Friday, November 28, 2014

Nak Kongsi Cerita Dari Majalah Aje !


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Belek-belek majalah terlihat suatu info menarik untuk di kongsi. Maklumlah saya bukan doktor, bukan nutrition. Cuma pekerja akaun yang suka sangat tulis blog high 5 punya tahap. 


Oh ye ! Nak kongsi tentang pentingnya kalsium sebenarnya. Banyak sangat manfaatnya pada tubuh badan kita. Ia bukan sahaja baik untuk tulang-tulang kita.

Best sangat info ni.


Perlu ke kita ambil suplemen kalsium ?
Tak perlu kalau kita minum susu cukup ikut keperluan kalsium yang badan kita perlukan. Kalau kadang-kadang minum kadang-kadang tidak, perlulah ambil sebab setiap hari kita perlukan kalsium. 

Kalsium Shaklee di beri nama Osteomatrix. 4 biji sehari bagi orang dewasa. Nak cuba ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

 

Thursday, November 27, 2014

Harga Ucapan Terima Kasih !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Terima kasih !
Ucapan itu terlalu istimewa.



Terima kasih bukan sahaja mengeratkan silaturahim sesama insan. Tau tak ia juga sebagai pendorong kepada kebaikan. Ucapan ini akan mendorong si pelaku untuk mengulangi perbuatan baiknya itu. Sebab ucapan itu sebagai satu pengiktirafan mudah yang membuatkan seseorang itu rasa dihargai.

Sedangkan orang dewasa pun suka dengan ucapan terima kasih apa lagi kanak-kanak !

Terima kasih kerana sampai ke blog ini dan terima kasih kerana menjadi pembeli Shaklee.

Tuesday, November 25, 2014

10 Sebab Mengapa Vitamin C Popular Untuk Kulit ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Penggunaan Vitamin C telah lama di amalkan oleh wanita diseluruh dunia untuk kulit mereka walau dari pelbagai sumber. Bagi wanita Tibet mereka menggunakan Sea Buckthorn iaitu sejenis beri dan disapu pada kulit untuk mencegah menuaan kulit. Penduduk asli Amerika pula menggunakan biji bunga mawar kerana tinggi kandungan Vitamin C nya.

Apa agaknya 10 manfaat Vitamin C untuk kulit ni ? Nota ni saya petik daripada Majalah Rapi bertarikh 1 Julai 2014.


Shaklee pun ada suplemen Vitamin C yang diberi nama Vita-C Plus. Ia juga antara produk Shaklee yang popular di kalangan pengamalnya.
Sesuatu yang saya pelajari daripada kelas-kelas Shaklee yang saya hadiri, untuk kesan lebih baik ambil 2 biji Vitamin C sehari, iaitu sebiji pagi dan sebiji petang.

Mengapa tak ambil 2 biji sekaligus ?
Vitamin C Shaklee bersifat 'pelepasan waktu' yang bermaksud ia akan mengeluarkan sedikit demi sedikit vitamin C yang diperlukan oleh tubuh sehingga 5 jam. Dengan anggaran sebiji oren untuk setiap jam. 

Selepas 5 jam, Vitamin C yang masih tinggal akan keluar dari tubuh badan kita melalui proses perkumuhan. Jadi rugilah kalau ambil 2 biji sekaligus. Sebab ia tak dapat diserap oleh badan sepenuhnya.

Nak cuba kebaikan Vitamin C Shaklee ?

Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Monday, November 24, 2014

Rentetan Kisah Mah, Zulaikha Dan ......

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Sesuatu yang mejadi viral sepanjang minggu lepas. Bukan konspirasi SID Shaklee. Ini mungkin dapat beri jawapan.



 Jumpa lagi !

Saturday, November 22, 2014

Hari Akhir Sekolah Saya !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Hari Rabu hari terakhir saya pakai uniform tadika. Dan hari akhir sekolah saya dapat sakit kaki, tangan dan mulut ( HFMD).

Nanti mama saya share amenda nak tolong saya supaya cepat sembuh. Tiap-tiap hari saya ambil Meal Shakes dan Omega Guard, jadi walaupun saya sakit tapi saya masih boleh bermain. Tak la boring duk depan tv or komputer. Tapi mama pesan jangan main basikal dengan kawan-kawan dulu. Main dalam kawasan rumah aje !



