Thursday, August 28, 2014

Omega Guard Demi Sepasang Mata

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Biasakan kita dengar OMEGA GUARD sangat bagus untuk otak kita.



Tahu tak, Omega Guard juga sebenarnya bagus untuk mata kita.

Pertama sekali saya nak share, pernah alami bintik-bintik putih di keliling mata ? Tahu tak itu ada 2 tanda, pertama sebab krim mata anda tak sesuai kebiasaannya krim tu berminyak dan kulit anda juga berminyak. Kedua satu tanda awal meningkatnya kolestrol jahat dalam badan anda. Jadi, kena ambil pedulilah !

Shaklee di muar

Bagaimana nak hilangkannya ? Nak kopek-kopek ke dengan jari ? Sakit woooo. Cara saya, tengok krim mata tu, relevan lagikah ? Jika tidak, ganti yang lebih sesuai dengan kulit. 
Lepas tu, amalkan 3 biji Omega Guard sehari pada waktu pagi serta beberapa suplemen sokongan. Cuba untuk 2 minggu, Insyallah ia akan berkurangan sedikit demi sedikit asalkan konsisten pengambilannya.

Lagi satu yang saya suka dengan Omega Guard ni adalah ia kurangkan masalah mata kering. Pernah alami ? Terasa kering mata bila kita berada dalam bilik penghawa dingin terlalu lama, membaca terlalu lama atau pakai kanta tekap terlalu lama. Saya juga mengalaminya. Lalu saya ambil Omega Guard, selepas 2 hingga 3 hari tiada lagi rasa mata kering.

Sebagai persediaan untuk mata pada masa depan, (ayat... dah macam novel) Aha ! Saya ada terbaca mengenai satu mengatakan, pengamalan minyak ikan adalah sangat bagus untuk mencegah pengumpulan toksin di retina yang boleh menyebabkan rabun seiring dengan pertambahan usia. So, anda macam saya, berkaca mata, mudah-mudahan dengan mengamalkan Omega guard ini taklah makin tebal 'power' cermin mata kita bila berusia nanti.

Anda ada masalah yang sama macam yang pernah saya alami di atas ? Mengapa tak cuba Omega Guard ? Apa salahnya singkirkan sedikit duit untuk perbelanjaan kesihatan pada masa kini dan masa depan.

Nak dapatkan atau ada sebarang pertanyaan ? 

Hubungi saya di di 012-6816979 atau email saya di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Tuesday, August 26, 2014

NutriWhite Penyeri Wajah

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Selain ambil suplemen, boleh juga dapatkan rangkaian penjagaan kulit dari luaran.







Nak cuba ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Monday, August 25, 2014

Istimewanya Dia Di Mata Saya !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

4 tahun berkenalan dengannya bukan sesuatu yang mudah untuk terus setia dengannya kalau tak sebab keberkesanannya.

 
Emm... Saya bercakap mengenai Osteomatrix.


Pernah tak sakit tumit bila bangun dari tidur ? 
Rasanya ramai antara kita yang berstatus emak-emak ni mengalaminya, termasuk saya. Maklumlah kalsium dah banyak 'beri' kat anak, diri sendiri tak suka minum susu. Tambah lagi jadi emak-emak ni dari buka mata sampai dah pejam mata ada aje kerja yang nak dibuat. Apa lagi kita ni suka pakai kasut tumit. Memang 'pakej terbaik' untuk dapat sakit tumit. Saya ambil masa 3 bulan ambil osteomatrix, 4 biji sehari secara konsisten baru betul-betul baik.

Shaklee di Muar

Lagi satu buat saya setia dengan Osteomatrix ini membantu dapatkan tidur berkualiti yang nyenyak walau cuma 2, 3 jam sehari. Sebab salah satu fungsinya adalah untuk menenangkan saraf dan menggalakkan tidur yang selesa dan dapat bangun dengan 'best' tanpa rasa sengal-sengal dan sakit belakang.


