Monday, June 30, 2014

Minuman Popular Sepanjang Ramadhan


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Performance Drink(PD) adalah minuman yang popular ketika Ramadhan. Tapi sebenarnya ia bukan minuman yang buat bila puasa tak rasa lapar dan dahaga. Jika begitu konsepnya maka larilah dari maksud asal puasa bukan ? Tetapi ia sekadar beri sedikit 'ketahanan' pada badan supaya bila kita berpuasa kurang rasa letih dan tidaklah mahu melepek atau tidur sahaja. Sebab berpuasa bukan bererti kita perlu berlemah-lemah.

Shaklee di muar

PD berperisa oren dan sangat sedap dan tidak mengandungi gas. Sangat sesuai untuk seisi keluarga.

Apa benda sebenarnya Performance Drink ni ?

1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

5. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.

6. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas, aktif bersukan, yang kerja duduk dalam pendingin hawa pun boleh, siapa kata duduk di tempat dingin tak 'kering'? Untuk budak-budak yang demam pun boleh.

Saya tertarik dengan clinically proven mengenai Performance Drink ini.
  • Minimizes fluid loss for enhanced hydration
  • Maintains blood-glucose levels to sustain intense energy output and to increase stamina
  • Increases endurance for better athletic performance
  • No artificial flavors, sweeteners or added preservatives.
Mahu dapatkan Performance Drink ? Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau email saya di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Sisi Vitamin E Shaklee Yang Ramai Tak Tau !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Vitamin E adalah antara vitamin terawal yang saya ambil. Pada saya yang punya kulit berminyak, ia membantu mengurangkan kesan-kesan minyak dikulit wajah. Bagi yang tiba-tiba dikunjungi jerawat, gunting sedikit vitamin E dan sapu pada jerawat, vitamin yang lebih itu jangan dibuang atau simpan untuk esok dalam peti sejuk kerana ia akan mengurangkan kemujarabannya sebaliknya telan sahaja dengan segelas air.

Bagi yang mahu penambahbaikkan krim malam anda, boleh titiskan sedikit vitamin E pada secolek pelembab. Tepuk-tepuk supaya sebati sebelum sapu pada kulit. Pada mulanya ia kelihatan agak berminyak tapi setelah beberapa minit tiada lagi kesan berminyak. Dan bila kita cuci muka pada keesokan harinya memang tak rasa kulit berminyak malah rasa lebih lembut. Tapi pastikan kulit anda telah serasi dengan pelembab malam itu terlebih dahulu!
Jika ESP membantu mengurangkan parut pada kulit dari dalam, vitamin E juga sesuai di sapu pada parut yang masih baru pada permukaan kulit. Malah pengamalan vitamin E secara konsistan memabantu memudarkan dan menghilangkan kehitaman di celah-celah pelipat badan.

Vitamin E adalah salah satu antara vitamin yang bersifat antioksida, apatah lagi ia turut mengandungi selenium yang sinergi pada vitamin E selain membantu penyerapan vitamin E dengan lebih baik. Salah satu fungsi vitamin E untuk kisihatan adalah menghalang sebarang pertumbuhan abnormal sel dalam tubuh badan kita. Dengan Izin Allah ia mengurangkan risiko dari kita menghadapi masalah kesihatan yang berkaitan dengan pertumbuhan abnormal tersebut.


Mahu mencuba ? Hubungi saya di talian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Friday, June 27, 2014

Lambaian Ramadhan


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Tinggal sehari lagi kita akan menyambut Ramadhan. Lalu sebahagian kita menyusun perancangan tentang kerja agar diri rasa selesa melalui Ramadhan. Bagi yang ada gastrik sudah pasti dah dapat solusi supaya dapat berpuasa (semestinya gabungan Osteomatrix + Vitamin B ATAU ESP + Meal Shakes).