Ok bye ! Tahun depan saya dah darjah satu !

Dari:-
Aiman Danish
(Mama tolong tulis, so ada apa-apa cari mama di 012-6816979 ye !

Friday, November 21, 2014

Siapa Suka Spare Tyre ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Spare tyre ni memang amat perlu ada pada setiap kereta. Tak kira kereta jenama apa ! Sebab ia diperlukan saat tak dijangka dalam perjalanan kita.


Namun, jika spare tyre kat badan kita ? Adakah kita perlukan ?

Sebab tu saya suka amalkan Omega Guard. Ia membantu mengatasi masalah 'spare tyre'. Walaupun kurus, ramai juga orang yang menyimpan 'spare tyre' akibat badan tak fit.

Bagi yang dalam proses menguruskan badan, pengambilan Omega Guard bantu menipiskan 'spare tyre' ni. Walaupun jika timbang belum nampak ketara perubahan berat badan, 'spare tyre' kat badan tu akan nampak menipis.

Tapi, mestilah amalkan Omega Guard setiap hari, baru nampak hasil. Kalau makan selang seli memang sukar nak nampak hasil.

Nak cuba tak Omega Guard untuk hilangkan 'spare tyre' ?

Hubungi saya di 012-6816979 atau 
emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Thursday, November 20, 2014

Cabaran Omega Guard 120 Hari !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Cabaran kurangkan berat badan dengan Omega Guard. Siapa nak join ?


Untungnya siapa yang join bulan ni beli 6 Omega Guard percuma 1.

Hubungi saya di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Omega Guard Atasi perut buncit !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Bila usia semakin meningkat ramai wanita dan lelaki menghadapi dilema perut buncit. 

Walaupun ramai yang memberi jawapan cover baek punya, contohnya,
"Bahagia !"
"Dah beranak banyak kali, biasalah !"
"Wife pandai masak !" 
Tapi dalam hati siapa yang tahu kan ? 

Bila ada kelas Shaklee, saya terperasan pengamal tegar Omega Guard ni rata-rata tak ada perut buncit. Macamana saya tau dia orang pengamal Omega Guard ? Tentulah interview dia orang.

Menarik artikel kecil ni. Omega 3 daripada ikan laut sejuk adalah tinggi. Selain bagus untuk kecerdasan otak, ia juga membantu proses meningkatkan insulin yang membantu perkembangan otot dan menurunkan lemak di bahagian perut.


Lagi satu Omega 3 dari ikan ini membantu menurunkan berat badan dengan :-
  • Membantu membakar lemak dengan cara membantu badan bertindakbalas secara lebih baik dengan hormon bernama LEPTIN.
  • LEPTIN memberi isyarat kepada otak untuk mengawal selera makan (iaitu dgn mengawal paras gula dalam darah), jadi kita akan kurang makan atau mengudap.
  • LEPTIN meningkatkan metabolisme kita dgn meningkatkan pengeluaran tiroid ( ia mengawal atur metabolisme)
  • LEPTIN juga menyebabkan badan membakar lemak untuk menghasilkan tenaga.
  • Jika badan anda tidak bertindakbalas dgn baik terhadap LEPTIN, maka anda akan jadi semakin mudah lapar, dan akibatnya menyimpan lebih banyak lemak.
  • Oleh itu, pengambil suplemen OMEGA 3 membantu badan bertindakbalas secara lebih baik dgn LEPTIN supaya anda dapat meningkatkan metabolisme dan seterusnya dapat membakar lemak.
Memang istimewalah sebab bulan ni offer Omega Guard. Bagi yang bercadang nak ubah penampilan sempena azam baru 2015 ini masa terbaik sebab beli 6 Omega Guard dapat percuma 1.

Nak cuba ? Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Tuesday, November 18, 2014

Bila Ibu Hamil boleh Ambil Omega Guard ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Ketika hamil dulu saya ambil juga Omega tapi bukan jenama Shaklee. Saya telan aje tak tau pun pada awal kehamilan tak berapa sesuai.


Bila join Shaklee baru saya tahu pada usia kandungan berapa bulan boleh ambil. Sebab tu pentingnya hadir ke kelas-kelas Shaklee. Sebab pesan Cikgu Shaklee saya bisness Shaklee di gerakkan oleh produk.

