Saturday, July 5, 2014

Petua Hilangkan Rambut Beruban

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Kisah pada suatu hari, si suami meminta si isteri mencari-cari uban di kepalanya, dan sebagai balasannya si isteri pula minta si suami mencari-cari uban di kepalanya pula ! Masing-masing menemui helaian putih di kepala walaupun umur masih di legar 30an.

Lalu masing-masing berfikir sebab apa aku beruban awal, sedangkan genetik
menunjukkan ibu bapa umur 50an masih tak nampak uban di kepala !
 
Situasi hari ini tak sama dengan genetik orang tua kita, sebab faktor makanan, gaya hidup juga dikatakan kita tua lebih awal termasuk punca beruban awal.

Walaupun tiada rawatan spesifik untuk menghilangkan uban, tetapi boleh cuba petua ni, iaitu mengambil makanan yang berwarna gelap seperti bijan hitam, kacang soya hitam, beri biru, anggur, beras perang, kacang soya hitam dan cendawan hitam dapat membantu mengatasi masalah ini. Makanan tersebut dikatakan mempunyai nutrien untuk menghasilkan lebih banyak melaini iaitu sejenis pigmen hitam dalam kortex rambut. Tak salah cuba tau !

Lagi satu boleh cuba Vivix kerana ia dikatakan akan meninggalkan kesan sampingan kepada anda yang dah mula beruban. Sebab selain fungsi utama Vivix meremajakan sel anda 25 tahun kebelakang ia juga dihasilkan dari tumbuhan bewarna gelap.
 
 
Paling menarik Vivix juga mengandungi makanan yang berwarna gelap iaitu :-

Muscadine Grape

 
Elderberry

Purple Carrot
Seorang teman saya berusia awal 30an kehilangan uban di kepala setelah mengamalkan beberapa botol Vivix.

Nak cuba Vivix tak ? Apatah lagi bulan ni bulan Vivix. Nak lagi best jadilah ahli Shaklee.
 
Hubungi saya untuk mendapatkannya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...