Triple Gem adalah gabungan minuman yang popular sepanjang Ramadhan, sebab ia buat kita selesa, kurang keletihan. Namun ia bukan sesuatu yang membawa lari maksud berpuasa. Ia hanya  menjaga kestabilan tubuh untuk melaksanakan Rukun Islam Yang ketiga itu tanpa menjadikan puasa sebagai alasan untuk tidur sepanjang hari, duduk di depan tv atau memegang gajet sahaja. Sebab kalau kita lihat ketika zaman Rasullah dulu banyak peristiwa penting yang berlaku pada Bulan Ramadhan yang menuntut kekuatan fizikal dan mental.

Jadi, bagi anda yang mahu membeli Triple Gem saya kongsi kelebihannya di samping pemakanan seimbang ketika bersahur dan iftar yang menyebabkan ia lebih popular pada Bulan Ramadhan. Kat bawah ni saya sertakan 4 sebab secara ringkas.

Shaklee di Muar azrinna-kiosk

1) MEMBANTU MENGURANGKAN RASA LETIH
  • Performance Drink (PD) membantu menyeimbangkan air dalam badan agar tidak kekeringan sebab bila berpuasa kita biasanya kurang mengambil air yang disyorkan yang menyebabkan badan dehidrasi. Kekurangan air akan menyebabkan badan keletihan, mudah marah dan sebagainya.
  • Protein ESP yang mengandungi asid amino perlu yang tak diperbuat oleh badan akan dihadam menjadi salah satu asid amino tak perlu yang bernama  Tyrosine yang membantu meningkatkan tenaga dan kesegaran mental
  • Meal Shakes mengandungi nilai vitamin dan mineral yang seimbang yang kita perlukan untuk kekal bertenaga. Contohnya kandungan vitamin B dalam Meal Shakes membantu metabolisme apa yang kita makan tu menjadi tenaga. Malah jangan tak tau, Vitamin C membantu mengurangkan rasa letih sebab vitamin C akan mensintesis bahan yang dipanggil L-Carnitine yang bertanggungjawab memindahkan molekul lemak ke dalam sel-sel yang lain untuk menjana tenaga tubuh dan pembinaan otot-otot badan.

2) MENGURANGKAN RASA LAPAR
  • Protein ESP membantu mengurangkan rasa lapar sebab pengambilan protein boleh merangsang hormon leptin untuk membantu rasa lebih kenyang dan mengawal pembakaran lemak. Malah, pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur seperti ESP boleh membantu mengurangkan rasa lapar lebih lama kerana kadar pencernaan dan penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat. 
  • Kandungan fiber di dalam Meal Shakes membuatkan kita kurang rasa lapar dengan lebih lama.

3) MEMBANTU PENGHADAMAN DENGAN LEBIH BAIK 
  • Kita biasa jarang mengunjungi toilet sebab kekurangan serat dan air ketika berpuasa, terutama anak-anak kecil yang baru belajar puasa. Meal Shakes turut mengandungi serat untuk membantu proses penghadaman dan PD membantu badan punya air yang cukup untuk membawa anda ke toilet.

4) MEMASTIKAN TUBUH MENDAPAT NUTRISI SEIMBANG
  • Meal Shakes yang mendapat nama jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap dalam membekalkan nutrient keperluan harian bagi membantu tubuh mendapat sokongan keperluan nutrisi. Sebab jangankan budak yang baru belajar puasa,kita ni pun kadang-kadang sukakan makanan yang lebih kepada manis, lemak dan tinggi karbohidrat ketika berbuka dan bersahur, maklumlah melayan tekak.
  • Bagi yang telah jatuh cinta dengan suplemen kadang-kadang bulan puasa ni kadang-kadang terlupa nak ambil sesetengah suplemen selepas iftar atau bersahur, nak-nak suplemen yang perlu di makan pada ketika sedang berpuasa, jadi Meal Shakes membantu 'keterlupaan' kita tu !
  • Gabungan Shaklee Triple Gem juga membantu mengatasi kekeringan pada kulit terutama pada sekitar mulut. Pengambilan sebelum tidur dan pada waktu sahur membantu mengatasinya.  

