Monday, May 26, 2014

33 Hari Lagi Tripple Gem Akan Lebih Glemer


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Berpuasa bermaksud menahan diri dari lapar dan dahaga serta perkara yang membatalkan puasa. Pengambilan Triple Gem bukan bermakna memesongkan maksud berpuasa, tapi ia lebih kepada menjaga kestabilan tubuh untuk melaksanakan Rukun Islam Yang ketiga itu tanpa menjadikan puasa sebagai alasan untuk tidur sepanjang hari, duduk di depan tv atau memegang gajet sahaja. Sebab kalau kita lihat ketika zaman Rasullah dulu banyak peristiwa penting yang berlaku pada Bulan Ramadhan yang menuntut kekuatan fizikal dan mental.

Jadi, bagi anda yang mahu membeli Triple Gem saya kongsi kelebihannya di samping pemakanan seimbang ketika bersahur dan iftar yang menyebabkan ia lebih popular pada Bulan Ramadhan. Kat bawah ni saya sertakan 4 sebab secara ringkas.

Shaklee di Muar azrinna-kiosk

1) MEMBANTU MENGURANGKAN RASA LETIH
  • Performance Drink (PD) membantu menyeimbangkan air dalam badan agar tidak kekeringan sebab bila berpuasa kita biasanya kurang mengambil air yang disyorkan yang menyebabkan badan dehidrasi. Kekurangan air akan menyebabkan badan keletihan, mudah marah dan sebagainya.
  • Protein ESP yang mengandungi asid amino perlu yang tak diperbuat oleh badan akan dihadam menjadi salah satu asid amino tak perlu yang bernama  Tyrosine yang membantu meningkatkan tenaga dan kesegaran mental
  • Meal Shakes mengandungi nilai vitamin dan mineral yang seimbang yang kita perlukan untuk kekal bertenaga. Contohnya kandungan vitamin B dalam Meal Shakes membantu metabolisme apa yang kita makan tu menjadi tenaga. Malah jangan tak tau, Vitamin C membantu mengurangkan rasa letih sebab vitamin C akan mensintesis bahan yang dipanggil L-Carnitine yang bertanggungjawab memindahkan molekul lemak ke dalam sel-sel yang lain untuk menjana tenaga tubuh dan pembinaan otot-otot badan.

2) MENGURANGKAN RASA LAPAR
  • Protein ESP membantu mengurangkan rasa lapar sebab pengambilan protein boleh merangsang hormon leptin untuk membantu rasa lebih kenyang dan mengawal pembakaran lemak. Malah, pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur seperti ESP boleh membantu mengurangkan rasa lapar lebih lama kerana kadar pencernaan dan penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat. 
  • Kandungan fiber di dalam Meal Shakes membuatkan kita kurang rasa lapar dengan lebih lama.

3) MEMBANTU PENGHADAMAN DENGAN LEBIH BAIK 
  • Kita biasa jarang mengunjungi toilet sebab kekurangan serat dan air ketika berpuasa, terutama anak-anak kecil yang baru belajar puasa. Meal Shakes turut mengandungi serat untuk membantu proses penghadaman dan PD membantu badan punya air yang cukup untuk membawa anda ke toilet.

4) MEMASTIKAN TUBUH MENDAPAT NUTRISI SEIMBANG
  • Meal Shakes yang mendapat nama jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap dalam membekalkan nutrient keperluan harian bagi membantu tubuh mendapat sokongan keperluan nutrisi. Sebab jangankan budak yang baru belajar puasa,kita ni pun kadang-kadang sukakan makanan yang lebih kepada manis, lemak dan tinggi karbohidrat ketika berbuka dan bersahur, maklumlah melayan tekak.
  • Bagi yang telah jatuh cinta dengan suplemen kadang-kadang bulan puasa ni kadang-kadang terlupa nak ambil sesetengah suplemen selepas iftar atau bersahur, nak-nak suplemen yang perlu di makan pada ketika sedang berpuasa, jadi Meal Shakes membantu 'keterlupaan' kita tu !
  • Gabungan Shaklee Triple Gem juga membantu mengatasi kekeringan pada kulit terutama pada sekitar mulut. Pengambilan sebelum tidur dan pada waktu sahur membantu mengatasinya.  

Jadi, jika anda mahu mendapatkan Triple Gem untuk mendapat manfaatnya ketika Ramadhan ini hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...