Wednesday, March 25, 2015

Bila Mood Ke Laut Selepas Makan Tengahari !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Biasa lepas makan tengahari mulalah mata mengantuk dan mood ke laut. Kalau dirumah barangkali bolehlah ambil sedikit masa untuk lelap, kalau dipejabat atau perlu memandu selepas makan ?

Shaklee di Muar

Saya dapat 1 solusi yang best. Iaitu ambil Cinch Energy Tea Mix bacuh dengan air sejuk pun ok. Tak rasa pahit walau tak letak gula. Saya biasa ambil tanpa apa-apa campuran.

Ia adalah penggalak tenaga semulajadi yang tanpa gluten, tiada perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis.

Lagi satu nak share, teh ini membantu mengurangkan lemak visceral yang membuatkan body age kita lebih tua dari usia sebenar jika terlalu tinggi dalam badan kita.

Tak mau nampak tua kan dari usia sebenar ?

Nak cuba tak ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Tuesday, March 24, 2015

Zink Dan Jerawat

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Zink bukan sahaja terkenal sebagai vitamin untuk lelaki, tetapi ia juga bagus untuk mereka yang mengalami masalah jerawat.


Kan, biasa perempuan memang takut dengan jerawat. Walaupun banyak ubat jerawat yang boleh disapu ke atas jerawat, tapi sekejap sahaja, lepas tu akan tumbuh jerawat kat tempat yang sama atau kat tempat yang lain.

Zink ni fungsinya dalam mengatasi masalah jerawat dengan mewujudkan persekitaran yang tak sesuai untuk didiami jerawat. Selain itu, zink ini membantu meredakan keradangan kulit akibat jerawat yang ada kalanya bengkak dan bernanah.

Nak lagi bagus, amalkan juga set untuk kulit yang terdiri daripada Vitamin B, Vitamin C, Vitamin E dan jangan lupa ESP yang berperanan memastikan sel-sel kulit sentiasa sihat bagi membolehkan suplemen yang kita ambil dapat diserap pada tahap optima oleh tubuh supaya cepat berkesan.

Bulan ni offer best untuk ESP dan Zink, nak cuba ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Saturday, March 21, 2015

ESP Bantu Hilangkan Jerawat

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Selalu sahaja saya mencadangkan bagi mereka yang menghadapi masalah jerawat yang serius, selain ambil Vitamin B, C dan E, ambillah sekali ESP. Sebab ESP membantu menghasilkan sel-sel sihat yang fungsinya membantu menyerap untuk kulit ini dengan baik dan tidak terbazir.

Selain itu ESP ini mengandungi rendah Indeks Glimik (GI), menurut satu kajian dari American Journal of Clinical Nutrition terbitan Julai 2007, pengambilan makan rendah GI bantu kurangkan jerawat.

Seronok saya membaca testimoni ini, walaupun ringkas. Mudah-mudahan ia memberi inspirasi kepada anda yang hadapi masalah jerawat.

Shaklee Di Muar

Anda nak cuba ESP ?


Hubungi saya di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Thursday, March 19, 2015

Salad Alfalfa

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Saya terbaca di blog mana tah tentang resepi dari daun Alfalafa. Dan bila tengok majalah ni baru saya tau daun Alfalfa memang boleh di dapati di Malaysia.








Alfalfa ni banyak khsiatnya tau,ia dikenali sebagai bapa kepada semua makanan. Ia juga mempunyai kedudukan penting dalam tradisi herba purba di India, China dan Sepanyol. 

Para ancient healers telah mempelajari melalui pemerhatian selama beberapa abad yang lalu dan Shaklee pula mengesahkan melalui sains bahawa alfalfa adalah gudang zat. Akar tunjangnya menembusi sehingga 20 kaki ke dalam tanah bagi memperolehi kekayaan hasil nutrien dan mineral bumi, sementara daunnya mengumpul klofil dalam amaun yang banyak melalui proses fotosintesis yang semula jadi.

Boleh tengok kat sini tentang khasiat Alfalfa


Hubungi saya di noorazrinnapalil@yahoo.com.my atau telefon di 012-6816979




Tuesday, March 17, 2015

Terasa Kulit Kusam ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Anda rasa kulit kusam ? 


Ada orang lebih suka SEMBUNYIkan di balik mekap yang tebal. Ada orang mencuba kaedah yang boleh buat kulit menipis.

Nak tau tak, pengambilan protein ESP membantu menghasilkan sel yang sihat untuk menyingkirkan sel-sel kulit mati yang berkumpul dan wajah akan kembali cerah dan berseri secara beransur-ansur.