Jadi, jika anda mahu mendapatkan Triple Gem untuk mendapat manfaatnya ketika Ramadhan ini hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Friday, June 20, 2014

Performance Drink Bagus Untuk Penghidap Migrain

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

El Nino membawa cuaca lebih panas dari biasa, terasa perit kat kulit. Bagi mereka yang menghidap migrain suasana begini memag merisaukan. Selalu saya tekankan suplemen yang bagus untuk penghidap migrain adalah ESP, Vitamin B dan Osteomatrix/kalsium.

Namun, cerita saya minggu lalu mengubah persepsi saya mengenai perlunya pengambilan Performance Drink (PD) juga bagi menghidap migrain. Ceritanya sedari pagi saya dah terasa sakit sebelah kepala, tapi banyaknya urusan buat-buat tak tau aje. Terdetik dalam hati, "habislah, mau sehari semalam sakit kepala ni!". Menjelang tengahari semakin sakit kepala, dengan panas yang memang perit. Wah... Terasa menggelegak kepala. Selepas ambil Aiman dari tadika, saya bancuh Performance Drink lalu tidur. Bangun dari tidur tiada lagi migrain. Amazing ! denyut-denyut pun tak ada. Alhamdulillah!



Begitu cepat ia hilang ! Hanya dengan Performance Drink ? Tidak juga, harus diingat saya memang amalkan ESP, Vitamin B, Osteomatrix setiap hari. Dan saya percaya pengambilan PD menyokong mempercepatkan penyembuhan migrain. Sebab kalau kita lihat fungsi utama PD adalah untuk mencegah penyahidratan bagi menjaga otot, maklumlah bila kita kena migrain otot bahu, tengkuk kita rasa kejang - so gabungan PD dengan 3 suplemen asas membantu melegakan !

Anda juga senang kena migrain ? Nak cuba gabungan di atas ?

Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Thursday, June 19, 2014

Apa Beza Fungsi Vitamin C dan Vitamin E Pada Kulit ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Vitamin C dan Vitamin E macam sama aje fungsinya untuk kulit !? Ye ada yang sama dan berbeza fungsinya pada kulit. Persamaan keduanya ia adalah:- 
  • Kedua-duanya adalah Vitamin Antioksida
  • Berperanan memberi perlindungan di bawah kulit dari panahan matahari  yang mengandungi ultra violet. 
  • Pengambilan secara berterusan dapat menyamaratakan ton warna kulit

Kita tengok apa fungsi Vitamin C untuk kulit ye! Salah satu fungsi Vitamin C adalah untuk penghasilan kologen. Pengambilan Vitamin C yang mencukupi menggalakkan tubuh menghasilkan kologen bagi mengganti kologen yang hilang. Semakin bagus kologen yang dihasilkan maka semakin anjal dan cerahlah kulit.

Vitamin E ni berfungsi sebagai 'pemungut radical bebas'. Tanda-tanda banyaknya kesan radikal bebas pada diri kita boleh dilihat pada kulit, tompokan berwarna perang, panau menunjukkan kita kekurangan Vitamin E.
Selain itu, Vitamin E yang mengandungi lengkap dengan selenium dapat membantu mengatasi jerawat secara semulajadi. Bukan itu sahaja, anda yang ada masalah dengan bekas parut jerawat berlubang, boleh try amalkan Vitamin E.

 

Okay, nanti saya kongsi lagi istimewanya fungsi keduanya !

Saya untuk dihubungi di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com


Tuesday, June 17, 2014

Epal Tak Lebam !

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Pernah tak kalian kupas dan potong-potong epal dan tak lama lepas tu ia lebam walau baru beberapa minit ? 

Just nak kongsi PETUA ringkas. Rendam seketika epal yang telah dipotong dalam garam dan air sejuk seketika lalu buang air garam dan boleh di makan atau simpan dalam peti sejuk.


