Tuesday, October 14, 2014

Sarapan Pagi Dengan Tripple Gems Untuk Kecergasan Otak Anak-Anak

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Budak-budak kan, bila bangun pagi nak ke sekolah macam-macam cerita. Dengan liat bangun paginya, belum lagi kes sambung tidur sambil gosok gigi, sujud tak bangun-bangun ! - Macam-macam hal !



Belum lagi terkejar-kejar nak bersarapan pagi. Bila dah lambat, semua tak sempat termasuk sarapan. Padahal sarapan sesuatu yang perlu bagi anak-anak yang bersekolah.

Hasil kajian menunjukkan bersarapan membantu beri tenaga, membantu mereka berfikir dengan lebih cepat, membantu mereka untuk tidak berkhayal dalam kelas dan paling UTAMA tentulah membantu hilangkan simptom rasa lapar seperti cepat marah, sakit kepala, lesu dan sebagainya.

Sebab tu anak-anak kecil terutamanya yang baru kenal sekolah perlukan sarapan yang 'segera' tetapi berkhasiat untuk memulakan hari, sarapan bernutrisi untuk menjana, menyegarkan sel-sel dalam badan termasuk otak.

Sarapan pagi yang saya maksudkan adalah Tripple Gems yang mengandungi ESP, Meal Shakes dan Performance Drink.


ESP adalah sumber protein yang menghantar impuls saraf. Semakin tinggi ia menghasilkan impuls saraf semakin tinggi kecergasan otak mereka.

Meal Shakes memberikan 19 mineral dan vitamin penting untuk tubuh bagi proses pembesaran dan mengekalkan kesihatan kepada anak-anak. Sebab biasa kanak-kanak memilih makanan, mereka hanya makan apa yang mereka suka. Kekurangan vitamin dan nutrisi boleh mengganggu perkembangan semulajadi yang sepatutnya dilalui kanak-kanak.

Performance drink untuk membekalkan tenaga segera dan menstabilkan kandungan air dalam badan. Maklumlah budak-budak ni kadang-kadang tak suka minum air masak. Kekurangan minum air akan buat mereka kerap jatuh sakit.

Apa rasa campuran Tripple Gem ni ? Rasanya macam minuman kultur perasa oren.

Selain itu, campuran ini buat mereka rasa kenyang tetapi tidak mengantuk dalam kelas.

Anda nak dapatkannya ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...