Wednesday, June 11, 2014

Bagaimana Memilih Vitamin E yang Selamat ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Jika anda masuk ke farmasi kita lihat banyak jenis Vitamin E kan ? Tak tau nak pilih mana yang selamat di ambil untuk jangkamasa panjang dan harga yang berbaloi.
Shaklee Di Muar

Menurut penulis Dr Bruce Miller pastikan perkara-perkara berikut untuk memastikan Vitamin E yang anda ambil adalah selamat walaupun untuk jangkamasa panjang.

1) Pastikan vitamin E anda adalah semulajadi
Vitamin semulajadi akan menggunakan huruf "d" yang kecil menunjukan ia dari sumber semulajadi (d-alfa-tocoferol). Manakal huruf "I" atau "dl" yang kecil biasanya menunjukan sumber tiruan atau sumber kimia (l-alfa-tokoferol atau dl-alfa-tokoferol. Kacang soya merupakan sumber vitamin E terbaik

2)Ada tak perkataan 'mixed tocopherol" atau "mixed tocopherol concentrate" dalam label ?
Jika ada ia bermakna campuran baik antara alfa-tokoferol dengan lain-lain tokoferol yang wujud dalam alam semulajadi.

3)Ada tak vitamin E anda disertakan dengan selenium ?
Mengapa perlu ada selenium ? Sebab vitamin E dengan selenium adalah bersifat sinergistik iaitu ia sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti vitamin E. Selain itu vitamin E tanpa selenium akan menyebabkan toksik pada jangka masa panjang.

Shaklee di Muar
Pening nak faham, apalagi nak cari satu-satu kat rak farmasi ? Mudah aje, beli saja Vitamin E Shaklee, Insyallah selamat sebab ia melepasi piawai panduan yang Dr Bruce Miller beri kat atas tu.

Mahal tak Vitamin E Shaklee ni ? Harga jualan adalah RM149 untuk 120 biji. Tahan untuk 4 bulan jika anda makan seorang. Tapikan apa kata sesuatu yang baik kita kongsikan. Kongsilah dengan pasangan kita. Sebab kita bukan nak cantik dan sihat sorang-sorang. Tak ada maknanya kita cantik dan sihat sorang-sorang kalau pasangan kita sebaliknya.

Teruja nak beli ?
Hubungi saya di talian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my ye untuk pertanyaan dan pembelian.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...