Sebab ia baik untuk saraf, so ia bagus untuk fungsinya membantu menghilangkan 'kesan' kesakitan akibat migrain. Walaupun migrain ni hampir jadi sejarah buat saya, tapi pengalaman kena migrain tetap segar dalam ingatan. Mana taknya lepas kena migrain mesti bahu terasa sengal-sengal kan ? Jadi, dengan konsisten ambil Osteomatrix cepat pulih kesan-kesan tu. Lagi satu, ada kajian ke atas Magnesium dalam Ostematrix dikatakan dapat membantu mengurangkan frekuensi kesakitan migrain, jadi bila kena migrain Insyaalah tak terlalu teruk sehingga perlu hantuk kepala kat dinding !

Ada lagi tak bestnya Osteomatrix ni ? Ok, best tentang urusan toilet saya ! Sebab kandungan magnesiumnya bagus untuk penghadaman dan memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus. Ia bertindak umpama sabun yang tidak diserap langsung oleh usus dan keluar melalui air besar. Jadi, bagi ibu yang dalam kategori tak sesuai ambil Herbalax, ambil Osteomatrix ana mesti puas hati !

Anda nak dapatkan kelebihan Osteomatrix ? Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

#shakleeeffecttoog bersama blog www.anakkuwiraku.com


Friday, August 22, 2014

Malaysia Berkabung - Bersatu Dalam Kesedihan


Hari ini di istiharkan sebagai Hari Berkabung sebagai penghormatan buat mangsa MH17.

“balik kampung” anda yang amat jauh perjalanannya sebelum tiba ke destinasi. 

Bermula dengan “terkandas” di Donetsk, Ukraine.

Seluruh dunia terkejut. 
Seluruh dunia mengutuk.
Angkara siapa perjalanan anda terkandas.


Lalu perjalanan anda diteruskan kembali dengan menaiki keretapi  ke Kharkiv sebelum diterbangkan kembali ke Belanda.

Setibanya anda di Belanda, sambutan penuh hormat oleh pihak Belanda. Di sanalah anda menjalani proses identifikasi. Setelah sebulan anda menanti untuk pulang kepangkuan, akhirnya hari ini baru impian anda tercapai.

Selamat kembali ke tanah air

Selamat pulang ke pangkuan keluarga

Walaupun anda sudah kaku tidak bernyawa lagi


Kami semua bertafakur untuk anda MH17


Tuesday, August 19, 2014

Macamana Nak Konsisten Ambil Vitamin Ni ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Hari ini ambil, esok tak, lusa lupa, bulan depan baru ambil balik - Agak-agak berkesan tak ?
 
Jadi, kalau nak ambil suplemen, apa jua jenama, paling penting kena fokus apa yang kita nak dari pengambilan vitamin tu. Samada nak kurangkan berat badan, nak kulit bersih, badan sihat dan lain-lain. Sebab ramai antara kita ambil vitamin sebab ikut kawan-kawan, tak tau untuk apa.

Kedua, kenalah ambil dengan ilmu. Sebab tak semua suplemen boleh di ambil untuk semua orang, terutama ibu hamil dan menyusukan bayi. Malah sesetengah mereka yang menghidap penyakit tertentu  tak sesuai ambil  sesetengah suplemen. Macamana nak 'korek' ilmu ? Tanyalah pengedar, sebab kalau tak tanya, dia tak tahu apa kemusykilan anda. Sebab kita aje yang tahu tentang badan kita.

Ok, jumpa lagi !

Saya untuk dihubungi di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my



Friday, August 15, 2014

Musim Rumah Terbuka ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Suplemen yang bagus untuk membantu mengawal berat badan dan kurangkan ketidakselesaan perut pada musim rumah terbuka adalah :-

Lecitin - bantu untuk bakar lemak
Alfalfa - bantu angkut keluar lemak
Garlic  - Buang angin [ kurangkan senak perut bila kenyang] dan bantu cairkan 

             darah.
Herb Lax - bantu bersihkan usus.


Namun amat bagus jika amalkan jua tip ini :-
* Bersederhana dalam pengambilan makanan
* Kurangkan ambil makanan dan minuman manis

Salam Jumaat !

Hubungi saya untuk pembelian di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my


Thursday, August 14, 2014

Antara Vitamin E dengan GLA ? Mana Lebih Bagus Untuk Kulit ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saya bercerita sebagai pengguna, bukan penjual or pengedar.

