Friday, June 6, 2014

Perempuan, Cermin, Bercantik-Cantik Pisah Tiada

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Perempuan memang tak boleh pisah dengan cermin. Paling tidak bila nak keluar akan tengok cermin kejap walau cuma nak pastikan tudung tak senget. Bila dah tengok cermin tu mesti tak lari dari tengok muka, jerawat, jeragat, liang roma membesar sebatu boleh nampak - kesan jerawat batu masa muda-muda dulu.

Lalu kepala ligat berfikir mencari solusi supaya senang hati tengok cermin. Apa kata cari solusi dengan suplemen. Kan, retis selalu cakap cantik dari dalam. Meh, saya kongsi apa yang kekdahnya cantik dari dalam dengan suplemen.
Vitamin B ini penting sebab mengandungi B5 yang berfungsi meningkatkan asid lemak pada kulit, merangsang eksfoliasi (pengelupasan kulit mati) dan membuatkan kulit kenyal. Malah, gabungan B5 dan B9 berfungsi mengatasi masalah jerawat dan iritasi atau alahan pada kulit. So, B memang for 'Beautiful lady'.
Lagi, saya suka dengan 'hasil kerja' Vitamin C dan Vitamin E sejak kenal Shaklee 5 tahun lepas. 'Hasil kerja' mereka memang superb ! Fungsi utama kedua-duanya adalah agen antioksida yang dikenali sebagai penyumpang kepada melewatkan proses penuaan. Tua tetap akan tua, tetapi pada hari ini banyak faktor yang buat kita tua sebelum waktunya ! 
Untuk kulit, Vitamin C berperanan mengaktifkan fibroblast iaitu sejenis sel yang menghasilkan kologen, jadi semakin bagus kologen yang dihasilkan dalam tubuh maka semakin anjal dan cerahlah warna kulit. Manakala Vitamin E membantu mencegah keradangan kulit yang sering mencetuskan jerawat.
Paling ideal, gabungan ini buat kulit tidak kusam, berseri, kulit terasa halus walau baru amal dalam beberapa hari. Dan jika di amalkan secara jangka masa panjang ia membantu merapatkan liang-liang roma yang terbuka akibat bekas jerawat atau penjagaan kulit yang tak sempurna.
Nak lagi best, ambil sekali ESP, sebab utama ia membantu penyerapan vitamin-vitamin di atas dengan baik. Dan jangan lupa ia amat-amat membantu mengatasi parut-parut lama.
Paling penting ia selamat di ambil untuk jangkamasa panjang, malah ia membantu memberi kesihatan optima pada tubuh badan. So, dapat cantik dan sihat. 2 in 1 !
Teruja nak cuba ?


Hubungi saya untuk maklumat lanjut di talian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...