Thursday, September 18, 2014

Kisah Bulanan Perempuan

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Agak silu nak cerita. Tapi antara sedar dan dan sedar ramai perempuan yang mengalaminya samaada sudah atau belum berkahwin. Faktor utamanya adalah ketidakstabilan hormon dalam badan. Ada yang tak kisah. Ada yang kisah tapi tak buat apa-apa !

Shaklee Di Muar
Itu adalah testimoni terbaru yang saya dapat semalam.

Mengapa kita perlukan GLA untuk seimbangkan hormon ?
Sebab badan kita memang menghasilkan dan memerlukan GLA atau nama saintifiknya adalah Asid Lonoleik Gama. Badan kita membina GLA nya sendiri dengan menukarkan asid linoleik yang didapati secara semulajadi dalam minyak sayuran tetapi faktor-faktor seperti tekanan, penuaan, penyakit dan pengambilan alkohol boleh mengganggu proses penukaran tersebut.

Sebab itu kita memerlukan sumber tambahan (suplemen) untuk dapatkan GLA. GLA disyorkan bagi memastikan badan mempunyai bekalan binaan yang mencukupi untuk PROSTAGLANDIN. Apa itu PROSTAGLANDIN ? Ia adalah bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawal atur proses-proses badan yang normal

Istimewanya, Shaklee punya sumber GLA dihasilkan dari minyak Borage yang lebih pekat dan punya nilai yang sangat tinggi dalam bidang kosmetik. Jadi, harganya memang setanding dengan kualitinya. Apatah lagi dengan ujian klinikal yang dijalankan bagi memastikan ia selamat diambil dan di amalkan !


Jadi bila hormon dah stabil, Insyallah ia dapat bantu mengawal dan mengatur kitaran haid, meningkatkan kesuburan bagi yang sudah berkahwin, melegakan PMS. Dari situ juga ia dapat kawal jerawat yang tumbuh ketika PMS dan buat kulit sihat dan berseri-seri. 

Anda pedulikan dengan kisah bulanan kita ?!


Hubungi saya untuk pembelian di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...