Ok berbalik pada isu asal, pada usia kandungan 4 bulan atau second trimister baru boleh ambil Omega Guard. Kebaikan mengambil minyak ikan ketika hamil ini bukan sahaja baik untuk ibu, malah bayi dalam kandungan.


Kebaikan pada ibu dapat mengurangkan masalah kerap lupa selepas bersalin yang di alami oleh ramai ibu termasuklah saya. Selain itu ia bagus untuk menangani tekanan yang kerap di alami oleh ibu selepas bersalin. 

Untuk bayi dalam kandungan pula ia memberi impak tahap kecerdikan dan kesihatan mata pada anak malah ia dikatakan akan memberikan keriangan dan kegembiraan pada bayi bila mereka lahir.

Nak cuba Omega Guard ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Monday, November 17, 2014

Nak Tak Ubah Genetik Ketinggian Pewaris Anda ?


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Anda dan suami bukan dari kategori tinggi ? Nak tak anak-anak anda agar tak mewarisi genetik rendah anda ?

Shaklee Di Muar

Tak ada masalah sebenarnya bab ketinggian ini sebab ia memang bukan sesuatu yang menjamin kebahagiaan di dunia dan akhirat.

Namun saya nak share tentang sedikit ilmu yang saya dapat daripada salah satu workshop Shaklee ye tentang mengubah genetik rendah daripada anda agar tak diwarisi oleh anak-anak.

Pengalaman seorang Nutrition Shaklee yang mencuba bereksperimen sendiri tentang pengambilan Osteomatrix/kalsium pada adiknya. Beliau dan abangnya bukan dalam kategori tinggi saya kira ketinggian mereka sekitar 154cm  berbanding adiknya yang diberi Osteomatrix pada awal remajanya yang tinggi lampai bila dewasa.

Bagaimana cara pengambilan Osteomatrix untuk tujuan mengubah genetik ketinggian ini ?

Jika anak perempuan telah kedatangan haid pertama, penjaga boleh memberikan anak perempuan Osteomatrix sebagai salah satu suplemen harian beserta senaman bagi memastikan tulang padat dan sihat. Menurutnya sehingga 3 tahun selepas kedatangan haid tubuh badan anak perempuan akan membesar secara aktif, jadi gunakan peluang itu untuk turut memastikan ketinggiannya sama-sama pesat.

Bagi anak lelaki pula, berikan Osteomatrix sebaik sahaja mereka meningkat remaja dan pertumbuhan tubuh badan remaja lelaki punya jangkamasa lebih panjang berbanding perempuan iaitu sehingga mereka mencapai umur 21 tahun untuk membentuk ketinggian yang pesat.

Tak mengapa ke dari remaja dah ambil suplemen kalsium ?
Tak mengapa, sebab Ostoematrix sesuai di ambil biar untuk jangkamasa panjang walau seumur hidup sebab ia selamat, kerana kajian menunjukkan kalsium Osteomatrix diserap sepenuhnya oleh tubuh badan selepas 12 jam diambil jadi tiada yang tertinggal di buah pinggang. Selain itu ia dihasilkan daripada mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati dan isinya seimbang bagi memastikan kadar penyerapannya dalam tubuh 100%.

Selain itu pengambilan Osteomatrix di awal usia remaja juga bagus terutama untuk remaja perempuan bagi menangani PMS yang sedikit sebanyak akan mengganggu keselesaan mereka.

Jadi, jika anda rasa anak-anak anda memerlukan sedikit tambah ketinggian cuma amalkan tip di atas.

Mahu dapatkan Osteomatrix, hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Sunday, November 16, 2014

Tak Mahu Penyakit Lupa Kala Exam !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Masa saya study dulu dalam kelas subjek 'Warga Tua', ( background study saya adalah Social Work so that why ada paper tajuk Waga Tua. saya bangga menjadi student Social Work tau !) Puan pensyarah bertanya, " Siapa sebenarnya warga tua selain usia mereka?". 


