Saturday, September 27, 2014

Falling In Love !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saya suka menelusuri blog dan wall tulisan Master-Master hebat Shaklee.Llalu saya titip kat sini sebagai ingatan untuk diri sendiri dan mereka yang sama-sama nak berjaya dalam Shaklee. Sebab blog ini juga adalah nota peribadi saya !

Satu yang menarik dan semua Master Shaklee mengakui adalah di sebabkan oleh CINTA. Maksud cinta ini adalah cinta dengan produk Shaklee bukan cerita tentang duit semata-mata, sebab bisness Shaklee di gerakkan oleh produk. Pesannya jika hanya pada duit, ia takkan tahan lama !




Siapa tak bangga bercerita tentang apa yang kita cinta. Sanggup bersusah-susah demi cinta tahap kemaruk ! Setiap hari sentiasa berfikir, produk man asatu yang nak di ceritakan kat laman sosial. 

Sanggup attend ke kelas Shaklee untuk menadah ilmu bicara tentang produk Shaklee. Hanya produk Shaklee yang dibicarakan. Bukan cerita pasal produk orang lain dalam kelas Shaklee ! Tiada !

Jadi, bagi sesiapa yang nak berniaga Shaklee, pastikan kita perlu tingkatkan ilmu dengan membaca dan attend kelas.

Lagi satu, yang ramai orang LUPA, jika dah bisness digerakkan oleh produk, maka sebelum menjual seharusnya kita mencuba, menjadi mengamal vitamin Shaklee sebelum menjualnya. Supaya kita kenal, betul-betul jatuh cinta dengan produk tu. Jadi senang untuk kita bercerita dengan jujur ! Bukan bercerita bagai nak rak, tapi diri sendiri tak pernah cuba !

Ok, nanti-nanti kita sambung lagi, tapi yang ni pada saya paling penting bagi yang menceburi bisness Shaklee !

Adakah anda mahu jadikan Shaklee sebagai sumber pendapatan anda ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979

Wednesday, September 24, 2014

Kerja Berdiri Terlalu Lama

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Berdiri terlalu lama buat betis terasa sakit ? Saya terima satu testimoni dari customer seorang sales girl yang memerlukannya bekerja berdiri lama dan memakai kasut tumit tinggi. Beliau mengatakan betis terasa sakit dan kesakitan lebih dirasakan menjelang malam.

Shaklee Di Muar

Lalu, beliau cuba ambil 4 biji Vitamin B iaitu 2 biji pagi dan 2 biji malam sebelum tidur. Lalu ia memang berkesan untuk melawan kesakitan itu. Dah macam 'pain killer' pulak Vitamin B ni ye !

Fungsi vitamin B ni ada banyak, paling utama adalah menukarkan makanan kepada tenaga dengan menukarkan lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga sekaligus mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan.

Namun, ramai tak tahu yang Vitamin B ini membantu memastikan kesihatan fungsi saraf berada dalam tahap optima. Sebab tu customer ni jadikan Vitamin B sebagai 'penawar' menahan kesakitan betis akibat bekerja berdiri dalam tempoh yang lama. (Oh! Ye, sedikit ingatan, jika ambil Vitamin B sebelum tidur, pastikan selepas ambil anda segera ke tempat tidur. Jika tidak bimbang anda tak boleh tidur terus tau !)

Istimewanyaa Vitamin B Complex Shaklee ia mengandungi 8 Vitamin B seimbang yang diperlukan oleh tubuh badan termasuk biotin pada harga yang RM53.75 untuk 120biji.

Ok ke ambil banyak Vitamin B dalam sehari ? Pada saya ok saje, sebab juga biasa ambil Vitamin B lebih dari sebiji sehari. Jadi, penting ambil lebih air masak kerana Vitamin B ni merangsang metabolisme dan menyebabkan tubuh kita mengeluarkan haba sebab tu kita rasa 'panas' bila ambil Vitamin B.

Nanti saya kongsi lagi keistimewaan vitamin B ni.

Nak cuba tak ?

Hubungi saya di talian 012-6816979 ye!

