari
  • 195% pengurangan garis-garis halus dalam tempoh 28 hari
  • 21% pengurangan kedutan dalam tempoh 28 hari
  • Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan berterusan sehingga 24 jam
  • Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
  • Hipoalergenik
  • Lembut dan menyegarkan
 
Namun, paling penting tentulah penjagaan kulit dari dalam, tentulah suplemen untuk kulit. Paling basic Vitamin C, Vitamin B, Vitamin E. Kalau anda adalah masalah dengan ton kulit tak sekata tambah GLA complex. Kalau anda ada jerawat batu tambah dengan Garlic. Jerawat bernanah tambah Zink. ESP juga bantu kulit cantik. BANYAKNYAAAA.... Hubungilah saya untuk mengetahui keperluan kulit anda.

Hubungi saya di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Sunday, April 12, 2015

Suplemen Untuk Otak Bukan Untuk Pelajar Aje !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Setiap hari bukan sahaja Aiman yang ambil Omega Guard dan lecithin, tapi kami sekeluarga ambil.

Bukan sahaja baik untuk jantung, nak hilangkan berat badan, tetapi ia juga adalah suplemen untuk otak. Iyelah walaupun dah tak sekolah tapi kita yang dewasa pun perlukan sebab setiap hari kita akan berdepan dengan situasi yang memerlukan daya tumpuan dan membuat keputusan.

Lagi satu, ramai di antara ibu yang mengalami masalah KELUPAAN selepas melahirkan untuk beberapa bulan. Jadi, ambillah suplemen untuk otak bagi mengurangkan dan menghilangkan masalah tersebut.

Bagaimna fungsi Omega Guard dan Lecithin ni pada otak kita ?
 
Omega Guard daripada minyak ikan dan ia membekalkan DHA dan EPA kepada otak dan mata. Ia berfungsi untuk memberi respon dan memproses maklumat dengan lebih cepat dari apa yang di baca, dipelajari atau disampaikan.

Lecithin pula adalah berasal daripada soya yang sangat bagus membantu meningkatkan acetylcholine dan inositol dalam otak yang berfungsi untuk membantu daya ingatan yang lebih baik dan fokus pada apa yang dipelajari. So, bagi mereka yang mudah lupa disarankan ambil Lecithin untuk mengurangkan kadar lupa.

Shaklee di muar

Nampak macam sama tapi sebenarnya berlainan peranan Omega Guard dan Lecithin ni ? Rugi tak cuba !

Nak cuba tak ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Thursday, April 9, 2015

Tiada Lagi Wajah kelihatan Lebam Dengan GLA Complex

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Peningkatan usia membawa bersama rona-rona berubahan emosi, hormon, kehilangan sebahagian nutrisi, apatah lagi disirami setiap hari perit cahaya mentari yang menyakitkan. Lalu tak mustahil ia mempamerkan semuanya pada seraut wajah. Benarlah kata orang dari mata turut ke hati. Mata letaknya di wajah meneka bagi pihak hati. Hati pula memberitahu berapa agaknya umur dia di berdasarkan rona-rona kehidupan yang dicoretkan di sebalik wajah.

Sudah bernama wanita diam tak diam pasti tertanya dari mana datangnya kulit kusam dan tiba-tiba wajah kelihatan lebam walau umur tak jangkau lagi pertengahan 30an. Mungkin itu yang di alami oleh seorang customer saya ni. Tapi tiba-tiba dia memberitahu sesuatu yang menarik untuk saya kongsi.


Sebab GLA membantu mengatasi alergik pada kulit yang buat kulit gatal-gatal dan meninggalkan kesan kehitaman. Ia juga mengurangkan bintik penuaan. Malah ia juga meninggalkan selapisan perlindungan di bawah kulit untuk melindungi bahaya panas pancaran sang matahari yang buat wajah kelihatan lebam.

Pengambilan GLA juga buat wajah kelihatan muda sebab, kandungan Omega 3 dan Omega 6 dalam GLA membantu mengekalkan kecantikan dan keremajaan kulit dengan membantu menguatkan dan meningkatkan kebendaliran membran sel kulit. 

Membran sel bertindak sebagai pelindung kulit, mengeluarkan toksin dan memberi lembapan serta nutrien bagi meningkatkan pengaliran darah dengan mencairkan darah dan memperbaiki keanjalan sel darah merah supaya lebih banyak oksigen bagi membantu menyubur dan melembap yang penting untuk keremajaan kulit.