Shaklee di muar azrinna-kiosk

Pertama sekali, kedua-duanya adalah agen antioksida yang baik untuk kesihatan kita, untuk mengurangkan risiko kita menghidap penyakit tertentu seperti jantung dan kanser selain menjalani gaya hidup yang sihat. Yes! Ia lebih bersifat pencegahan sebab mencegah adalah lebih baik dari merawat.

Now, masuk bab kulit pula, jika anda menghadapi masalah jerawat yang serius, GLA Complex adalah lebih cepat berkesan sebab jerawat ini ada kaitan dengan hormon, so GLA Complex membantu menyeimbangkan hormon selain pengambilan suplemen lain seperti Vitamin C, B dan ESP. 

Namun istimewanya Vitamin E boleh disapu dikulit. Jika anda menghadapi sunburn saya sarankan anda jadikan Vitamin E sebagai masker atau campurkan ia dalam krim malam atau sapu aje Vitamin E dimuka sebelum tidur. Insyallah kesan 'panas' sunburn akan hilang. Kulit akan rasa lebih lembab.Dan jika ada jerawat, pecahkan dan sapu Vitamin E pada tempat jerawat.

Jika anda menghadapi masalah pori-pori yang terbuka luas, pendapat saya Vitamin E adalah terbaik. Namun perlu ambil secara konsisten selain sedikit kesabaran sebab ia mengambil masa untuk lihat kesannya. Tak cukup sekadar sebulan.

Dan, yang pasti kedua-duanya mengandungi Vitamin E yang berfungsi sebagai pelindung di lapisan bawah kulit bagi mengelak dari pancaran matahari yang akan merosakkan kulit.

Kedua-duanya punya kelebihan yang tersendiri. Sebagai pengguna kita kena tahu apa yang kita mahukan hasil dari pengambilan suplemen. Namun, tak salah nak ambil kedua-duanya sekali. Tapi perlu tahu cara pengambilan supaya ia memberi kesan yang baik pada kesihatan kita untuk jangkamasa panjang tanpa kesan sampingan.

Mahu tahu lebih lanjut ? hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Monday, August 11, 2014

Beza GLA Complex Dengan Everning Primerose Oil

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Ramai wanita gemar ambil Everning Primerose Oil (EPO) untuk kulit dan melegakan simstom PMS dan untuk dapatkan kulit yang sihat dan cantik, sebab dalam EPO mengandungi Gamma-linolenik Asid atau GLA berasal dari minyak sejenis bunga yang bernama Everning Primerose.


Shaklee di Muar azrinna-kiosk
Everning Primerose
GLA juga terdapat dalam minyak Borage yang digunakan dalam GLA Shaklee Complex.Cuma bezanya adalah GLA yang terdapat dalam GLA Shaklee Complex dari minyak borage adalah lebih pekat iaitu 18-25 peratus berbanding dalam EPO yang hanya 10 peratus. Sebab itu minyak borage punya nilai yang sangat tinggi dalam bidang kosmetik.

Shaklee di Muar azrinna-kiosk


Apa itu GLA ?
Nama saintifiknya adalah Asid Lonoleik Gama. Secara dasarnya, badan boleh membina GLA nya sendiri dengan menukarkan asid linoleik yang didapati secara semulajadi dalam minyak sayuran tetapi faktor-faktor seperti tekanan, penuaan, penyakit dan pengambilan alkohol boleh mengganggu proses penukaran tersebut.

Oleh sebab itu GLA disyorkan bagi memastikan badan mempunyai bekalan binaan yang mencukupi untuk PROSTAGLANDIN. Apa itu PROSTAGLANDIN ? Ia adalah bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawal atur proses-proses badan yang normal.

Walaupun secara umumnya ia GLA Complex sering dikaitkan dengan wanita, namun GLA Complex ini juga sesuai diambil oleh lelaki apatah lagi kerana tambahan minyak sunflower seed dan vitamin E.

Shaklee di Muar


Fungsinya untuk tubuh adalah seperti berikut :-

  1. Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  2. Membantu meningkatkan kesuburan - for those trying to conceive baby!
  3. Melegakan PMS (sindrom pra-haid) - abdominal pain, breast pain
  4. Membantu dalam menangani menopus
  5. Menguatkan kuku dan rambut
  6. Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  7. Membantu menangai ekzema
  8. Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  9. Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  10. Menguatkan imuniti tubuh
  11. Memperlahankan proses penuaan
  12. Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  13. Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  14. Mengawal kolesterol
  15. Untuk fungsi saraf
  16. Bagi mereka yang sedang dalam proses menguruskan berat badan,  GLA juga membantu membakar lemak semasa kita sedang berehat atau tidur.
Banyakkan manfaat GLA Complex pada kesihatan ? Nak cuba kehebatan GLA Complex ?

