Tuesday, May 13, 2014

'Padang Bola' Shaklee Untuk Score ?!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Betul ke bila ambil suplemen minda confirm jadi bijak bistari ?

Shaklee Di Muar makanan untuk otak

Saya nak cerita tentang padang bola dan pemain bola. Bagi memudahkan pemain bola bermain, padang yang baik tentulah perlu sesuai untuk bermain bola, tiada lekuk-lekuk menadah air ketika hujan, rumput dan keluasannya pula perlulah bersesuian supaya pemain bola dapat bermain dengan baik.

Lalu, kita anologikan menuntut ilmu itu pemain bola, dan padang bola kita andaikan otak sebagai wadah untuk menimba ilmu. Pemain bola mudah menngelecek bola tanpa tersangkut-sangkut dan score gol tanpa banyak masalah sebab padangnya rata dan bersesuaian, begitu juga ilmu, mudah diterima kerana badan dan otak 'bersedia' menerima, menaakul, menyerap ilmu, mengingat atau segala proses menimba ilmu.

Itulah peranan suplemen untuk badan dan otak, ia menyediakan tubuh badan dan otak untuk bersedia menjadi wadah bagi proses-proses menimba ilmu. Apabila wadah telah tersedia, pemain bola atau penuntut ilmu perlu melakukan tugas-tugasnya untuk menjalankan proses menimba ilmu seperti hadir ke kelas, buat tugasan, beri tumpuan kat kelas, kalau ada paper yang lemah hadiri kelas tambahan dan sebagainya supaya boleh score dengan Izin Allah.

Apa medium untuk membina 'padang bola' yang Shaklee ada ?
Meal Shakes
Omega Guard
Lecithin
Vitalea
Vitamin B
ESP

Mana yang sesuai untuk kita ? Bagi orang dewasa semua di atas adalah sesuai, cuma kadang-kadang kita nak tukar selera, boleh jadikan dua bahagian. Namun tak salah jika ambil kesemuanya.

Bahagian pertama : Meal Shakes + Omega Guard + Lecithin

Bahagian dua : Lecithin + Vitamin B + Vitalea + ESP + Omega Guard

Untuk kanak-kanak dari setahun setengah boleh ambil gabungan

Meal Shakes + Omega Guard + Lecithin

Apa yang pasti untuk membina padang bola memerlukan masa, begitu juga dengan membina wadah untuk menimba ilmu pasti juga memerlukan masa, tidak terbina dalam sehari dua, jadi jika esok mahu exam hari ini baru bina padang adalah kurang sesuai !

Lagi satu beri jua makanan pada roh jua supaya perolehi jiwa yang tenang melalui amalan kerohanian mengikut setiap agama. Lalu barangkali kita boleh anologikan amalan kerohanian sebagai pasukan keselamatan untuk menjaga keselamatan padang dan kesejahtaraan pemain. Cikgu saya dulu Haji Ali pesan, ilmu suatu yang suci, untuk ilmu menyerap jiwa kena tenang.

So, anda nak dapatkan suplemen untuk 'bina padang bola ' ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...