Tuesday, September 23, 2014

Ready Stock !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Ready Stock untuk anda yang nak dapatkan Vitamin di bawah ini. Jadi jika anda tinggal disekitar Muar boleh dapatkan dari saya.

ESP
Meal Shakes
Performance Drink
Vitamin B
Vitamin C
Vitamin E
GLA Complex
Osteomatrix
Lecithin
Alfalfa
Herbalax

Saya untuk di hubungi di talian 012-6816979

Monday, September 22, 2014

Dulu Dan Sekarang !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Sekadar perkongsian pengalaman nak order barang Shaklee dulu dan sekarang. Menarik bila di kenang-kenang. He3!

Dulu, masa mula-mula join memang minta upline order kan. Bankin duit dalam akaun beliau dan beliau orderkan. Lepas tu try order sendiri, caranya dengan hantar email atau fax beserta sejumlah bayaran kepada Shaklee Malaysia. Nak tranfer UV pun guna email atau fax.


Sekarang dengan adanya sistem baru, boleh aje order biar pun ketika cuti umum.

Shaklee Di Muar


Sekarang juga ada cara mudah, dengan hanya telefon. Mana tau bila nak makan vitamin dah habis, dial saje nombor 03-56223188 pilih nombor untuk order vitamin yang dah habis tu. Panggilan ini akan dijawab oleh sales representative, sebut ID, alamat mana nak hantar, dan payment boleh gunakan debit atau kad kredit. Insyallah esok atau lusa sampailah ia !


Mudah sangat. jadi, kalau anda belum jadi ahli, jomlah join ahli. Banyak benefit. Nak order senang, guna telefon aje pun boleh !

Saya untuk dihubungi di talian 012-6816979 ye !

Saturday, September 20, 2014

Seronoknya Berkongsi ?!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Sedar tak sedar dah hampir 5 tahun blog ini di tulis. Suatu tika dulu bila eja nama sendiri di Encik Google keluar nama (ranking first tau !) dalam satu temuduga jawatan yang ada kait mengait dengan lapangan terbang. Padahal dah lama sangat, tak silap lepas tamat pengajian. Tapi sekarang, bila taip nama sendiri akan jumpa blog ini atau atau blog peribadi, tak pun dalam blog kawan-kawan blog artis.

shaklee di muar


Blog tentang perkongsian suplemen yang kita ambil, dari penghidap migrain tegar, senang selsema dan demam, muka 'kaya raya' dengan jerawat. Sekarang semua tu berada pada tahap minima. ada juga jerawat tapi tak selalu ! Kena juga migrain, tapi tak sekerap dulu dan sekarang cepat lega migrain tu ! Selsema/demam -jarang-jarang! Seronoklah, sebab boleh jalani hidup dengan tenang-tenang aje !

Perkongsian ini kalau dapat bantu orang untuk hidup lebih sihat, gembira dan dapat melakukan ibadah dengan selesa, cukup menggembirakan.

Bak kata bonda Shaklee saya,


Anda nak cuba suplemen Shaklee ?

Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Friday, September 19, 2014

Sesuai Juga Untuk Orang Dewasa !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Bila sebut Meal Shakes, ramai yang terbayang 'suplemen untuk budak-budak'. Orang dewasa tak boleh !


Sebenarnya, Meal Shakes ni suplemen 'satu keluarga'. Bapa, ibu dan anak-anak boleh share ! Memang sesuai terutama bagi anda yang baru mengenal dan nak mencuba suplemen. Apa kandungan Meal Shakes ni ? Ia mengandungi:-
  1. Mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat
  2. Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa)
  3. Membantu tumbesaran(bagi kanak-kanak) sebab mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium dan mengekalkan kesihatan pada tahap optima bagi orang dewasa.
  4. Mengandungi anti-oksida iaitu vitamin A, C, E, zink dan selenium
  5. Mengandungi vitamin B yang lengkap, termasuk zat besi dan copper untuk membina sel darah merah
  6. Kaya dengan serat larut untuk membantu sistem penghadaman supaya lawas.
  7. Rasanya yang lazat tanpa mengandungi pewarna dan gula tiruan
 

Cara paling mudah nak sediakan untuk seisi keluarga cara saya dengan menggabungkan Meal Shakes, ESP dan Performance Drink dalam satu jag. Terpulang nak buat sejuk atau suam, tapi saya pilih sejuk. Malah, sedap juga Meal Shakes dibancuh dengan minuman coklat.