Selain itu tambah dengan Vitamin B, Vitamin E dan Vitamin C. Sebab kekurangan nutrisi tertentu pada badan kita juga akan mempengaruhi wajah kelihatan tak bermaya. 

Contohnya Vitamin E berperanan melindungi kulit dari ultra violet dengan membentuk lapisan perlindungan di bawah kulit. Sebab pancaran matahari yang terik pun boleh buat kulit kusam.

Vitamin C membantu mengaktifkan fibroblast iaitu sel yang menghasilkan kologen. Semakin bagus kologen yang dihasilkan dlm tubuh maka tu yang buat kulit semakin anjal, cerah dan gebu.

Vitamin B yang membantu mengubah karbohidrat, lemak dan protein kepada tenaga akan buat kita rasa cergas dan bermaya. Kekurangan Vitamin B akan buat kita kelihatan lesu yang pastinya terpamer kat kulit juga.

Nak cuba ?

Hubungi saya di noorazrinnapalil@yahoo.com.my atau 012-6816979

Thursday, March 12, 2015

ESP Bantu Hilangkan Kulit Berbekas Jerawat

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Suplemen untuk kulit ada banyak, Vitamin C, Vitamin , GLA, Corotomax, Collagen Shaklee.

Tetapi paling asas untuk mendapatkan kulit yang sihat adalah dengan mengambil protein ESP, kerana sel kulit terbina daripada protein dan, sel yang sihat akan menghasilkan kulit yang sihat.

Bagi anda yang hadapi kulit berbekas hitam akibat jerawat, ia terjadi apabila sel-sel mati tidak dapat disingkirkan dari wajah. Jadi, pengambilan ESP membantu penghasilan sel yang sihat untuk menggantikan sel-sel mati pada kulit wajah dan kulit wajah akan kembali cerah secara beransur-ansur.

Paling penting konsisten dan sabar untuk mendapatkan kesannya !

Nak cuba ESP ? Bulan ini adalah bulan ESP, dengan pembelian 6 canister anda akan dapat percuma 1 canister.

Hubungi saya di noorazrinnapalil@yahoo.com.my atau 012-6816979

Tuesday, March 3, 2015

Kehilangan Banyak Rambut ?


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Menyisir rambut adalah momen indah seorang wanita, tak kira rambut kita panjang atau pendek. Namun ia jadi igauan ngeri apabila setiap kali kita menyikat rambut akan tertinggal disikat dengan banyak, belum lagi yang bertaburan di lantai. Sekelip mata rambut menipis dan menampakkan bahagian tengah kepala.Takut kan ?


Banyak faktor yang menyebabkan rambut gugur ni. 
  • Paling biasa adalah faktor gagal mengawal tekanan. Kan biasa orang-orang tua cakap, jangan banyak sangat fikir bukan-bukan nanti botak kepala. 
  • Selain tu faktor pemakanan yang tak seimbang, kerap ambil jajan dan makanan segera pun tak kurang kesannya kepada rambut.
  • Malah alah kepada kosmetik rambut pun boleh buat rambut gugur. 
  • Wanita yang baru lepas melahirkan anak yang biasanya kehilangan mineral iron dan zink ketika bersalin juga jadi punca.
Nak tak cuba gabungan 3 suplemen ni yang boleh bantu atasi masalah rambut yang kian botak tu ?
Gabungan tu adalah ESP, Zink dan Vitalea.


ESP

  • Seluruh anggota badan kita diperbuat dari protein, salah satu tanda badan kekurangan protein apabila rambut gugur dalam kadar yang banyak.

ZINK
  • Membantu mempercepatkan pertumbuhan rambut dan menyihatkan rambut yang sedia ada supaya mudah diurus.


VITALEA
  • Ia adalah makanan kepada sel-sel tubuh untuk memastikan sel-sel tumbuh sihat termasuk pertumbuhan rambut kita.

Anda alami masalah rambut gugur ? Takkan pasrah saja. Jom usaha dengan suplemen di atas.

Hubungi saya untuk pembelian noorazrinnapalil@yahoo.com.my atau 012-6816979 atau klik di bawah ni.

Monday, March 2, 2015

Promosi Sepanjang Mac 2015

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Bulan Mac 2015 offer yang Shaklee tawarkan adalah :

ESP beli 6 percuma 1
ESP beli 2 diskaun 5 %
Zink beli 3 percuma 1
Vitalea for kid beli 3 percuma 1

Nak dapatkan ? Hubungi saya di noorazrinnapalil@yahoo.com.my atau 012-6816979
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...