Sunday, November 16, 2014

Tak Mahu Penyakit Lupa Kala Exam !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Masa saya study dulu dalam kelas subjek 'Warga Tua', ( background study saya adalah Social Work so that why ada paper tajuk Waga Tua. saya bangga menjadi student Social Work tau !) Puan pensyarah bertanya, " Siapa sebenarnya warga tua selain usia mereka?". 


Lalu kami menjawab begini,
"Kulit berkedut"
"Mudah lupa"
"Rambut putih"
Dan ada yang jawab nakal
"Berjeragat puan"

Lalu puan tu bertanya balik,
"Iye ke ? Saya tengok kulit awak pun ada yang dah berkedut, berjeragat, rambut pun dah ada yang putih. Kalau bab lupa, awak ni time periksa terserlahlah penyakit nyanyuk awak!"
Lalu berderai ketawa satu kelas pagi itu.

Kan ? Betullah bila time exam penyakit lupa, tak fokus, lupa jalan kerja (matematiklah ni) semua ada.
 
Ada tak suplemen yang bagus untuk mengatasi masalah macam ni ? 

Kalau anda seorang penuntut, atau punya anak yang masih menuntut. Suplemen istimewa adalah Omega Guard dan Lecithin. Kedua-duanya berfungsi macam kaki kanan dan kiri.

Omega Guard daripada minyak ikan dan ia membekalkan DHA dan EPA kepada otak dan mata. Ia berfungsi untuk memberi respon dan memproses maklumat dengan lebih cepat dari apa yang di baca, dipelajari atau disampaikan.

Lecithin pula adalah berasal daripada soya yang sangat bagus membantu meningkatkan acetylcholine dan inositol dalam otak yang berfungsi untuk membantu daya ingatan yang lebih baik dan fokus pada apa yang dipelajari. So, bagi mereka yang mudah lupa disarankan ambil Lecithin untuk mengurangkan kadar lupa.

Shaklee di muar


Nampak macam sama tapi sebenarnya berlainan peranan kan Omega Guard dan Lecithin ni ? Rugi tak cuba !

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...