Sempena bulan promosi Meal Shakes, inilah masa untuk anda dapatkan Meal Shakes pada harga menarik sebab beli 3 percuma 1 kan ?

 

Anda nak cuba untuk keluarga anda ?

Hubungi saya di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my





Thursday, September 18, 2014

Kisah Bulanan Perempuan

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Agak silu nak cerita. Tapi antara sedar dan dan sedar ramai perempuan yang mengalaminya samaada sudah atau belum berkahwin. Faktor utamanya adalah ketidakstabilan hormon dalam badan. Ada yang tak kisah. Ada yang kisah tapi tak buat apa-apa !

Shaklee Di Muar
Itu adalah testimoni terbaru yang saya dapat semalam.

Mengapa kita perlukan GLA untuk seimbangkan hormon ?
Sebab badan kita memang menghasilkan dan memerlukan GLA atau nama saintifiknya adalah Asid Lonoleik Gama. Badan kita membina GLA nya sendiri dengan menukarkan asid linoleik yang didapati secara semulajadi dalam minyak sayuran tetapi faktor-faktor seperti tekanan, penuaan, penyakit dan pengambilan alkohol boleh mengganggu proses penukaran tersebut.

Sebab itu kita memerlukan sumber tambahan (suplemen) untuk dapatkan GLA. GLA disyorkan bagi memastikan badan mempunyai bekalan binaan yang mencukupi untuk PROSTAGLANDIN. Apa itu PROSTAGLANDIN ? Ia adalah bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawal atur proses-proses badan yang normal

Istimewanya, Shaklee punya sumber GLA dihasilkan dari minyak Borage yang lebih pekat dan punya nilai yang sangat tinggi dalam bidang kosmetik. Jadi, harganya memang setanding dengan kualitinya. Apatah lagi dengan ujian klinikal yang dijalankan bagi memastikan ia selamat diambil dan di amalkan !


Jadi bila hormon dah stabil, Insyallah ia dapat bantu mengawal dan mengatur kitaran haid, meningkatkan kesuburan bagi yang sudah berkahwin, melegakan PMS. Dari situ juga ia dapat kawal jerawat yang tumbuh ketika PMS dan buat kulit sihat dan berseri-seri. 

Anda pedulikan dengan kisah bulanan kita ?!


Hubungi saya untuk pembelian di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Tuesday, September 16, 2014

Shaklee Effect Di Mata Anak-Anak Shaklee

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Masa kat Shaklee Effect 3R Central tu ada cerita menarik tentang anak-anak Shaklee. Maklumlah boleh kata hampir semua yang hadir bawa anak, tak kiralah ada yang masih baby dan ada yang dah besar. 

Kalau event lain mungkin diiringi irama muzik insrumental, tapi kelas-kelas Shaklee baik yang Shaklee Malaysia anjurkan atau leader buat memang meriah dengan 'muzik insrumental' suara anak-anak. Malah memang ada antara ruang untuk budak-budak berguling-guling. Ada yang main tablet, makan, malah buat acara gimnastik. Layankan ajelah ! Maklumlah ini bisness family kan ?


Oh ! Ye balik pada cerita asal tentang anak-anak Shaklee ni, mereka pun ada Shaklee Effect cuma mereka tak mampu nak terjemahkan dengan perkataan, tetapi terjemahkan pada perbuatan. Contohnya ketika canister Meal Shakes dibuka untuk minum petang, ada anak-anak Shaklee yang terlompat-lompat kesukaan. Rasanya kalau bukan anak Shaklee ada dia hairan ? Malah kalau bukan anak-anak Shaklee tengok, mungkin dia akan cakap "Dah kenapa dia ni ?". Malah anak saya pun boleh tahan gediknya bila tengok deretan ESP, Performance Drink dan Meal Shakes yang telah dibuka, dia pun sibuk nak bancuh sama !

