Tuesday, July 1, 2014

Berazam Nak Berhenti Merokok ?


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Anda rasa selamat sebab tidak merokok ? Tapi dalam rumah anda ada ramai yang menghisap rokok. Tahu tak bahawa anda dikategorikan sebagai perokok pasif ? Iaitu mereka yang tidak merokok tapi tinggal dalam lingkungan perokok malah risiko anda lebih tinggi dari perokok itu sendiri.

shaklee di muar


Jika seorang seorang perokok dikatakan menghadapi risiko pengoksidaan dan radikal bebas yang bertrilion banyaknya dalam setiap sedutan bermakna perokok pasif menghadapi risiko lebih dari perokok sendiri.

Malah kajian menunjukkan sebatang rokok buat perokok tegar atau pasif kehilangan 25 hingga 30mg vitamin C dalam tubuh. Menurut kajian juga, jika perokok menghisap 20 batang rokok ia menyebabkan tiada atau hampir tiada vitamin C dalam tubuh si perokok.

Jadi antara vitamin yang perokok ini boleh ambil adalah vitamin C. Tapi adalah lebih baik juga jika mengurangkan risiko kehilangan vitamin C melalui pengurangan jumlah sedutan. Nak cuba berhenti merokok ? Apa kata jadikan Ramadhan sebagai satu latihan untuk melupakannya, SEMATkan azam 'ketat-ketat' dan cuba ambil VIVIX.


Bagaimana VIVIX berfungsi ? 
Ia bukan terapi pengganti nikotin, tapi membantu terapi membuang nikotin dari DNA. Bila dah buang nikotin yang menyebabkan ketagihan merokok, Insyallah keinginan merokok menjadi berkurangan dan terasa deria rasa terhadap rokok berlainan.


Nak cuba ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...