Friday, November 7, 2014

Nak Bagi Anak Suplemen, Tapi Dia Tak Mahu Telan !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Anda punya pengalaman yang sama ?



Dulu pun masa mula-mula nak bagi anak Omega Guard entah berapa biji terbuang. Sebab anak saya tak pandai menelan suplemen dalam bentuk tablet. Bila try suruh dia kunyah, dia muntahkan sebab tak boleh terima rasa hanyir ikan.

Mula-mula bagi Meal Shakes memang dia tak mahu. Sebab dia tak suka minuman berbau vanilla. Bila campur dalam minuman kesukaan pun dia boleh detect akan rasa vanilla. Entah berapa banyak Meal Shakes terbuang.

Memag kena try & error.  Lama-lama dapat cara paling serasi, iaitu buka seal Omega Guard dan biarkan sampai ia lembut sedikit, jadi dia boleh telan dengan aman dan damai.

Untuk Meal Shakes pula, saya campur dengan ESP, atau susu + Meal Shakes + Milo = okey lulus, dia boleh minum dengan aman dan damai !

Lagi satu, kita sebagai parent minumlah sekali Meal Shakes dan telanlah atau kunyahlah juga Omega guard depan anak-anak. Biar dia tengok macam best aje ! Macam sedap aje !

Konsepnya memang kena cuba banyak kali. Macam masa mula-mula kita ajar anak-anak nak makan dulu tu, hari ni tak berjaya, esok cuba lagi dan lagi !

Oh Ye! Suplemen untuk anak-anak kecil ni yang glemer dikalangan pengamal Shaklee adalah Omega Guard dan Meal Shakes. Untuk tambahan ESP pastikan anak-anak kita dah berusia dua tahun ke atas.



Selamat mencuba !

Nak beri anak-anak suplemen juga ?


Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...