Lagi satu, bila ada 100 testimoni yang betul-betul di depan mata tentang Shaklee Effect yang buat mereka jatuh cinta, adalah budak tu (ni kes anak sendiri) yang terlompat-lompat gedik ketawa bila sebut nama vitamin tu sama yang dia makan. Apa dia ingat Omega Guard ni dia seorang ke yang makan macam kacang ? Atau dia hairan Omega Guard ni bukan untuk budak-budak aje ke ? Barangkali dia tak tahu yang Omega Guard ni sesuai dari kanak-kanak sampai dewasa.


Kadang-kadang anak-anak kecil punya Shaklee Effect lagi real, dahsyat walau tak diterjemah melalui perkataan.

Bulan ni bulan kesukaan anak-anak dan ibu-ibu sebab ada promosi berganda yang jarang berlaku.


Biar anak-anak kita terlompat-lompat gedik. Kita tak payahlah lompat-lompat. Cool aje sudah !

Saya untuk dihubungi di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Monday, September 15, 2014

Shaklee Effect Tour 3R Central : Tak Kenal maka Tak Cinta !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Pernah tak kita minat kat seseorang artis, sanggup tengok movie dia, datang dari jauh just nak jumpa artis semata-mata dia tulis kat twitter "I'm here sekian-sekian" kan ? Sanggup beb cari kat youtube nak tengok lakonan-lakonan lama dia. (Tuding diri sendiri dulu!)

Sebab minatlah ia membawa saya ke Shaklee Effect 3R. Sebelum ni Shaklee Effect 3R telah berlangsung di 3 buah negeri  iaitu di Kota Kinabalu 30 Ogos 2014, Johor Bahru pada 12 September 2014 dan terakhir di Kuala Lumpur.

Dan saya memilih pergi ke Kuala Lumpur !




Bukan setakat ibu bapa yang join tapi, meriah dengan kanak-kanak Shaklee, tengok gambar di bawah, banyakkan stroler ?







Kat sini juga saya bertemu dengan rakan maya. Pertama kali bertemu di alam realiti ! Kami bukan sebaya, tapi nampak macam sebayakan ? Itulah rahsia Shaklee Effect kami !


Tengok kat bawah ni, ramaikan ? Masa kami turun beramai-ramai, semua pengunjung hotel 'terpesona' melihat 'kegedikan' kami. Terpinga-pinga mereka melihat, rombongan apakah ini ? Inilah rombongan 3R kami ! Yey!!

Muka saya tak nampak. tapi tak kisah Aiman saya ada kat row depan tu. Dia pulak yang over !


Dapat sesuatu yang baru, tapi tak semua boleh di kongsi. Orang kata makan sorang-sorang, ye memang saya makan sorang-sorang. Memang kedekut pun. Sesuailah dengan 3R tu !
 
Re Energize
Re Ignite
Re Organize



Jom ! Kawan-kawan yang sama-sama join Shaklee Effect 3R kita  kongsikan shaklee effect bagaimana kita bermula dan jatuh cinta !


Saya untuk dihubungi di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Thursday, September 11, 2014

Shaklee Cares For Our Children

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Anda biasa kan tentang sumbangan berdasarkan jualan ?
Anda nak jadi penyumbang tak, melalui pembelian Meal Shakes ketika bulan sale ni, sebab 10% akan di sumbangkan kepada 2000 keluarga termiskin. 

Selain sumbangan dalam bentuk kewangan juga anak-anak miskin ini akan disumbangkan Meal Shakes setiap bulan selama setahun. Jadi, bolehlah mereka merasa keeankan, khasiat Meal Shakes macam kita selalu berikan pada anak-anak kita.
 
Mudah-mudahan sumbangan anda buat mereka tersenyum !


"Dan belanjakanlah (harta bendamu) di jalan Allah, dan janganlah kamu menjatuhkan dirimu sendiri ke dalam kebinasaan, dan berbuat baiklah, kerana sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berbuat baik." Surah Al Baqarah : Ayat 195

Saya untuk dihubungi di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
 

Wednesday, September 10, 2014

Mengenal Fibroids dan Cyst

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

 Statement dari Shaklee


Monday, September 8, 2014

3 Untuk Anak - Anak

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Ibu sebakul suplemen, bapa sebakul suplemen. Makan depan anak. anak ternganga. Terdetik dalam hati anak, "Untuknya tak ada ke ?"

