Wednesday, September 24, 2014

Kerja Berdiri Terlalu Lama

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Berdiri terlalu lama buat betis terasa sakit ? Saya terima satu testimoni dari customer seorang sales girl yang memerlukannya bekerja berdiri lama dan memakai kasut tumit tinggi. Beliau mengatakan betis terasa sakit dan kesakitan lebih dirasakan menjelang malam.

Shaklee Di Muar

Lalu, beliau cuba ambil 4 biji Vitamin B iaitu 2 biji pagi dan 2 biji malam sebelum tidur. Lalu ia memang berkesan untuk melawan kesakitan itu. Dah macam 'pain killer' pulak Vitamin B ni ye !

Fungsi vitamin B ni ada banyak, paling utama adalah menukarkan makanan kepada tenaga dengan menukarkan lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga sekaligus mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan.

Namun, ramai tak tahu yang Vitamin B ini membantu memastikan kesihatan fungsi saraf berada dalam tahap optima. Sebab tu customer ni jadikan Vitamin B sebagai 'penawar' menahan kesakitan betis akibat bekerja berdiri dalam tempoh yang lama. (Oh! Ye, sedikit ingatan, jika ambil Vitamin B sebelum tidur, pastikan selepas ambil anda segera ke tempat tidur. Jika tidak bimbang anda tak boleh tidur terus tau !)

Istimewanyaa Vitamin B Complex Shaklee ia mengandungi 8 Vitamin B seimbang yang diperlukan oleh tubuh badan termasuk biotin pada harga yang RM53.75 untuk 120biji.

Ok ke ambil banyak Vitamin B dalam sehari ? Pada saya ok saje, sebab juga biasa ambil Vitamin B lebih dari sebiji sehari. Jadi, penting ambil lebih air masak kerana Vitamin B ni merangsang metabolisme dan menyebabkan tubuh kita mengeluarkan haba sebab tu kita rasa 'panas' bila ambil Vitamin B.

Nanti saya kongsi lagi keistimewaan vitamin B ni.

Nak cuba tak ?

Hubungi saya di talian 012-6816979 ye!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...