Friday, October 3, 2014

Non-GMO Itu Apa ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Non-GMO. Bermaksud bermaksud ‘Non-Genetically Modified Organisms’ di mana kandungan genetiknya tidak pernah diubah oleh manusia.

Pengubahsuaian kandungan genetik ini dilakukan supaya ia rintang terhadap penyakit, makhluk perosak, cepat matang sudah tentu supaya kuantitinya banyak dapat dikeluarkan. 

Dan, menariknya bila kita taip perkataan "Non-GMO dan soya" di engine carian Google, automatik akan keluar pelbagai info mengenai ESP ! Tak percaya, cuba taip ! Kan ?
 Shaklee Di Muar

Memang benar, ESP adalah produk Non-GMO  yang dipantau penghasilannya sejak sebelum penanamannya sehingga proses pengeluarannya melalui IPP (Identity Preservation Program) supaya ia benar-benar Non-GMO. Salah satu ciri untuk memastikan ia benar-benar Non-GMO adalah proses matang soya itu sendiri, contohnya jika ia memerlukan 9 bulan untuk matang, maka sembilan bulan jualah masa di ambil untuk matang. Bukan sekadar ditulis di label Non-GMO ye !

Apa istimewanya ESP yang Non-GMO ni ? Kita cerita dari segi "kesedapan"nya. Kalau kita beli tembikai, kadang-kadang bijinya putih, kadang-kadang bijinya hitam kan ? Perasan tak, tembikai yang berbiji hitam lebih sedap, manis dan terasa rangup berbanding yang berbiji putih ? Senang cerita tembikai yang berbiji putih telah diubah genetiknya supaya cepat matang berbanding tembikai berbiji hitam. Nampak tak beza "kesedapan"nya ?

Shaklee Di muar

Bulan ni bulan ESP, ramai ibu menyusu yang bertepuk tangan, walau saya dah tak menyusukan tapi saya pun bertepuk tangan juga, sebab saya dan Aiman penggemar ESP !
Istimewanya bulan ni, beli 6 ESP percuma 1 ESP dan dapat keahlian percuma tau ! Jika anda memang pengamal ESP, ambillah peluang bulan ini untuk beli dengan tawaran best dan jadi ahli.
Hubungi saya di talian 012-6816979


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...