Jangan lupa juga tambah sumber Vitamin C melalui pengambilan suplemen Vitamin C Shaklee yang berkualiti.


Selamat mencuba !

Saya untuk dihubungi di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Monday, June 16, 2014

Hanya Kita Yang Tahu Diri Kita

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
#Kulit wajah yang kusam ?
#Wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam ?
#Bekas gigitan nyamuk yang akhirnya menjadi kudis dan meninggalkan kesan ?
#Rambut sering gugur ?
#Lemah dan tidak bertenaga ?
 
Apa yang ada kat atas ni adalah tanda-tanda tubuh kita kekurangan protein.
 
Dan kekurangan protein secara umumnya membawa kita berdepan dengan risiko :
 
#Anemia
#Penyakit buah pinggang
#Penyakit hati
#Kolestrol tinggi
#Tekanan darah rendah
#Kandungan gula darah rendah
#Fungsi saraf tak stabil
#Ulser perut
#Luka lambat embuh
#Pengaliran darah yang tidak lancar
#Penglihatan kurang baik
#Badan menggeletar
#Letih lesu
#Tinggi kandungan air dalam tisu badan
#Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan
 
Hanya kita yang tahu diri kita. Berminat nak dapatkan protein ESP yang berkualiti ni ?
 
Hubungi saya di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yhaoo.com.my

Sunday, June 15, 2014

Kulit Muka Menggelupas ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Pernah tak alami kulit menggelupas sebab cuaca panas atau barangkali sebab kosmetik yang tak sesuai. Apa korang nak buat ?

Saya suka dengan idea sapu Vitamin E Shaklee. Caranya pecahkan Vitamin E dan sapu diseluruh kulit. Esok pagi kulit akan jadi lebih baik malah kat tempat yang tidak menggelupas kulit akan lebih lembut hanya sekali sapuan.



Oh ye! Jika ada lebih, jangan buang, jangan simpan dalam peti sejuk. Jadi, telan aje supaya ia membantu 'repair' kulit dari dalam juga.

Hanya RM149 untuk 120biji.

Nak cuba ? 

Meh hubungi saya di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Thursday, June 12, 2014

Bagaimana Makan Lecithin Kulit Jadi Cantik ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Masih ingat lagi entry saya yang bertajuk "makan Lecithin kulit jadi cantik" ? Teruja sangat saya nak tau, tu yang tak sabar-sabar mulakan misi pencarian dan study. Iyelah sebab selalu Lecithin di kaitkan dengan suplemen untuk membantu mengurangkan berat badan dan mengurangkan masalah lupa.

Shaklee di muar

Apa yang saya dapat mengenai khasiat Lecithin untuk kulit ni ? Lecithin ni mengandungi asid lemak yang membantu agar kulit kekal hidrat, halus dan memperbaiki kelembapan pada kulit kerana sifatnya sebagai pelembab semulajadi pada kulit. Jadi, taklah kulit kita bersisik bila duduk dalam bilik penghawa dingin lama-lama, begitu juga ketika di luar, maklumlah sekarang ni negara kita di landa El Nino yang buat panas terik yang amat terutama pada pukul 12 tengahari.

Lagi satu, istimewanya Lecithin ni ia ada keupayaan untuk menembusi epidermis dan membawa bahan-bahan ke tahap sel yang betul. Dan, kandungan choline dan inositol, yang merupakan komponen penting dalam semua membran sel, dan memainkan peranan penting dalam pertumbuhan dan fungsi sel - jadi ia bagi membantu melambatkan proses penuaan.
 
Nak lagi bagus, tambah dengan Vitamin B, C, E dan ESP untuk hasil yang pantas dan terbaik !

Nak cuba tak ? Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Wednesday, June 11, 2014

Bagaimana Memilih Vitamin E yang Selamat ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Jika anda masuk ke farmasi kita lihat banyak jenis Vitamin E kan ? Tak tau nak pilih mana yang selamat di ambil untuk jangkamasa panjang dan harga yang berbaloi.
Shaklee Di Muar

Menurut penulis Dr Bruce Miller pastikan perkara-perkara berikut untuk memastikan Vitamin E yang anda ambil adalah selamat walaupun untuk jangkamasa panjang.

