Wednesday, May 7, 2014

Tip Untuk Anak-Anak Yang Cerewet

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Tip kat bawah ni saya dapat dalam sebuah majalah kesihatan/perubatan di sebuah klinik swasta 2 tahun lalu. Saya simpan sebab saya percaya suatu hari nanti ia akan berguna, samada untuk diri sendiri atau sharing dengan pembaca blog saya.


Shaklee di Muar

























Yang pasti tip di atas perlu penglibatan ibu bapa untuk menjayakannya. Boleh juga untuk prepare sama-sama dengan anak-anak bento macam kat bawah ni kalau kita kretif. Comel kan ?

Gambar hiasan saja, bukan saya yang buat bento ni !

Bagus juga jika beri mereka Meal shake dalam minuman mereka, sebab Meal Shakes adalah pemakanan yang sesuai utk anak yg cerewet dengan makanan.
 
Mengapa Meal Shakes ?
Menurut tulisan seorang nutritionist yang bernama Kelly Dorfman dalam bukunya bertajuk "What Eating Your Child", sukar untuk makan adalah akibat kekurangan mineral yang akan mencetuskan selera makan iaitu ZINK. Antara makanan yang mengandungi zink adalah tiram, hati, daging kambing dan kekacang dan makanan ini kebanyakkan anak-anak kecil tak makan atas sebab masih tak biasa atau atas faktor yang tidak digalakkan. Contohnya dalam Islam jangankan kanak-kanak, orang dewasa pun tidak digalakkan ambil hati.

Sebab tu saya cadangkan Meal Shakes, ia adalah pemakanan pelengkap yang mengandungi protein + multivitamin termasuk zink + serat.

Nak dapatkan Meal Shakes ? Dapatkan dari saya dengan konsultasi lengkap.
Untuk penjimatan bagus sertai kami sebagai pengedar shaklee hanya RM75 seumur hidup dan dapat beli dengan harga ahli lagi !

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...