Lalu kami menjawab begini,
"Kulit berkedut"
"Mudah lupa"
"Rambut putih"
Dan ada yang jawab nakal
"Berjeragat puan"

Lalu puan tu bertanya balik,
"Iye ke ? Saya tengok kulit awak pun ada yang dah berkedut, berjeragat, rambut pun dah ada yang putih. Kalau bab lupa, awak ni time periksa terserlahlah penyakit nyanyuk awak!"
Lalu berderai ketawa satu kelas pagi itu.

Kan ? Betullah bila time exam penyakit lupa, tak fokus, lupa jalan kerja (matematiklah ni) semua ada.
 
Ada tak suplemen yang bagus untuk mengatasi masalah macam ni ? 

Kalau anda seorang penuntut, atau punya anak yang masih menuntut. Suplemen istimewa adalah Omega Guard dan Lecithin. Kedua-duanya berfungsi macam kaki kanan dan kiri.

Omega Guard daripada minyak ikan dan ia membekalkan DHA dan EPA kepada otak dan mata. Ia berfungsi untuk memberi respon dan memproses maklumat dengan lebih cepat dari apa yang di baca, dipelajari atau disampaikan.

Lecithin pula adalah berasal daripada soya yang sangat bagus membantu meningkatkan acetylcholine dan inositol dalam otak yang berfungsi untuk membantu daya ingatan yang lebih baik dan fokus pada apa yang dipelajari. So, bagi mereka yang mudah lupa disarankan ambil Lecithin untuk mengurangkan kadar lupa.

Shaklee di muar


Nampak macam sama tapi sebenarnya berlainan peranan kan Omega Guard dan Lecithin ni ? Rugi tak cuba !

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Saturday, November 15, 2014

Omega Guard Bantu Kurangkan Risiko Serangan Asma


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Kasihan kan anak-anak kecil yang menghidap asma. Apatah lagi sekarang ni musim hujan dan sejuk.


Alhamdulillah anak saya tidak menghidap Asma. Tapi perkongsian dengan kawan-kawan yang punya anak menghidap Asma tu banyak. Ramai juga kawan-kawan Shaklee yang punya anak menghidap Asma. Rata-rata tip mereka menekankan betapa pentingnya mengamalkan Omega Guard secara konsisten bagi membantu anak-anak mereka mengurangkan kekerapan diserang Asma terutama bila cuaca sejuk selain Meal Shakes.

Betullah, saya menemui satu artikel mengenai Omega 3 dalam ikan yang membantu mengurangkan serangan Asma dikalangan kanak-kanak.


 Lalu ikan bagaimanakah yang bagus di amalkan ?



















Sumber

Pasti agak sukar untuk kita mengeluarkan baget untuk membeli ikan laut sejuk sebagai hidangan secara kerap bukan ? Kerana faktor harga dan kesukaran mendapatkannya.

Lalu, berilah anak-anak anda Omega Guard secara konsisten, selain baik untuk mengurangkan risiko Asma, ia juga bagus untuk perkembangan otak mereka.

Nak cuba tak ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Friday, November 14, 2014

Penyakit Mesti Diwarisi Turun Kemurun

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

"Dah bapaknya sakit macam tu, tak mustahil anaknya pun sama nanti !" 
Sakit hati kan dengar orang cakap macam tu ? Macam dia pula yang menentukan untung nasib orang. Penyakit yang biasanya mudah diwarisi dalam masyarakat kita adalah Diabetis atau dalam istilah Malaysianya adalah Kencing Manis.

 Shaklee di muar azrinna-kiosk
Betullah tu ! Menurut Dr Grace Judio-Kahl seorang Sarjana dalam bidang neurosains dan 'behaviour science' dari Klinik Shape-Up Indonesia mengatakan bahawa gen memang boleh diwarisi. Didalam gen mengandungi maklumat genetik yang terlihat secara fizikal misalnya ketinggian dan yang tidak terlihat misalnya kecenderungan terkena penyakit tertentu. 

Walaupun penyakit boleh diwasiri, informasi genetik turut dipengaruhi oleh pesekitaran. Contohnya cara hidup kita adakah menitikberatkan kehidupan yang sihat atau sebaliknya.

Jadi, ketika menghadiri Kelas Shaklee Di Muar, teringat cerita penerangan Master Naquib tentang salah satu produk Shaklee yang salah satunya berfungsi untuk menghentikan keturunan kencing manis.