1) Pastikan vitamin E anda adalah semulajadi
Vitamin semulajadi akan menggunakan huruf "d" yang kecil menunjukan ia dari sumber semulajadi (d-alfa-tocoferol). Manakal huruf "I" atau "dl" yang kecil biasanya menunjukan sumber tiruan atau sumber kimia (l-alfa-tokoferol atau dl-alfa-tokoferol. Kacang soya merupakan sumber vitamin E terbaik

2)Ada tak perkataan 'mixed tocopherol" atau "mixed tocopherol concentrate" dalam label ?
Jika ada ia bermakna campuran baik antara alfa-tokoferol dengan lain-lain tokoferol yang wujud dalam alam semulajadi.

3)Ada tak vitamin E anda disertakan dengan selenium ?
Mengapa perlu ada selenium ? Sebab vitamin E dengan selenium adalah bersifat sinergistik iaitu ia sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti vitamin E. Selain itu vitamin E tanpa selenium akan menyebabkan toksik pada jangka masa panjang.

Shaklee di Muar
Pening nak faham, apalagi nak cari satu-satu kat rak farmasi ? Mudah aje, beli saja Vitamin E Shaklee, Insyallah selamat sebab ia melepasi piawai panduan yang Dr Bruce Miller beri kat atas tu.

Mahal tak Vitamin E Shaklee ni ? Harga jualan adalah RM149 untuk 120 biji. Tahan untuk 4 bulan jika anda makan seorang. Tapikan apa kata sesuatu yang baik kita kongsikan. Kongsilah dengan pasangan kita. Sebab kita bukan nak cantik dan sihat sorang-sorang. Tak ada maknanya kita cantik dan sihat sorang-sorang kalau pasangan kita sebaliknya.

Teruja nak beli ?
Hubungi saya di talian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my ye untuk pertanyaan dan pembelian.

Tuesday, June 10, 2014

Makan Lecithin Kulit Jadi Cantik

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
 
Anda macam saya, pengamal Lecithin ? Kalau ye, selain membantu kurangkan berat badan, cegah masalah pelupa, membantu dapatkan rambut yang sihat, pengambilan Lecithin secara konsisten juga membantu kita dapat kulit yang sihat dan cantik.

Shaklee Di Muar

Bagaimana ? Saya pun kena study dulu. Nak cuba Lecithin tak ?

Hubungi saya di 012-6816979 atau noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Monday, June 9, 2014

Anda Nak Bersama Saya ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 





Hubungi saya di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Saturday, June 7, 2014

Jangan Lupakan Anak-Anak

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Ibu sebakul suplemen, bapa sebakul suplemen. Makan depan anak. anak ternganga. Terdetik dalam hati anak, "Untuknya tak ada ke ?"

Shaklee di Muar


So, kat bawah ni suplemen untuk anak.

Meal Shakes
Omega Guard
Vitamin C Chewable

Supaya satu keluarga mendapat kesihatan optima.

Oh! Ye, ketiga-tiga di atas ready stok. 

Bagaimana nak dapatkan ? Hubungi saya di noorazrinnapalil@yahoo.com.my atau di talian 012-6816979

Friday, June 6, 2014

Perempuan, Cermin, Bercantik-Cantik Pisah Tiada

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Perempuan memang tak boleh pisah dengan cermin. Paling tidak bila nak keluar akan tengok cermin kejap walau cuma nak pastikan tudung tak senget. Bila dah tengok cermin tu mesti tak lari dari tengok muka, jerawat, jeragat, liang roma membesar sebatu boleh nampak - kesan jerawat batu masa muda-muda dulu.