Shaklee di Muar


So, kat bawah ni suplemen untuk anak.

Meal Shakes
Omega Guard
Vitamin C Chewable

Supaya satu keluarga mendapat kesihatan optima.

Oh! Ye, ketiga-tiga di atas ready stok. 

Bagaimana nak dapatkan ? Hubungi saya di noorazrinnapalil@yahoo.com.my atau di talian 012-6816979

Saturday, September 6, 2014

Apa Yang Saya Suka Dengan SCP Ni !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Kerap kali saya di tegur bila berbedak sebab mesti 'fail' kat bahagian hidung. Nampak tak sekata. 'Cair mekap' di situ !

Memang banyak petua yang boleh saya dapat dari segi teknik pemakaian bedak dan nak kurangkan masalah itu bila kita tanya En Google. Tapi saya selalu nak mudah dan cepat, apatah lagi bila kita sibuk memang taklah nak cuba petua-petua tu. Lagipun saya bukan kaki mekap yang ada banyak jenis fondation/bedak nak tepek berlapis-lapis kat muka kan.Nak pakai pun nipis aje !



Lalu ketika mula-mula ambil Shaklee Collagen Powder (SCP) dengan niat nak kongsi dengan mereka yang sampai ke blog ini, seawal 3 hari 'eksperimen', sesuatu yang saya perasan tiada lagi 'cair mekap' di bahagian hidung bila saya berbedak. Best betul ! 

Shaklee Di Muar
SCP dengan Performance Drink

Bila saya meneruskan pencarian hasil ujian klinikal terhadap SCP ni, memang betul apa yang saya alami 'kena' dengan ujian mereka.

* Meningkatkan pengekalan mekap (jika bermekap) sehingga 60%

Kalau ikutkan ujian klinikal ni berdasarkan keputusan pengamalan selama 8 minggu secara konsisten. Tapi bagi sesetengah orang kesan mungkin lebih awal, barangkali pengambilan suplemen-suplemen lain akan mempercepatkan 'keputusan' itu.

Anda ada kes 'cair' bermekap ? Nak cuba ?

Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Friday, September 5, 2014

Kuda Terbang Bercahaya

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Petang semalam Aiman balik dengan set kertas warna warni. Ingatkan homework. Pelik betul homework dia. Bila baca arahan kat luar plastik tu... Oooo kena buat kuda. 

Kami berdua ralit menghadap kertas warna-warni, mencantumkan mengikut nombor dan setengah jam kemudian siap. Kemudian lekatkan kat dinding.

Oleh sebab kuda tu ada lampu, so padamkan lampu kalimatang dan...


Lampu ia dari LED berwarna warni, kejap merah, hijau dan kuning.

Best jugak mainan ni. Iyelah masa budak-budak dulu tak jumpa. Tapi memang kena sabarlah. Nak bentuk dan cantumkan.

Ok, salam Jumaat !

Hubungi saya untuk order Shaklee di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Wednesday, September 3, 2014

Ujian Klinikal Shaklee Collagen Powder

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Sempena 'Bulan Collagen dan Meal Shakes' ni, saya nak share tentang ujian klinikal yang dilakukan ke atas Shaklee Collagen Powder (SCP) ni supaya ia selamat dan berkesan kepada pengamalnya.

Ujian klinikal adalah melibatkan penggunaannya secara konsisten selama 8 minggu

  • Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  • Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
  • Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
  • Meningkatkan pengekalan mekap (jika bermekap) sehingga 60%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan dan elastisiti sehingga 55%
  • Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
  • Meningkatkan keserian, tona dan warna kulit sehingga 50%
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%
Anda naak cuba ?

Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Tuesday, September 2, 2014

Offer September 2014

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Selama saya join Shaklee, ini kali pertama offer macam ni. Kira macam offer untuk ibu dan anaklah kiranya !

Pertama :-
Shaklee Collagen Powder Beli 6 percuma 1

Kedua :-
Meal Shakes Beli 3 percuma 1

Nanti kita cerita lagi !



 

Monday, September 1, 2014

Sudirman - Warisan



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...