Jadi, jika dalam susur galur kita ada menghidap Diabetis dan kita masih boleh berusaha menjauhkan dari ibu segala penyakit itu melalui pengambilan Vivix. Kerana Vivix memperbaiki dan melindungi DNA kita dari maklumat genetik tidak terlihat tentang kecenderungan Diabetis.
Mahallah Vivix ! Anda percaya tak, jika kita menghidap sesuatu penyakit kos untuk merawat penyakit itu lebih mahal dari mencegah !
Nak cuba Vivix ?
Saya untuk dihubungi ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Thursday, November 13, 2014

Sebab Apa Ibu Hamil perlukan Suplemen Protein ?


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Biasa yang orang kata, ibu hamil kena banyak minum susu, sebab kurang minum susu, baby tak membesar dan nanti ibu senang kehilangan gigi, apatah lagi bila hamil bukan kali pertama dan umur telah melepasi 30 tahun.

Shaklee di Muar



Namun, jarang orang sebut ibu hamil kena juga ambil protein, kerana ia juga penting untuk ibu dan bayi yang dikandung. Sebab, ibu hamil memerlukan lebih kurang 60gm protein sehari, dari jumlah itu:
  • 10gm diperlukan oleh bayi dikeseluruhan trismeter pertama
  • 10gm diperlukan pada setiap minggu pada trismeter kedua kehamilan
  • 10gm setiap hari pada penghujung trimester kehamilan.
Sebab apa ia penting untuk ibu dan bayi ?
  • Membantu dalam menghasilkan sel-sel baru kepada bayi, protein amat penting kepada ibu hamil kerana, ia membantu perkembangan otak bayi yang mula berkembang seawal persenyawaan lagi. Jika anda nak tahu, otak juga berasal dari sel-sel, dan sel-sel itu terbina dari protein.
  • Protein amat diperlukan untuk pembentukan otot bayi dan ibu. Bagi ibu pembentukan otot ini penting  sebagai persediaan menghadapi kelahiran dan bagi membantu proses pengurangan berat badan selepas bersalin nanti.
  • Protein juga membantu meningkatkan sistem imun badan si ibu dan bayi, selain vitamin C ramai tak tahu protein juga sangat bagus untuk menguatkan sistem imun, malah ia lebih mudah untuk dihadam oleh ibu dan kemudian disalurkan kepada bayi.
  • Bagi ibu hamil yang kerap merasa letih, pengambilan protein yang kemudian dihadam menjadi salah satu asid amino iaitu tyrosine (asid amino tak perlu) yang fungsinya membantu meningkatkan tenaga dan kesegaran mental.
  • Biasa tak kita dengar ibu hamil yang kerap rasa lapar lalu mengambil banyak makanan walaupun ia dikategorikan sebagai makanan rapu? Lalu menghadapi masalah untuk menurunkan berat badan selepas kehamilan. Pengambilan protein sedikit sebanyak membantu menangani kerap lapar kerana ia boleh merangsang hormon leptin untuk membantu rasa lebih kenyang.
Sumber protein ada banyak, tetapi kebanyakkan sumber  protein perlu di masak sehingga mendidih sedangkan proses itu akan mengubah kualiti protein. Itulah jawapan mengapa ibu hamil perlu ambil ESP. Supaya mendapat bekalan protein yang mencukupi dan berkualiti untuk kesihatan ibu dan bayi dalam kandungan !

shaklee di muar





Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Cerita Malam Tadi

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Tamat sudah sesi kelas malam tadi dengan tajuk : Diabetis Cegah Sebelum Parah ! Bertempat di Bilik Jasmine B, Hotel Riverview Muar.


Ini bukan kali pertama saya datang ke kelas yang berkaitan dengan Diabetis, tetapi setiap kali hadir ada sahaja ilmu baru yang saya kutip. Betullah orang kata, makin kita belajar makin kita rasa tak pandai-pandai !



Gambar kat atas ni sesi pendaftaran ! Gambar bawah ni sesi siapa nak test gula untuk 15 orang terawal.






Sesi kelas oleh Master Naquib dan Master Norita aka N.


Sesi yang tak kurang bestnya adalah mencuba Vivix dan Tripple Gem ! Bukan senang tau nak rasa Vivix percuma ! Dahlah datang kelas percuma. 


 Sesi bergambar dan bersembang-sembang, mencari inspirasi dan motivasi !



