Monday, November 17, 2014

Nak Tak Ubah Genetik Ketinggian Pewaris Anda ?


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Anda dan suami bukan dari kategori tinggi ? Nak tak anak-anak anda agar tak mewarisi genetik rendah anda ?

Shaklee Di Muar

Tak ada masalah sebenarnya bab ketinggian ini sebab ia memang bukan sesuatu yang menjamin kebahagiaan di dunia dan akhirat.

Namun saya nak share tentang sedikit ilmu yang saya dapat daripada salah satu workshop Shaklee ye tentang mengubah genetik rendah daripada anda agar tak diwarisi oleh anak-anak.

Pengalaman seorang Nutrition Shaklee yang mencuba bereksperimen sendiri tentang pengambilan Osteomatrix/kalsium pada adiknya. Beliau dan abangnya bukan dalam kategori tinggi saya kira ketinggian mereka sekitar 154cm  berbanding adiknya yang diberi Osteomatrix pada awal remajanya yang tinggi lampai bila dewasa.

Bagaimana cara pengambilan Osteomatrix untuk tujuan mengubah genetik ketinggian ini ?

Jika anak perempuan telah kedatangan haid pertama, penjaga boleh memberikan anak perempuan Osteomatrix sebagai salah satu suplemen harian beserta senaman bagi memastikan tulang padat dan sihat. Menurutnya sehingga 3 tahun selepas kedatangan haid tubuh badan anak perempuan akan membesar secara aktif, jadi gunakan peluang itu untuk turut memastikan ketinggiannya sama-sama pesat.

Bagi anak lelaki pula, berikan Osteomatrix sebaik sahaja mereka meningkat remaja dan pertumbuhan tubuh badan remaja lelaki punya jangkamasa lebih panjang berbanding perempuan iaitu sehingga mereka mencapai umur 21 tahun untuk membentuk ketinggian yang pesat.

Tak mengapa ke dari remaja dah ambil suplemen kalsium ?
Tak mengapa, sebab Ostoematrix sesuai di ambil biar untuk jangkamasa panjang walau seumur hidup sebab ia selamat, kerana kajian menunjukkan kalsium Osteomatrix diserap sepenuhnya oleh tubuh badan selepas 12 jam diambil jadi tiada yang tertinggal di buah pinggang. Selain itu ia dihasilkan daripada mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati dan isinya seimbang bagi memastikan kadar penyerapannya dalam tubuh 100%.

Selain itu pengambilan Osteomatrix di awal usia remaja juga bagus terutama untuk remaja perempuan bagi menangani PMS yang sedikit sebanyak akan mengganggu keselesaan mereka.

Jadi, jika anda rasa anak-anak anda memerlukan sedikit tambah ketinggian cuma amalkan tip di atas.

Mahu dapatkan Osteomatrix, hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...