Tuesday, April 1, 2014

Shaklee Di Muar : Umur 40-an Wajah Kelihatan Senget Sebelah ?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pernah tak kita jumpa orang yang ketika mudanya bentuk wajahnya normal, tetapi berubah seolah-olah senget sebelah bila usia menjengah 40-an. (Kecuali mereka yang diserang penyakit ye!) 

Walaupun pada sesetengah orang "dah tua, buat apa nak cantik-cantik " Namun situasi ini sedikit sebanyak akan mengganggu pertuturan individu, terutama mereka yang bekerja dalam bidang yang memerlukan 'kejelasan' dalam penyampaian.

Saya terbaca situasi ini dalam sebuah artikel majalah, yang menyatakan wajah kita mempunyai beberapa otot, antaranya :-
  •   Kumpulan otot pipi digelar meseter fungsi untuk mengunyah
  •   Otot bersiul dan meniup pula dinamakan buccinators
  •   Otot dibahagian dagu dinamakan mentalis
Bagi membolehkan otot muka tersebut bekerja dengan baik beberapa perkara penting seperti kalsium kena cukup. Mengapa kalsium ? Sebab salah satu fungsi kalsium adalah  untuk mengawal pengecutan saraf dan otot. Sebab kesan kekurangan kalsium ini dapat dilihat pada usia meningkat melebihi 40-an, apabila wajah kita tidak simetri iaitu senget sebelah.Shaklee di Muar

Jika anda bekerja dalam 'ruang lingkup' yang perlukan kejelasan dalam penyampaian, mengapa tak melabur untuk konsisten dalam pengamalan Osteomatrix ?

Nak cuba ?

Hubungi saya ditalian 012-6816979 atau emailkan di noorazrinnapalil@yahoo.com.my

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...