Gambar saya bersama Master N dan secawan Tripple Gem. N cakap kalau menuntut di rumah tok guru, kemudian disediakan minuman, pastikan kita minum betul-betul ! So, kita bikin Tripple Gem pekat-pekat baru kaw ! Ni baru cara minum 'betul-betul' ! He! He! He!

Kat bawah ni gambar semua yang hadir !


Nanti kita jumpa lagi di lain kelas !

Salam sayang dari saya !

 






Wednesday, November 12, 2014

Nak Cuba Rasa Vivix, Tripple Gem PERCUMA Tak ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Anda tinggal berdekatan dengan lokasi di bawah ?
Anda ada kenalan yang anda rasa patut hadir dan berdekatan dengan lokasi di bawah ?

War-warkan dan jemputlah hadir. 


Bawa insan tersayang untuk test PERCUMA bagi kehadiran 15 orang terawal.

Selain itu, anda yang menghidap Diabetis atau nama Malaysianya Kencing Manis boleh mencuba kehebatan Vivix ni untuk mengawal gula ni.

Bukan itu sahaja, bagi yang hadir dapat nikmati secawan dua Tripple Gem iaitu gabungan Meal Shakes, ESP dan Performance Drink.

Tak kisahlah anda sudah jadi ahli atau belum. Jemput hadir ye ! Istimewanya setiap kelas Shaklee boleh bawak seisi keluarga termasuk anak-anak kecil !

Jom !

Nak datang tapi malu sebab tak kenal sesiapa ?

Jangan malu-malu, hubungi saya ye di talian 012-6816979 !

Saya nantikan anda kat sana !
 

Kata Nak Anak Bijak Kan ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Kata nak anak bijak kan ? Jadi ibu dan ayah kenalah bijak pilih makanan terbaik untuk anak. Berilah mereka Omega Guard !


Sebotol tahan 3 bulan untuk seorang anak. Kalau ada ramai anak, Alhamdulillah time offer sekarang ni iaitu beli 6 percuma satu berbaloi untuk di beli.

Saya petik dari salah satu sumber bacaan saya mengenai kepentingan Omega. 












Nak cuba ? 

Hubungi saya di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Terbang Tunduk by - Fynn Jamal






Tuesday, November 11, 2014

Kelas Shaklee di Muar !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 




Monday, November 10, 2014

Shaklee Di Muar : Cegah Diabetis Sebelum Parah !


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

MUAR 15 Okt. - Kira-kira 20 peratus penduduk di daerah ini yang berusia 60 tahun ke atas berisiko tinggi mendapat penyakit berbahaya seperti kencing manis, sakit jantung, buah pinggang dan darah tinggi.
Sumber : Utusan Melayu (M) Bhd 


Shaklee Euphoria - Stay Healthy Be Wealthy
 
Tempat :
 Muar Johor
HOTEL RIVERVIEW MUAR
 
Tajuk :
 Cegah Diabetes Sebelum Parah
 
Tarikh :
 12-11-2014.
 
Masa:
 8-10 mlm.

Pemeriksaan kesihatan percuma utk 15 terawal.

KEMASUKAN PERCUMA!

Jom datang bersama mereka tersayang, tak kira anda sudah menjadi ahli atau belum !

Nak datang bersama saya hubungi saya di 012-6816979 ye ! Meh datang ramai-ramai !


Saturday, November 8, 2014

Saya Perlukan Ubat Penitik Mata

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Dulu-dulu kan, bila mata terasa kering akibat berada terlalu lama duduk dalam bilik berhawa dingin, ditambah lagi duduk menghadap komputer mesti tercari-cari ubat penitik mata dalam beg.



Tapi sejak kenal Shaklee saya dah tak simpan lagi ubat penitik mata. Sebab saya tau dengan pengambilan Omega Guard bantu selesaikan masalah mata kering. Sebab kandungan lemak ikannya dikatakan membantu pengeluaran air mata dengan lebih konsisten dan ia membantu melembabkan mata.


Memang mata terasa lembab dan kurang kekeringan !

Nak cuba ?

Hubungi saya di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Friday, November 7, 2014

Omega Guard Untuk Kurangkan Risiko Meroyan Ibu Berpantang !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Meroyan ketika dalam pantang: Suatu isu yang kerap di bincangkan oleh ibu-ibu di laman media.