Lalu kepala ligat berfikir mencari solusi supaya senang hati tengok cermin. Apa kata cari solusi dengan suplemen. Kan, retis selalu cakap cantik dari dalam. Meh, saya kongsi apa yang kekdahnya cantik dari dalam dengan suplemen.
Vitamin B ini penting sebab mengandungi B5 yang berfungsi meningkatkan asid lemak pada kulit, merangsang eksfoliasi (pengelupasan kulit mati) dan membuatkan kulit kenyal. Malah, gabungan B5 dan B9 berfungsi mengatasi masalah jerawat dan iritasi atau alahan pada kulit. So, B memang for 'Beautiful lady'.
Lagi, saya suka dengan 'hasil kerja' Vitamin C dan Vitamin E sejak kenal Shaklee 5 tahun lepas. 'Hasil kerja' mereka memang superb ! Fungsi utama kedua-duanya adalah agen antioksida yang dikenali sebagai penyumpang kepada melewatkan proses penuaan. Tua tetap akan tua, tetapi pada hari ini banyak faktor yang buat kita tua sebelum waktunya ! 
Untuk kulit, Vitamin C berperanan mengaktifkan fibroblast iaitu sejenis sel yang menghasilkan kologen, jadi semakin bagus kologen yang dihasilkan dalam tubuh maka semakin anjal dan cerahlah warna kulit. Manakala Vitamin E membantu mencegah keradangan kulit yang sering mencetuskan jerawat.
Paling ideal, gabungan ini buat kulit tidak kusam, berseri, kulit terasa halus walau baru amal dalam beberapa hari. Dan jika di amalkan secara jangka masa panjang ia membantu merapatkan liang-liang roma yang terbuka akibat bekas jerawat atau penjagaan kulit yang tak sempurna.
Nak lagi best, ambil sekali ESP, sebab utama ia membantu penyerapan vitamin-vitamin di atas dengan baik. Dan jangan lupa ia amat-amat membantu mengatasi parut-parut lama.
Paling penting ia selamat di ambil untuk jangkamasa panjang, malah ia membantu memberi kesihatan optima pada tubuh badan. So, dapat cantik dan sihat. 2 in 1 !
Teruja nak cuba ?


Hubungi saya untuk maklumat lanjut di talian 012-6816979 atau email di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Thursday, June 5, 2014

Testimoni Phytocol-ST Dari Mr Ethan Wang

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Hangatnya Phytocol-ST, sebelum menjengah pasaran Malaysia telah punya testimoni hangat sebelum pelancarannya di lakukan pada 7 Jun 2014. Produk ini telah dicuba sendiri oleh Mr Ethan Wang iaitu Sale Director Shaklee.

Shaklee Di Malaysia


Meh, saya share cerita beliau.


Berikut keputusan ujian LDL




Teruja tak anda nak cuba ? Boleh hubungi saya sekarang untuk buat tempahan.

Hubungi saya Noor Azrinna Palil di 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Tuesday, June 3, 2014

Tempat Operation C -Section Berdenyut ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
Secara peribadi belum pernah bersalin cara C-Section, namun bagi yang pernah melaluinya pasti berdepan dengan pelbagai pengalaman dari segi penjagaan dan kesan C-Section itu sendiri seperti sembelit dan bagi kebanyakkan orang akan merasa berdenyut di kawasan C-Section itu.
 
Shaklee Di Muar
 
Cerita kat bawah saya ambil dari blog Master N tentang pengalamannya sendiri berdepan dengan C-Section bagi kedua-dua kelahiran.
 
Kisah C-Section kali pertamanya.
Selepas C-Section keduanya


Dan paling 'best' bila berdenyut kat tempat operation tu sekejap aje !

Anda mengalami situasi yang sama ? Selain mengambil set asas untuk mereka yang menjalani pembedahan iaitu Zink, Vitalea, Vitamin B dan Vitamin C, apakata tambah dengan Vitamin E sebab fungsinya adalah untuk mengelakkan pembentukan abnormal sel, ia juga bagus untuk kelancaran saraf. That why, amat bagus di ambil oleh mereka yang menjalani pembedahan supaya cepat recover.