Mahu dapatkan Shaklee GLA Complex ? Bulan ni beli 6 GLA complex dapat percuma 1 atau beli 2 diskaun 5%

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my untuk pembelian dengan konsaltansi

Wednesday, April 8, 2015

Semakin Sakit Bila Ambil Suplemen

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pernah tak bila cuba makan vitamin jadi demam,sakit kepala dan macam-macam ?

Itu tandanya badan kita sedang melalui HEALING CRISIS. Gambarannya seperti makan vitamin umpama penyebab kepada simptom2 di atas, tetapi sebenarnya tubuh badan kira sedang berusaha untuk menyembuhkan atau melawan penyakit yg ditanggung oleh badan dalam diam.

Boleh jadi juga selama ni jika kita sakit sikit, ambil ubat yang ada sesetenagh ubat mengandungi bahan kimia yang menghalang penghapusan atau meracun simptom tanpa melakukan sesuatu untuk sembuhkan puncanya.

Ada katanya ia menjadi petanda bahawa badan kita menyimpan toksik dan tak mampu untuk menyerap nutrient

Jadi, teruskan pengambilan dan tingkatkan pengambilan air masak dan ada baiknya seminggu sekali ambil Herbalax untuk membuang toksin yang terkumpul dalam badan.

Nak cuba dan amal suplemen ?

Hubungi saya di noorazrinnapalil@yahoo.com.my atau 012-6816979

Tuesday, April 7, 2015

Bila A.Y.A.M bunyinya Itik

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


A. A Y.A.M = ITIK
G.U.R.U = cikgu
Pernah tak anak-anak kita yang pada umur dah patut tahu membaca alami ? 


Itu tandanya mereka tidak fokus sebab kurang LECITHIN. Lecithin berfungsi membantu penghasilan acetylcholine yang penting untuk nuerotransmitter yang bekerja sebagai penghubung antara otak ke seluruh saraf dan pengendalian fungsi tubuh.

Banyak lagi fungsi acetycholine ini antaranya ialah membantu kita fokus, meningkatkan daya mengingat dan pengatur mood.
Selain Omega Guard, bagus beri Lecithin pada anak-anak kita. Sehari saya beri sebiji Omega Guard dan sebiji Lecithin pada anak.
 
Bulan ni offer Lecithin. beli 6 percuma 1. beli 2 diskaun 5 %.

Nak cuba ? Hubungi saya di noorazrinnapalil@yahoo.com.my atau hubungi saya di 012-6816979

Monday, April 6, 2015

Sakitnya Tuh Di Sini

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Dalam hidup ini macam-macam kita rasai walau dalam masa sehari. Suka, duka, SAKITNYA TUH DISINI, apa lagi !

Selain bersujud, apa kata sekali kita berkaki ayam, merasai panasnya tanah. Becaknya air lecak. Tajamnya batu.

Menurut pakar biologi mengatakan berjalan tanpa sepatu di atas pasir selama 15 minit sehari boleh mengaktifkan keupayaan semulajadi badan. Ia akan memberi kesan lebih baik jika pasir itu basah terkena hujan sebab gabungan keduanya membantu menghilangkan ion negatif di dalam badan.

Sesungguhnya ia juga menjadi amalan Rasullah seperti yang diriwayatkan Abu Dawud "Sesungguhnya Rasullah SAW menyuruh kita agar berkaki ayam sekali sekala".

Saya jual Shaklee ? Nak beli ?

Hubungi saya di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Saturday, April 4, 2015

Offer Shaklee Sepanjang April 2015

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Walaupun bulan April sibuk orang perkatakan tentang GST, tapi Shaklee tetap menawarkan offer menariknya. Bulan ni ada produk yang belum pernah ada offer sepanjang saya join ahli tau !

Produk yang saya maksudkan adalah LECITHIN dan Cinch Shake Mix. Apa lagi produk offer ? Tengok kat bawah ni senarai penuhnya.

Lecithin beli 6 percuma 1
Lecithin beli 2 diskaun 5%

Chocolate Cinch Shake Mix beli 3 percuma 1
Cafe Latte Cinch Shake Mix beli 3 percuma 1

DTX beli 3 percuma 1

GLA Complex beli 6 percuma 1
GLA Complex beli 2 diskaun 5 %

Menarik kan ?

Nak cuba ? Hubungi saya ditalian 012-6816979

Vitalea for Kid beli 3 percuma 1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...