Pengambilan Omega Guard ketika hamil bukan sahaja bagus untuk perkembangan otak dan deria penglihatan bayi, tetapi ia juga dikatakan bagus untuk mengurangkan risiko meroyan ibu ketika berpantang.

Sebab menurut American Pregnancy Association 2011 kandungan Omega-3 bagus untuk kesihatan minda dan mood(angin) ibu bagi mengurangkan risiko tekanan selepas melahirkan atau dalam budaya kita di sebut meroyan !


Kalau kajian telah dilakukan, bermakna telah terbukti keberkesanannya dengan izin Allah, mengapa tak cuba !

Nak dapatkan ? 

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my



  

Nilai Duit !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Antara kita suka atau tidak, percaya atau tidak pada hari ini memang perlukan duit.

Kalau kita tak ada duit ia bukan sahaja buat kita tak ada kebebasan dari segi kewangan, tapi nilai suara kita juga tida siapa yang mahu dengar dan percaya. Walau suara kita itu betul, tapi sayangnya tak terpandang dek poket kosong.

Pernah alami ?


So, saya kena buat Shaklee sungguh-sungguh supaya bebas dari keupayaan kewangan dan saya percaya yang lain-lain akan mengikut.

Sebab pada hari ini, duit bukan buat masalah, tetapi tak ada duit memang banyak masalah !

Nak Bagi Anak Suplemen, Tapi Dia Tak Mahu Telan !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Anda punya pengalaman yang sama ?



Dulu pun masa mula-mula nak bagi anak Omega Guard entah berapa biji terbuang. Sebab anak saya tak pandai menelan suplemen dalam bentuk tablet. Bila try suruh dia kunyah, dia muntahkan sebab tak boleh terima rasa hanyir ikan.

Mula-mula bagi Meal Shakes memang dia tak mahu. Sebab dia tak suka minuman berbau vanilla. Bila campur dalam minuman kesukaan pun dia boleh detect akan rasa vanilla. Entah berapa banyak Meal Shakes terbuang.

Memag kena try & error.  Lama-lama dapat cara paling serasi, iaitu buka seal Omega Guard dan biarkan sampai ia lembut sedikit, jadi dia boleh telan dengan aman dan damai.

Untuk Meal Shakes pula, saya campur dengan ESP, atau susu + Meal Shakes + Milo = okey lulus, dia boleh minum dengan aman dan damai !

Lagi satu, kita sebagai parent minumlah sekali Meal Shakes dan telanlah atau kunyahlah juga Omega guard depan anak-anak. Biar dia tengok macam best aje ! Macam sedap aje !

Konsepnya memang kena cuba banyak kali. Macam masa mula-mula kita ajar anak-anak nak makan dulu tu, hari ni tak berjaya, esok cuba lagi dan lagi !

Oh Ye! Suplemen untuk anak-anak kecil ni yang glemer dikalangan pengamal Shaklee adalah Omega Guard dan Meal Shakes. Untuk tambahan ESP pastikan anak-anak kita dah berusia dua tahun ke atas.



Selamat mencuba !

Nak beri anak-anak suplemen juga ?


Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Thursday, November 6, 2014

Sedap Betul Gabungan ESP Dan Badam !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saja try cara baru menikmati ESP, iaitu mencampurkan ESP dengan badam. 


Caranya rendam badam semalaman dengan air bersih. Lepas tu kisar dengan air rendaman letak sekali ESP. Saya campurkan juga air suam-suam kuku. Sebab saya suka buat ESP dengan air suam-suam kuku.

Pastikan mata blender tu betul-betul tajam ye, kalau tak tak berapa hancur badam tu. Ok siap, dah boleh minum. Kalau rasa susah nak kisar-kisar cari badam yang dah jadi serbuk yang biasa di jual di kedai barang-barang buat kuih tu.

Orang kata, kalau ibu yang menyusukan minum susu ke, ESP ke yang bercampur badam, sendawa bayi akan berbau wangi. Betul atau tidak, anda yang menyusukan bayi boleh cuba. Tapi resepi ni memang sedap ! Rasa lemak-lemak gitu !

Nak cuba ? Silalah !

Nak cuba ESP hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...