Teruja nak ambil ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my



 

Monday, June 2, 2014

Sakit Tumit Usai Bangun Dari Tidur

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
Pernah tak sakit tumit bila bangun dari tidur ? Rasanya ramai antara kita yang berstatus emak-emak ni mengalaminya. Maklumlah kalsium dah banyak 'beri' kat anak, diri sendiri tak suka minum susu. Tambah lagi jadi emak-emak ni dari buka mata sampai dah pejam mata ada aje kerja yang nak dibuat. Apa lagi kita ni suka pakai kasut tumit. Memang 'pakej terbaik' untuk dapat sakit tumit.

Shaklee di Muar

Suatu masa dulu saya juga pernah berdengkit-dengkit bila bangun dari tidur sebab sakit tumit. Lalu saya diperkenalkan oleh N supaya ambil Osteomatrix, Vitamin E dan Omega Guard jika 'kaki minum ais'. Namun, saya hanya ambil ambil Osteomatrix dan Vitamin E sahaja. Selepas 3 bulan amalkan, ia memang berkesan !
 
Biasakan kita membaca atau mendengar Osteomatrix bagus untuk tulang kan ? Bagaimana dengan Vitamin E ? Biasa kita dengar ia bagus untuk kulit kan ? Melalui pembacaan saya, Vitamin E sangat penting untuk mempertahankan dan melancarkan fungsi saraf dan otot sebab tu ia memang bagus di ambil oleh mereka yang hadapi sakit tumit.
 
Jadi, bagi anda yang kerap mengalami sakit tumit bila bangun dari tidur, cubalah amalkan Osteomatrix dan Vitamin E secara konsisten. Bukan sahaja sakit tumit hilang, kulit kat tumit kaki yang pecah-pecah akan kembali pulih dan anda akan kelihatan awet muda. Tak mahu ?
 
Mari hubungi saya untuk mendapatkan Osteomatrix dan Vitamin E !


Noor Azrinna
012-6816979
noorazrinnapalil@yahoo.com.my


 

Sunday, June 1, 2014

Memang Berbaloi Untuk Kulit

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Mula-mula terasa berkira nak keluarkan duit untuk membelinya, maklumlah perlu keluarkan RM149 harga bukan ahli. Tapi bila fikir-fikir amat berbaloi sebab sebotol tu boleh tahan 4 bulan. Kalau nak murah jadi ahli dan beli time sale macam bulan ni, beli 6 percuma 1 !

Shaklee Di Muar
Apa yang saya maksudkan itu adalah Vitamin E ! Saya dah lama lima tahun amalkan Vitamin E, dan ia menjadi salah satu suplemen terawal yang saya ambil dulu.

Apa yang buat saya suka dengan E ini ? Pengambilan Vitamin E yang paling saya suka adalah ia membantu merapatkan liang-liang pori pada kulit saya atas faktor usia dan kesan dari ditumbuhi jerawat pada usia-usia remaja dulu. Bagi anda yang ada masalah pori besar ni, pesan saya amalkan secara konsisten dan ia memang mengambil masa !

Nak tau tak, ada kesan yang paling cepat jika ambil Vitamin E ? Jika anda nak kulit halus dan lembab usai bangun dari tidur, Vitamin E ini adalah jawapannya.  Seingat saya beberapa hari lepas amalkan Vitamin E dah boleh rasa kesannya.

Ada banyak lagi manfaat Vitamin E ini tau, nanti saya kongsikan!

Oh ye! Anda nak dapatkan Vitamin E ? Mari hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my


Saya Sudah Genap 40 tahun

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Apa yang kita paling-paling harapkan bila usia kita genap 40 tahun ? Tak lain tak bukan kesihatan yang masih berada pada tahap optima. Sekadar perkongsian bahan bacaan untuk dinikmati pada hujung minggu.


 


Saya ambil dari buku ini


Mudah-mudahan dapat beri manfaat.

Saya untuk dihubungi di talian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...