Wednesday, January 7, 2015

3 Sekawan Yang 'Melegakan'

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

"Sukar ke toilet ?"
"Muka berjerawat ?"
"Sering pening kepala ?"
"Badan dan nafas berbau ?"
"Sukar turunkan berat badan ?"

Boleh tau, tiap-tiap hari buang air besar tak ? 

Atau buang juga air besar tapi kena sediakan surat khabar, majalah, novel dalam toilet untuk menghilangkan boring !

Hari ni nak cerita tentang usus kita, panjang usus kita ni dianggarkan antara 3 hingga 4 meter. Dalam jangkamasa panjang, usus mengandungi sisa makanan yang tidak terbuang dengan berat 3 hingga 11 kilogram dan mengeluarkan zat beracun di dalamnya.  Apabila toksin ini diserap oleh usus, kita bukan sahaja sukar untuk menguruskan berat badan, menghadapi masalah jerawat, badan dan nafas berbau tetapi ia juga boleh menjadi sumber segala penyakit bahaya.

Mengikut satu kajian yang saya baca, walaupun kita membuang air besar secara normal setiap hari, tetapi masih terdapat 6 hingga 10 paun najis terlonggok dalam usus. Ini menyebabkan keseluruhan usus besar terlonggok najis lama dan bahan kumuh yang mengeras. Ini disebabkan usus hanya membenarkan najis yang lembik dan kecil melalui saluran yang sempit.

Jadik, paling utama yang perlu diberi perhatian adalah minum air masak secukupnya mengikut formular 1 litter air untuk setiap 25kg berat badan kita.
Kedua, ambil buah-buahan yang mencukupi, bagi memudahkan ambil pelbagai jenis buah mengikut saiz yang macam buah potong yang dijual tu!

Selain tu, bagi menyokong lagi proses urusan toilet ni, boleh ambil suplemen untuk membantu melancarkan proses itu iaitu LECITHIN, ALFALFA dan HERBALAXBagaimana 'mereka' bertiga ni bertindak ?

Lecithin
Bertindak sebagai pelembut najis yang berkesan, ia melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus.Selain itu Lecithin juga berperanan sebagai agen untuk memecah lemak dan kolestrol.

Alfalfa 
Mengandungi saponin iaitu seperti span yang bertindak sebagai penyerap apa sahaja yang telah dicairkan dan dilembutkan oleh Lecithin. 

Herbalax
Apabila telah 'dicairkan', 'diserap' mestilah perlu diangkut keluar. Jadi fungsi Herbalax adalah untuk merangsang usus bagi mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh. Tindakannya membersihkan usus secara lembut dapat mengembalikan proses semulajadi pergerakan usus dan secara langsungnya membantu masalah sembelit.

Paling saya suka gabungan 'mereka' bertiga ni perut rasa lebih kempis.


Anda nak cuba ?  Hubungi saya untuk membeli di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my.

Penghantaran Shaklee di Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...