Monday, June 30, 2014

Sisi Vitamin E Shaklee Yang Ramai Tak Tau !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Vitamin E adalah antara vitamin terawal yang saya ambil. Pada saya yang punya kulit berminyak, ia membantu mengurangkan kesan-kesan minyak dikulit wajah. Bagi yang tiba-tiba dikunjungi jerawat, gunting sedikit vitamin E dan sapu pada jerawat, vitamin yang lebih itu jangan dibuang atau simpan untuk esok dalam peti sejuk kerana ia akan mengurangkan kemujarabannya sebaliknya telan sahaja dengan segelas air.

Bagi yang mahu penambahbaikkan krim malam anda, boleh titiskan sedikit vitamin E pada secolek pelembab. Tepuk-tepuk supaya sebati sebelum sapu pada kulit. Pada mulanya ia kelihatan agak berminyak tapi setelah beberapa minit tiada lagi kesan berminyak. Dan bila kita cuci muka pada keesokan harinya memang tak rasa kulit berminyak malah rasa lebih lembut. Tapi pastikan kulit anda telah serasi dengan pelembab malam itu terlebih dahulu!
Jika ESP membantu mengurangkan parut pada kulit dari dalam, vitamin E juga sesuai di sapu pada parut yang masih baru pada permukaan kulit. Malah pengamalan vitamin E secara konsistan memabantu memudarkan dan menghilangkan kehitaman di celah-celah pelipat badan.

Vitamin E adalah salah satu antara vitamin yang bersifat antioksida, apatah lagi ia turut mengandungi selenium yang sinergi pada vitamin E selain membantu penyerapan vitamin E dengan lebih baik. Salah satu fungsi vitamin E untuk kisihatan adalah menghalang sebarang pertumbuhan abnormal sel dalam tubuh badan kita. Dengan Izin Allah ia mengurangkan risiko dari kita menghadapi masalah kesihatan yang berkaitan dengan pertumbuhan abnormal tersebut.


Mahu mencuba ? Hubungi saya di talian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...