Tuesday, May 20, 2014

Mudah Terlupa ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Masa saya study dulu dalam kelas subjek 'Warga Tua', ( background study saya adalah Social Work so that why ada paper tajuk Waga Tua) puan pensyarah bertanya, " Siapa sebenarnya warga tua selain usia mereka?". 


Lalu kami menjawab begini,
"Kulit berkedut"
"Mudah lupa"
"Rambut putih"
Dan ada yang jawab nakal
"Berjeragat puan"

Lalu puan tu bertanya balik,
"Iye ke ? Saya tengok kulit awak pun ada yang dah berkedut, berjeragat, rambut pun dah ada yang putih. Kalau bab lupa, awak ni time periksa terserlahlah penyakit nyanyuk awak!"
Lalu berderai ketawa satu kelas pagi itu.

Kan ? Betullah bila time exam penyakit lupa, tak fokus, lupa jalan kerja (matematiklah ni) semua ada.
 
Ada tak suplemen yang bagus untuk mengatasi masalah macam ni ?  Saya cadangkan Omega Guard sebab ia bekalkan DHA dan EPA kepada otak dan mata. Selain itu, ia bantu respon dan proses maklumat dgn lebih cepat dari apa yang di baca, dipelajari atau disampaikan. Saya dah setahun konsisten bagi Omega Guard pada anak sebab satu kejadian yang buat saya betul-betul konsisten beri. Setiap hari tanpa miss. Saya akan share cerita itu suatu hari nanti, Insyallah. So, setakat ini nampak ia beri kesan positif.

Lagi satu saya beri Lecithin, ia mengandungi kolin dan inositol untuk daya ingatan lebih baik dan fokus pada apa yang dipelajari. Lecithin baru beberapa hari saya beri kat anak, so masih dalam pemerhatian.

Shaklee di muar

Nampak macam sama tapi sebenarnya berlainan peranan kan Omega Guard dan Lecithin ni ? Rugi tak cuba beri pada anak-anak atau diri sendiri jika kita masih menuntut. Jangan jadikan alasan tak fokus, tak ingat, mudah lupa sebagai alasan untuk berjaya.

Berapa harga keduanya ini ?
Omega Guard RM136
Lecithin RM52.50

Nak harga lagi hebat, jadilah ahli anda akan dapat harga ahli !

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...