Hubungi saya untuk pembelian di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Friday, August 8, 2014

Tukar Setiap 80 Gelen !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Tak pelah, nanti-nanti tukar ! - perkataan selalu yang kita guna bila malas nak tukar penuras penapis air.

Nak tau tak, kalau tak rajin nak tukar filter  Shaklee atau di beri nama Get Clean® Water, air akan lambat sangat keluar dari penurasnya. Memang berjanggutlah nak tunggu, walau cuma nak tapis segelas air.

Istimewanya penuras ni tak perlu di basuh, tapi tukar terus pada setiap 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Shaklee Di Muar

So,senang, ia boleh dijadikan reminder supaya tukar bila sampai tempohnya.

Apa lagi keistimewaannya ?

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

KEISTIMEWAAN SHAKLEE
SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM:
Memelihara alam sekitar
Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

Nak cuba ? Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Thursday, August 7, 2014

Bulan Ni Bulan GLA Complex

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Yes ! Bulan ni promosi GLA Complex untuk ahli-ahlinya. Apa istimewanya GLA Complex ni ?


* mereka yang ada masalah PMS yang tak teratus
* mereka yang ada masalah kesuburan
* mereka yang ada masalah Diabetis
* mereka yang ada masalah dengan kolestrol
* mereka yang mudah demam
* mereka yang ada masalah jerawat
* mereka yang ada masalah jeragat
* mereka yang melalui menapouse
* mereka yang nak sihat 

Anda dalam golongan mana ? Paling penting tentulah nak sihat.

Nak cuba ?

Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Wednesday, August 6, 2014

Sekat Jerawat Tumbuh ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Tiba-tiba anda dapati sebiji jerawat seperti mahu tumbuh ? Nak tenyeh dengan apa ye ? Mkalumlah bila ia dah subur kat kulit nak hilang lambat, belum lagi bekasnya yang kadang-kadang berbulan baru hilang.

So, apa kata ambil Vivix dan sapukan kat tempat jerawat yang kian subur tu ! Insyallah esok pagi ia tak jadi tumbuh macam terencat gitu, dan bekasnya tu memang minima untuk kelihatan. Pada saya memang cepat kesannya. Selain itu, telan juga suplemen untuk kulit. Plaing basic Vitamin B, C dan E.

Jadi, bagi mereka yang tidak boleh ambil Vivix atas sebab hamil dan menyusukan bayi, boleh jadikan masker kat kulit. So, tak payah cakap kempunan! kempunan!

Jumpa lagi !

Saya untuk dihubungi ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Saturday, August 2, 2014

Perlu tak kestabilan hormon dalam misi turunkan berat badan ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Percaya tak, untuk mengurangkan berat badan, selain bersenam, jaga pemakanan, perlu juga kita memastikan hormone dalam badan kita seimbang ? Tak percaya ? Saya kongsi petikan dari Kevin Zahri dalam laman sosialnya dibawah. Bagaimana pula nak tahu hormon kita seimbang ? Nanti kat lain entry saya kongsi ye!


Shaklee di Muar

Apa agaknya suplemen Shaklee yang membantu menstabilkan hormone ? Jawapannya adalah Shaklee GLA Complex. Sebab kandungan minyak Borage didalam GLA membantu mengendalikan hormon supaya seimbang.

Selain dari itu, GLA Complex juga membantu memberi ton pada kulit dan otot, sebab sesetengah orang akan mendapat rekahan dan menggeleber pada kulit apabila berjaya mendapat berat badan yang diingini. Jadi, ambil GLA Complex dan ESP untuk membantu menangani situasi ini.

Anda tergolong dalam mereka yang nak kurangkan berat badan ? Apakata masukkan ESP dan GLA Complex dalam amalan anda, Insyallah program kurangkan berat badan anda akan berhasil.

Saya untuk dihubungi ditalian 012-6816979 atau emaikan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...